Niko ne komentarise, zakljucujem , mogu da eksperimentisem i igram se kako hocu ...pa za godinu dve postavicu slike ...
Moj sam vinogradarcic podjubrio zgorelim stajnjakom. Ove godine sam isao sa druge strane vinograda s koje prosle godine nisam djubrio. Nada se da visak stajnjaka ne mize da steti.
Pregledai sam cokote kao pripremu za rezanje i uocio sam jedan cokot sa kojim imam problem.
Pa mi je potrebna pomoc od iskusnijih.
Sta je problem , kod kondira za zamenu jedno prakticno nije se razvio ni jedan luk koji je dobar da ostane. Drugi problem na dvogodisnjem luku koji je nosio rodne lastare , prvi rodni lastari je daleko od glave cokota.
Znaci nemam ni jedan jednogodisnji lastar koji je blizu stablu odnosno glavi cokota.
I sad ne znam sta da radim. Da li da odsecem skroz dvogodisnji lastar na kome je bio rod, kako bih radio da su se dva lastara razvila iz kondira za zamenu , i da cekam jalovaci da se izglave razviju
pa da ih negujem,
Ili da ostavim prvi jednogidisnji lastar i ostavim 4 ili 5 okaca da nesto rodi i da opet cekam da se iz glave raxbije jalovak ili iz ovog dvogodisnjeg lastara da se blize stablu razvije lastar , ako se razvije.
Jesam li jasno opisao situaciju.