Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
I mene ovo interesuje pa ako neko ima iskustva da nam kaze.Jel treba gradjevinska dozvola za hangar za masine 20m sa 10m ako treba da li je neko skoro vadio koliko treba vremena i para da se nabavi.
To izgleda zavisi od opštine do opštine. Kad sam završio šupu-halu u kojoj držim deo mehanizacije, 18x10 koja je bez zidova i zašrafljena je za stope, sutradan mi je stigla inspekcija, odmah sam dobio rešenje o rušenju ukoliko ne uspem da je legalizujem. Odobreno mi je posle sve, komšija mi je potpisao, platio sam arhitektu i troškove uknjižbe i legalizacije. Prošle godine sam dobio rešenje o porezu na taj objekat, 39000 din ali kao imam neko oslobođenje od 39000 pa nisam ništa platio, za sad...I mene ovo interesuje pa ako neko ima iskustva da nam kaze.
Nije, baš kad sam završio oni radili neki prostorni plan, slikali sve živo i snimali dronom, videli razliku na snimku od pre mesec dana jer sam krovom zatvorio celo dvorište...Komšija mi dozvolio da napustim krov 2 metra nad njegovu kuću, sve u aus vinkli...Komsija prijavio inspekciji ?.
Mislim da nije, inspektor mi je rekao da se ovo moje vodi kao stalni objekat i da će tako biti uknjižen, tj da to što ti pišeš mogu samo otvoreni demontažni. Oslobođen sam poreza zbog ovih tačaka zakona o poreskom kreditu:Ukoliko su stubovi ušrafljeni onda se porez ne plaća, ukoliko su ubetonirani, zavareni, onda se plaća. Tako mi reče jedan inspektor.
Čovek ima šupu gde su ploče metalne ubetonirane pa na njih vareni stubovi, izlazio je poreski inspektor, naravno po prijavi, rekao mu je da uzme šipke beskonačnog navoja, iseče, povari na ploče i zavije matice, i neće plaćati porez...
Ja cu da pravim supu,ali krov ce biti maskirni kao na vojna vozila,nece ga primetiti iz drona ,porez prc!!.