Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Evo mojih kao sto sam rekao danas ih odvojio imaju 46dana tezina im je od 1.4 do 1.7kg fino sam se iznenadio za tezinu vagano sa kuhinjskom vagom.

Svaka cast druze, lepo si ih odhranio...
Cime si ih hranio, kada su ovoliki??

slikazaec-002.jpg
Evo mojih kao sto sam rekao danas ih odvojio imaju 46dana tezina im je od 1.4 do 1.7kg fino sam se iznenadio za tezinu vagano sa kuhinjskom vagom.
Bome lepooo kolega,pohvale i na kunicima i na kavezu!!!:bravo:

@Pera NS 91.Kavez je od OSB tabli,reci mi druze hoce li da grizu te ploce?I ja ovih dana planiram da pravim neke kaveze pa se dvoumim oko materijala.:bravo::ppozdrav:

@Pera NS 91.Kavez je od OSB tabli,reci mi druze hoce li da grizu te ploce?I ja ovih dana planiram da pravim neke kaveze pa se dvoumim oko materijala.:bravo::ppozdrav:
Za OSB ploce nezanm nisam to koristio ako neko jeste neka to kaze iskustvo sa njima!?A ja sam sa strana stavljao ploce od laminata koji je vodo otporan i nece se naduvati,tabla je 120x80cm od toga sam i kotilice napravio,i evo vec godinu dana sve je ok...Svakih 4 meseca prefarbam kavez krecom,a kotilice obavezno posle svakog odbijanja mladih kunica operem sa toplom vodom i posle toga i njih prekrecim...Najbolje je da prikupis sto vise misljenja i odgovora od raznih kunicara,pa da vidis i sam koja ti je opcija najbolja i najpovoljnija!!!:ppozdrav:

Moji su spremni za odvajanje,samo neznam kad bi trebalo da razdvojim decake i devojcice,posle koliko dana starosti se utvrdi ko od njih nosi pantalone:osmeh:?

Hvala,ali neznam kad bih mogao da utvrdim pol?Ovo su prvi malci a nikad ranije nisam drzao kunice. Odvajam ih od majke za dan dva,ali me zanima kad cu moci da ih podelim na decake i devojcice.

Slobodno ih radvajaj i sa 2 do 2.5 meseca,jer sam ja sam imao priliku da mi se zenka okoti sa 4 meseca sto zanci da je zekan zaskocio u 3 mesecu,a zenka onda pobaca male i nece da ih prihvati,to ti kazem iz licnog iskustva...A ta zenkica koja mi se tako okotila,evo kod mene je sada glavan majka vec se 3 puta kotila i sve lepo odhrani...

Posle koliko dana se smeju prebrojati mladi u gnezdu?
Ako ti je zenka mirna i dopusta ti da diras male ja barem odma sutra dan sklonim malo dlaku sa gnezda i najvaznije mi je da vidim koliko ih ima da ih nema slucajno previse,ili ako se koji zagubio u kotilici pa je ugino da ga odma izbacim,jer posle zna jako da se usmrdi!!!ako ti je zenka besna,ti na otvor od kotilice stavi nesto da nemoze da udje unutra dok ti ne pregledas sta te sve zanima,ali najvaznije je da pre diranja malih obavezno protrljas ruku kroz njen stomak tj kroz sisice,da ti ruka poprimi njen miris i onda nemas problema sa nicim!!!

Mozes da ih brojis cim primetis da se okotila,ali moras prvo da operes ruke i da protrljas ruke alkoholom,pa posle toga protrljas ruku po zenkinom stomaku i tek onda smes da ih diras.

Ja uzmem stapic razdvojim malo dlaku pogledam i to je to, ne brojim nego gledam ima li uginulih.

Tako i ja radim, samo umjesto stapica imam onu plasticnu stajalicu za papagaje..
Jer mi je nebitno koliko ih ima, samo nek su zivi i zdravi,..svejedno ce sami izaci za 20-ak dana..

Ma samo treba malo vise vremena provesti sa odraslima i kada se hrane ponekad otvoriti kavez i pomilovati dok se ne naviknu na tebe. Posle kada se pripitome i smire prihvate tvoje prisustvo mozes komotno da pogledas gnezdo rukama nece ih ostaviti. Samo malo vise paznje i nema problema.

Nazad
Vrh