Objekti za smeštaj mehanizacije

A dobro ako necemo da bude nista u supu onda stavimo metalnu kapiju pa nema nista u supu. Nema potrebe za toliku zatvorenost za prikolicu i ogrev drva da drzim....

Da li je neko pravio neku kapiju(rolo-segment-cerada-nesto četvrto) na šupi,dimenzija otvora 4,7m visina x 7,5m širina. Nemam mesta za kliznu ni za kapiju na otvaranje na spolja. Dajte neki predlog?
fdf1e21f8fb856e5177610491c43f0bc.jpg

Da li imaš mesta za ceradu pa da je povlačiš na jednu stranu kao na kamionima? Gore nosač a cerada na nosačima ( točkićima).

Za to ima mesta nego me zanima kako to funkcionise u stvarnosti? Koliko joj smeta vetar,da li je jači vetar ošteti? Ima li neko iskustva sa tim ceradama?

Kako ovo urolas na gore? Imas dole u ceradi šipku pa rolaš na gore ili nekako drugacije? Drugo,šta je drzi u gornjem polozaju dok je ne vežeš? Pretpostavljam da druga osoba mora da bude tu za taj posao?

Nema nista. 😅
Dok su tu bile ovce podizao sam je i spustao samo jednom godisnje pa je tako ostalo kako je napravljeno na pocetku. Ove godine je necu ni spustati. Sto se tice podizanja parkiram traktor sa utovarivacem popenjem se u kasiku i rolam prvo jednu stranu pa drugu i to je zajebano kad si sam ali moze. E kad je dvoje onda je druga prica. Ali svakako nije varijanta za cesto podizanje i spustanje,kao sto rekoh u predhodnom postu za to treba uraditi nesto pametnije.

Da li je neko pravio neku kapiju(rolo-segment-cerada-nesto četvrto) na šupi,dimenzija otvora 4,7m visina x 7,5m širina. Nemam mesta za kliznu ni za kapiju na otvaranje na spolja. Dajte neki predlog?
Klizna dvokrilna na dvije vodilice. Mana je što istovremeno možeš koristiti samo nešto manje od pola širine prostora između stupova. U otvorenom položaju su oba krila na jednoj polovici, lijevoj ili desnoj. Ako nemaš potrebe za cijelom širinom otvora odjednom, prihvatljivo rješenje.

Kod mene su isto dvokrilna sa po po dvije polovine. Znači ukupno 4 krila. To radi odlično, jer malo krilo otvaraš kao obična vrata kada ulaziš.

Pogledaj na Facebooku profil Cirada-ponyva , čovek pravi rolokapije od cirada.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh