Objekti za smeštaj mehanizacije

Па и оптерећење снегом није исто за Војводину нити Копаоник. За све постоје стандарди којих се треба оридржавати про прорачуну за конструкције. Па чак и површина, тачније димензија рецимо цеви се на основу вредности од оптерећења и његовог типа, као и од утицаја снега и ветром прорачунавају и усвајају. Потребна је површина елемента и на основу ње се у таблици за одређени пречник цеви усваја иста и онда се рачунањем добије да ли цев задовољава или не потребне коефицијенте сигурности. Тако да је снег+ветат само додатно оптерећење које улази у сам прорачун конструкције које није исто за одређени део територије и на основу тих података се треба усвојити одређена димензија елемента са којим радимо.... Исто се и за дрво ради, тачније комструкцију од дрвене грађе....

Е сада код нас се усталило то оптерећење снег+ветар од 100кг по метру квадратном па ми тако у већини случајева радимо, а поготово што већина извођача чак и не врши прорачуне, јер на сличним распонима често често све прође управо из разлога тих коефицијената сигурности.

Ја ти могу на пет начина срачунати потребне елементе који ће бити различитих димензија и који ће сваки пут проћи све сигурносне коефицијенте и задовољити их тако да ће конструкција стајати, само што ће тцој џеп трпети највипе у зависности од типа који ти ја као инжењер прорачунам и предочим у пројекту.

Naravno, na to sam i ciljao u prethodnom postu - u vezi Nisa i Beca :)
I naravno da je sneg i vetar samo "dodatno opterecenj", ali ako stoji sa njima onda stoji i bez njih, mislim da se to podrazumeva.
Kod nas dobar deo ljudi i nema ni proracun, kamoli plan, ali uglavnom zadovljavju objekti ljude za njihove potrebe - naravno sve je srazmerno s mogucnosti a i buduce "upotrebe". Takodje ljudima ne treba 5 varijanti "komstrukcija", vec 1, sto zadovoljava sigurnosne propise, ali je ujedno i najjeftinije, a da dzep ne "trpi" uzalud (doduse to prvo (sigurnost) cesto dodje na drugo mesto, a finansije na prvo, na zalost... mislim da je to realnost... na zalost).
Tih 100 kg po m2 nije samo kod nas, nego i sire "inn".

Planiram uvodjenje struje u hali gde stoji mehanizacija dimenzije su 24x10 x 4,80 visina. Gledam ovi led reflektori sijaju solidno,jel ima neko postavljene i na koliko mesta?

I mi koristimo led reflektore (supa skoro pa iste dimenzije kao navedeno).
Krajnji plan jos nije ostvaren (ni u vezi "rasvete"), ali ja ne bih stavio na sredini (na "resetke"), posto ako bilo sta treba obilaziti sa svake strane bi bila senka (ako je reflektor "odozgore"). Kupljeni led refektori od 150W, ako me secanje dobro sluzi (ako ne, onda 200W), ali ih nema dovoljno (4 ili 6 komada), pa za sad su postavjeni na nekim mestim - privremeno. Doduse rade vec par meseci, ako ne i god., nismo do sad imali problema (kineski najobicniji SMD led reflektori, naruceni preko neta da ne kazem za smesne pare - najverovatnije ni lumena"nemajedu" toliko, koliko imaju ti sa istom W... mislim neki ozbiljni reflektori renomiranih proizvodjaca, ali "svetlidu" i ovi).
Ako ima dovoljno sretstava (mislim dovoljan broj "lampi") za to, onda je najbolje resenje - po meni - kao sto je postavio kolega BorislavNB.

Sto bi se reklo sija za sve pare. Majstor je hteo 50w reflektore,ali na moju inicijativu su stavljeni od 100w i nisam pogresio,zadovoljan sam kako svetli ovo se trazilo.
Zanemarite malo nered po hali sve je sada u fazonu gde sta palo tu ostalo,nikako da se rastanem sa majstorima pa da se to sve vrati na svoje mesto i sredi.

Sto bi se reklo sija za sve pare. Majstor je hteo 50w reflektore,ali na moju inicijativu su stavljeni od 100w i nisam pogresio,zadovoljan sam kako svetli ovo se trazilo.
Zanemarite malo nered po hali sve je sada u fazonu gde sta palo tu ostalo,nikako da se rastanem sa majstorima pa da se to sve vrati na svoje mesto i sredi.

Odlicno ispalo,baci sliku da vidim reflektore kako izgledaju i meni trebaju

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Koliko su visoki stubovi?

Nista nemam,u cenu je bilo pogodjeno sa majstorovom nabavkom materijala ja sam samo birao jacinu i koliko komada hocu. A danas ceo dan bio na njivi tako da nisam prisustvovao montazi. Cena po komadu je 3200 dinara.

Da da led reflektori od 100w. Imaju 5 godina garanciju ili ne znam koliko sati rada...
Ti se raspitujes, a vec si znao kako ce da "bidne" :)
Super je ispalo! Dobro da su od 100W, mislim da je super sto si insistirao za 100W umesto 50... I raspored je dobar. Naravno ima "ladovine", ali jedino kad se menja ulje, inace ne smeta, s vise ugla se "dobije" svetlost, to je vazno - bar ja tako mislim.

Ne pratis predhodne postove kolega. Cena je 3200 dinara a ne znam gde su kupljeni majstor ih je porucio i doneo.

Nazad
Vrh