Ma gde to ima za te pare?[mention]Dobrinčan [/mention] Reflektori su Siemens, 100w, oko 3000 din. po komadu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ma gde to ima za te pare?[mention]Dobrinčan [/mention] Reflektori su Siemens, 100w, oko 3000 din. po komadu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Па и оптерећење снегом није исто за Војводину нити Копаоник. За све постоје стандарди којих се треба оридржавати про прорачуну за конструкције. Па чак и површина, тачније димензија рецимо цеви се на основу вредности од оптерећења и његовог типа, као и од утицаја снега и ветром прорачунавају и усвајају. Потребна је површина елемента и на основу ње се у таблици за одређени пречник цеви усваја иста и онда се рачунањем добије да ли цев задовољава или не потребне коефицијенте сигурности. Тако да је снег+ветат само додатно оптерећење које улази у сам прорачун конструкције које није исто за одређени део територије и на основу тих података се треба усвојити одређена димензија елемента са којим радимо.... Исто се и за дрво ради, тачније комструкцију од дрвене грађе....
Е сада код нас се усталило то оптерећење снег+ветар од 100кг по метру квадратном па ми тако у већини случајева радимо, а поготово што већина извођача чак и не врши прорачуне, јер на сличним распонима често често све прође управо из разлога тих коефицијената сигурности.
Ја ти могу на пет начина срачунати потребне елементе који ће бити различитих димензија и који ће сваки пут проћи све сигурносне коефицијенте и задовољити их тако да ће конструкција стајати, само што ће тцој џеп трпети највипе у зависности од типа који ти ја као инжењер прорачунам и предочим у пројекту.
Planiram uvodjenje struje u hali gde stoji mehanizacija dimenzije su 24x10 x 4,80 visina. Gledam ovi led reflektori sijaju solidno,jel ima neko postavljene i na koliko mesta?

Koliko su visoki stubovi?Sto bi se reklo sija za sve pare. Majstor je hteo 50w reflektore,ali na moju inicijativu su stavljeni od 100w i nisam pogresio,zadovoljan sam kako svetli ovo se trazilo.
Zanemarite malo nered po hali sve je sada u fazonu gde sta palo tu ostalo,nikako da se rastanem sa majstorima pa da se to sve vrati na svoje mesto i sredi.
![]()
koliki raspon pokrivaju rešetke i kakovi su stupovi, ?
Korisna supljina je 4,8m, binderi su na 5m.Koliko su visoki stubovi?
Imaš li bar neku kutiju od reflektora da se vidi koja je marka i model, da bi moglo da se poruči? Gde si ih kupio i pošto su bili? Odlično sijaju!Nemam ni jedan jedino preko dana da ti slikam sa zemlje,pa koliko mozes da vidis.
Ti se raspitujes, a vec si znao kako ce da "bidne"Da da led reflektori od 100w. Imaju 5 godina garanciju ili ne znam koliko sati rada...
7 metara od sredine do sredine stuba, 8,1 m komplet krov, 100x100 stupovi.koliki raspon pokrivaju rešetke i kakovi su stupovi, ?