Odg: Koćenje- broj malih - fotografije legla - odgajanje do odvajanja

Hajde drustvo i ja da vam se pridruzim :osmeh:

Meni se okotila mesanka hajkoma i panonca i imao sam peh da mi ugine kada su mladi imali 20 dana.Malih je inace 11 komada.Dobila je zatvor i nije uspela da se oporavi.Razlog je suva detelina koju sam joj neoprezno dao u velikoj kolicini. Pokusavali smo da je masiramo i preko sprica ubrizgavamo parafinsko ulje ali nista nije pomoglo,tako sam sada ja njima mama,pored mojih troje klipana kojima sam tata.Malci sada imaju 23 dana i polako sam im davao pomalo lista suve deteline i suvog hleba da bi ih privikao na cvrstu hranu.Za sada izgledaju super,kao loptice.Slikacu ih pa sutra kacim slike.Inace druga mesanka mi okotila 12 komada,ali je jedno uginulo,tako da su to trenutne prinove u mom kunicarniku.Inace ,cekaju se jos da se okote tri hajkomke krajem meseca.Bice mesa, a bogami i kobasica kao drva.

Veliki pozdrav svima

Sale

Pozdrav sale prvo nadam se da ces uspeti da odgajis male zecice,bilo je na forumu jos takvih sitacija i ljudi su svasta davali malima cak i mleko na spric...A nemogu da verujem da se od suve deteline razbolela,ja mojima isto detelinu dajem nije da imaju uvek pune jasle ,ali svako jutro i vece dobiju po saku!Mozda se razbolela od neceg drugog...i ja sam imao pre takav slucaj da mi sa oko 20-ak dana crkne zecica kako se okotila,sve bilo u redu samo jedan dan ja primetim nece da jede odamh je odneo kod veterinara dao je i infuziju neke inekcije,vitamine sirokog spektra.i mucila se jos dan dva i ugine mi...ali sam na svu srecu imao jos 4 zenke koje su kotile odprilike kao i ona i mail su bili podjednaki a njenih 7 komada sam morao da raspodelim kod ostalih zenki i na svu srecu ni jedno nije uginulo a zecie su male prihvatili kao da su njihovi...Neka neka ja uvek kazem od viska nece glava da boli:haha:,samo pravi slobodno i to sto vise ja sam se licno uverio koliko su ODLICNE:ppozdrav:!!!

Pozdrav sale prvo nadam se da ces uspeti da odgajis male zecice,bilo je na forumu jos takvih sitacija i ljudi su svasta davali malima cak i mleko na spric...A nemogu da verujem da se od suve deteline razbolela,ja mojima isto detelinu dajem nije da imaju uvek pune jasle ,ali svako jutro i vece dobiju po saku!Mozda se razbolela od neceg drugog...i ja sam imao pre takav slucaj da mi sa oko 20-ak dana crkne zecica kako se okotila,sve bilo u redu samo jedan dan ja primetim nece da jede odamh je odneo kod veterinara dao je i infuziju neke inekcije,vitamine sirokog spektra.i mucila se jos dan dva i ugine mi...ali sam na svu srecu imao jos 4 zenke koje su kotile odprilike kao i ona i mail su bili podjednaki a njenih 7 komada sam morao da raspodelim kod ostalih zenki i na svu srecu ni jedno nije uginulo a zecie su male prihvatili kao da su njihovi...Neka neka ja uvek kazem od viska nece glava da boli:haha:,samo pravi slobodno i to sto vise ja sam se licno uverio koliko su ODLICNE:ppozdrav:!!!

Pozdrav Pero

Jeste detelina napravila problem tj kombinacija deteline i zitarica.Jednostavno se tu noc toliko najela mesavine ovsa,kukuruza,tritikala i suncokreta i ja jos na to dodao suvu detelinu.Problem je izgleda bio sto su oni puno sisali tako da je morala i ona puno da jede jer ih je 11 komada.Tu noc malo stegao neki munus i njoj se uhvati led preko posude sa vodom koji sam ja ujutro skinuo,ali je izgleda bilo kasno.Citao sam da hoce zec da se naduje ako nema pristup vodi a mnogo se najede.Malci su tada imali nekih 18 dana,tak nesto.Covece,tada sam video sta je materinski instinkt.Mukica nista nije jela nekoliko dana a dojila ih je samo da prezive.Mucila se i onako naduvena jedva ulazila u kotilicu.Sve u svemu ,jutros su dobro svih 11.Jedu detelinu i klikeraju na sve strane:haha:

Danas mi se okotila kaliforniska zececa,pripustio sam je sa nepuna 4 meseca mislio sam da se nece ni okotiti ali eto okotila se...uparijo sam je sa patuljsati zecom onako iz zezanja pa cemo videti na sta ce da lice ako ostanu zivi....:D

evo ovo im je tata :D

Ajde neka su zivi i zdravi ,pa da za 15ak dana postavis i slike malih kad se budu odlucili za ,,javni nastup'':osmeh: .

Moji su juce napunili mesec dana,pre 3 dana sam ih merio i prosek je nekih 370gr, pa me zanima jel to zadovoljavajuce ili treba da pojacam hranu ?

Moji su juce napunili mesec dana,pre 3 dana sam ih merio i prosek je nekih 370gr, pa me zanima jel to zadovoljavajuce ili treba da pojacam hranu ?
Ja svojima sipam cim vidim da je prazna hranilica a i fino mi napreduju sutra odvajam od zenke mlade koji imaju 45dana nisam mogo ranije, slikacu ih pa cu sutra slike da kacim

Hranjeni gebi granulama i ponekad kao zanimaciju sargarepa i suseni hleb.Neznam da li je rano da pocnem sa senom lucerke?

Danas odvojio svoje sosone..starost 45 dana 11 komada u leglu..teski su od 700-900 grama..
Mislim s obzirom na kolicinu mladih da su solidni..hrana seno, kukuruz, jecam, zob, psenica..

Ja sam hteo moje da odvojim posle 5 nedelja,a sad sam u nedoumici.Jel treba da ostanu 45 dana ,da napomenem ovo je prvi okot?

Ja barem moje odvajam sa nekih 30 do 33 dana starosti,jer tako vecina kunicara radi,a u tom uzrastu mali vec pocnu sami da jedu,i nesisaju vise,pa samo se guraju sa zenkom i ona nemoze da se bas lepo oporavi,pogotovo ako je opet ostala skotna u medjuvremenu!!!

slikazaec-002.jpg
Evo mojih kao sto sam rekao danas ih odvojio imaju 46dana tezina im je od 1.4 do 1.7kg fino sam se iznenadio za tezinu vagano sa kuhinjskom vagom.

Nazad
Vrh