Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja sam radio bedem do komsije pa mozes po tom otprilike da se orjentises otprilike... majstori su uzeli za ruke 25e po metru duzine bedema,u to je islo sve,kopanje betoniranje zidanje.zidano je blokom na 20cm debljine zida,sve armirano,ja sam kupovao materijal i on me je izasao oko 35e po metru duznom.bedem je visok 2.1m.Da li je neko skoro zidao blokovima neki objekat sa pločom? Zna li neko kako se naplaćuje takav posao? Npr. treba da se ozida oko 220 kvadrata zida (74 metra dužine sa 3 m visine) i ploča sa fert gredicama i ispunama oko 100 kvadrata. Koliko je realno za takav posao platiti?
Zavisi ko kako gleda sivu fazu,ovi što meni radili u sivu fazu računaju iskop,temelj,zidanje,krov,limarija i spolja odradili stiropor i lepak,meni posle ostala fasada,stolarija,struja voda i malteracija.Nesto su mi te cifre velike. Poznanik zida kucu po sistemu ključ u ruke pa kaze da ce ga izaci kvadrat 480 e sa kvalitetnijim materijalima. Tako da tih 400e za sivu fazu je mnogo. A onih 270 e je jos tu i tamo, moze da prodje za sivu fazu.
A materijal? Mislim na mixer ili na mesalicu?Juce sam zvao neku ekipu koja se bavi betonazom.
Da skinu sloj zemlje, naspu, osaluju, armiraju i izbetoniraju 10,12 cm betona traze 30e po kvadratu.
Dal je to neka realna cena?
Znaci to je tu negde.To je ta cena.
Oko 60 eura je samo kubik betona da narucis da ti donesu.Materijal sav njihov i ako sam dobro razumeo mikser.
53e kod mene u okolini, 56 sa vlaknima.Oko 60 eura je samo kubik betona da narucis da ti donesu.