Objekti za smeštaj mehanizacije

A moj rođak planira rešetku 6m sa gornjom i donjom cijevi 60x40x3 i rešetka 40x30x .... , ugao 10 %. Rešetka od rešetke 4.5 m.

Најбоље узети неког инжињера да то прорачуна.
Код вас неће, а код мене може за ноћ да падне пола метра снега, што уопште не треба подцењивати. Одавно није падао па смо заборавили.
Мени је нелогично да многи ураде главне носаче(биндере или рогове како их ко зове) озбиљно а размак између њих буде исти ако не и већи од њихове дужине. Зашто? Можда оптерећење не делује у између њих?
После псују кад им се кров оклембеси као ,,шатра" трећи дан свадбе.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

Rođak je gledao neke hale slične njegovim planovima, gledao jednu širine 7m, cijev 50x50x3, binder od bindera 4m, pa je zaključio da je njemu taman za 6m cijev 60x40x3, a ja ću vezati konja kako gazda kaže.😁

Свакако, мада ако нешто сумњаш да не ваља не треба радити.
Мени је ово брат од тетке, што је радио овај објекат. Имао је понуду од неког мајстора, која му се није свидела, па ме је молио да му ја помажем. Нека хвала. Ја сам му измерио објекат и израчунао димензије како је он хтео, он је сам бирао димензије кутија. Израчунао сам му и укупну количину материјала.
А колика је носивост и колко ће то да траје не знам, нисам се тим бавио. Мада сам му указао на неке ствари, како се не ради, али ме није баш послушао. Урадио сам двадесетак објеката са класичним дрвеним кровом.
Ако газда зна боље од тебе довиђења.

Послато са RMX3624 помоћу Тапатока

On je to zaključio na osnovu drugih konstrukcija koje je gledao, ima on jednu halu koju mu je radila jedna firma, ta hala je široka 10m, binderi su na stubovima raspona oko 4 do 4.5 m. Svakako ću i ja malo pogledati slične širine i cijevi koje su korištene da nebi napravili promašaj, a imam i kuma koji je radio bindere za takve objekte pa ću i njega pitati za savjet.

Nazad
Vrh