Ja sam hteo da podignem zadnji kraj ove šupe sa prve slike tako da on bude višlji deo šupe jer je šupa preniska. Znači da pad ne bude ka nazad već ka napred. Ovaj prednji deo bi se pri tom takođe podigao za pet redova cigli da može i rus da prođe ispod. Za sad ispod može da prođe samo rakovica, ali i ona može da uđe samo do polovine šupe po dubini jer auspuh udara u krov.
Svojevremeno sam iza ove šupe napravio nadstrešnicu za bale sojine slame, tako što sam je naslonio na zadnji zid šupe. Sad bih prilikom povećanja visine šupe istovremeno podigao i nadstrešnicu, znači isto da bude - da se naslanja na zadnji zid šupe i da zamenim stubobve za višlje. Time bih dobio višlju nadstrešnicu i mogao bih više redi slame da naslažem ispod nje.
Tako bih praktično dobio dve šupe na po jednu vodu spojene zajedničkim zidom na sredini, a izgled bi bio kao krov na dve vode (iako u biti to ne bi bio krov na dve vode već dva krova na jednu vodu). Šupa je osnove 8x5m a nadstrešnica je malo manje dubine, rogovi od nadstrešnice su 5m a zadnja greda je na 4m od zida šupe.
Znači trebalo bi skinuti oba krova (drveni rogovi i salonit ploče su na šupi, a na nadstrešnici takođe drveni rogovi i trapezasti lim), dozidati na potrebnu visinu zadnji i bočne zidove šupe, nazidati bočni zid nadstrešnice prema komšiji (da slučajno ne uđe vatra do bala ako komšija bude palio travu i lišće kod sebe), i vratiti ponovo krov. Za taj posao mi je letos jedan zidar tražio 3.000 evra za ruke, i ja sam odustao od posla jer mi je to bilo preskupo.
https://postimg.cc/XrcC0YBD]
[/URL]
[/URL]
[/URL]
[/URL][/url]
p.s. Ja sam to tako zamislio, a molio bih nekog stručnijeg da mi kaže da li bi to tako moglo da se uradi?