Malo samo za jelo, pomogli mi ljudi pa sam lepe sorte izabrai demir kapiju, kraljicu, muskart italij, afu ali I najvise hamburga, moldava za suprugu jer ima problem secera I jedan cokot neznam koja je sorta poklonio mi covek kad sam kupovao za zamenu kalemove.
Imam dva francuza na posebnom mestu pravim kao ukras , neke egzibicije I igranje oko rezanja ....
Malo jako, tacno 40 komada ali nije bitna kolicina vec nega I moja zelja da bude cakum pakum.
Planiram kad odem u penziju jos jedan red.
A posti je sve kao na dlanu, uzecu svesku pa cu za svaki cokot statistiku, od broja okaca, lastara do broja grozdova pa tezinu da merim. I tako svake godine.
Imam malo voca uglavnom do jula da poberem visnje kajsije tresnje I ostalo od dede sljiva. A ja sam zasadio lozu, kupine I maline, dva ogrozda I tri ribizle. E da imam musmule tri I dva orasa mlada.Ukupno voca oko 25 stabala.
I onda u julu da idem u selo kod Uzice tami mi je jesenje voce, sljive za rakiju, kruske I jabuke ima I jedna oskorusa I drenjak I dosta za mene oko 20 kupina.
Nemam sta da radim vec samo oko voca za svoje potrebe.
Zena je zaduzena za povrce I cvece.
Ako da bog bice prilike da vidis.
O lozi pojma , bas nista nisam znao, ali evo od sadnje pa do sada, mislim da mogu da pratim stvari a I da poradim osnovne stvari.
Posto je mlad vinograd bojim se da ne prerodi , to mi je sad najveca briga. Pa da zastane u razvoju. Grozdovi dosta veliki a ima I po tri na nekim lastarima.
Insce najveci broj sadnica su iz Radmilovca. Uzeo sam za dosadu Agro kalem I ono sto nije imao dve loze iz Kaca MVM
Pravi hobista, ali hocu sa razumevanjem da radim.
Prijatelj Toma najbolje moze da proceni moje ucenje I razvoj. Kad mi je on odgovorio, ja posle jednog pitanja imam cetiri, ali on mi kaze da preskacem gradivo I vrati mi na pocetak. Tako da sam osnovnu skolu solidno savladao ....
I citao sam naravno, ali praksa je nezamenjiva.
Dosta bas data, jako mnogo, su kolege sa foruma pomogle I preneli znanja.I sada kao sto si ti to cine.
Malo ovi profesionalci sto imaju hektare pod lozom ne razumeju moje porive I zelju da svaki detalj razjasnim, jer su naravno u svom fazuonu I njihov pristup je normalno drugi, jer pored kolicine oni I zive od toga.
Meni je bas zadovoljstvo kad nesto radkam na lozi .
Hvala na odgovorima jos jednom.