milan11
Član
Stara kuca nam ima temelj od cigle, debljina cigla i po.. Ocigledno da moze ali u danasnje vreme pitanje koliko je isplativo i pametno to raditi..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mi smo pre neki dan radili stope...kopali 50+ u dubinu(rupa je dole sira nego gore,u konus kopano) i 50x50 na povrsini,negde i sire.ankeri 20x20,a debljine 10mm sa 4 armature 12ke u uglovima ploce duzine 40 cm,krajevi iskrivljeni.dve stope idu na 9 metara razmaka,dok 3 idu na 4,5 metara.A dali je na mjestu gdje ce stub 100x100 ici potrebno raditi dublju stopu u betonu ili je dovoljna samo ploca betonska ?
Gledaš da izgbeneš šalovanje?Da li je preporučljivo praviti temelj od cigle? Npr iskopam 60cm izidam ciglom oko 40cm, preko tog napravim armirani betonski prsten oko 30cm i dalje na to zidam sa blokom ili ciglom?
Nije problem šalovanje, svakako moram šalovati za betonski prsten, nego imam stare cigle a šljunak i cement moram da kupim.Gledaš da izgbeneš šalovanje?
Onda betonski blok,ide brže od cigle,a i jeftinije je.
Zidaj redovno blokom do zida od naboja,samo u naboj nakucaj dugacke eksere ili komade armature do spoja sa blokom i preko prvog bloka,i vise maltera u spoju.aditiv mozes i u malter ubaciti,ne smeta.Ljudi treba da spojim zid od naboja sa zidom od bloka sa betonskim stubom. Da li koristiti Sikinu tečnost za beton protiv vlage ili nešto drugo da ne bi zid od naboja povukao vlagu?
Ja jos nisam video da se mostovi liju sa cetvorkom granulacijom. Betonski blok u dodiru sa vlagom plus mraz, propast u najavi.I betonski blok je od betona
Поскупио за дупло скоро. Претпрошле године 9 палета Бечејског плаћао 0.38центи по комаду,једна палета зафалила,мајистор стручно перачунао.отишао купио,цена 0.65ец.Kako se krecu cene crepa trenutno?