U Srđane vidim da si iz Bikić Dola, jednom sam izvanredno belo vino pio iz Bikić Dola,
kupili bili mislim da je bila neka zadruga , bilo to pre 2000 godine odlicno je vino. Na PM cu ti se javiti ...
Koliko sam ukapirao za grozdjanog moljca je bitno prskanje pre cvetanja i to je kao obavezno, uz sve ove uslove oko pracenje leptira i td.
I sada ja logicirm kada je sledece odprilike prskanje. Za sljivu to se zna mada isto tako zavisi, zato sam tako i razmisljao.
Sicko , pitam konkretno za konkretnu situaciju, to je ova godina. I sada tu mi svi vrdaju ne kazu jasno , ja sam prskao
posle precvetavanja, zatim kada se uzrnio kao biber i sada mene interesuje da li treba jos jedno jer nije bilo kisa , pre saraka ili ne treba.
I niko nece da napise. Ja cu najverovatnije kako mi je i Milan napisao oprskati jos jednom pred narednu kisu.
Inace i ja preferirm sistemicima u ranijoj fazi. Rekli su mi i to radim da uvek dodajem 0,3 % sumpra .
Skontao sam i da je Mikal i Ridomil da su za plemenjacu proverena sredstava a za sekundarbne infekcije Forum Star,
i za Pepelnicu dosta znam preparata, a za botritis takodje znam Pehar, Signum , Switch i Teldor sa kratkom karencom.
Mora istovremno da idu teorija i praksa i to je to, ali mora se znati sta je prakse verifikovala kao dobro.
I pošto nemam nikoga ko u komsiluku ima iskustva moram da pitam i cujem savete iskusnih.
I mozda i sitnčavim, ali moram da razjasnim sebi.
Tomi se izgleda, jedared slučajno otelo, pa je u jednom postu dosta dobro naveo koncepciju zastite....
U svakom slucaju hvala Srđanu i Sicku na odgovorima.