Objekti za smeštaj mehanizacije

Dragane ona nadstrešnica ispred noseće grede, ja bih tu stavio kose podupirače da se oslone na noseću gredu, nije neka investicija ali bićeš mirniji, moje neko zapažanje, možda i grešim.

@Bukur
Daleko smo mi od kombajna kakav ti imas :osmeh: .

@saleratar
Nece to nigde, bas sam pitao majstora za te kosnike... kaze nema potrebe.. uradio je mnogo hala nigde nije bio problem, a i cevi su malo jace ...po mojoj zelji.

Nije bitno koji je kombajn svi su podjednake visine, vrte se uglavnom preko 4 metra

Ne moze da stane kombajn ni da je 6 m visoko, jer nije predvidjeno za kombajn. Pre ce se tu smestiti metalni silosi nego kombajn::namigivanje::::namigivanje::

Nije bitno koji je kombajn svi su podjednake visine, vrte se uglavnom preko 4 metra

Ja koliko znam ne postoji niti jedna radna masina koja ide u redovan javni saobracaj, a koja je visa od 4m. To je i po zakonu, ne ovde u Srbiji, nego i u vecem delu sveta.
Svi kombajni su uglavnom do 4m visine, tako da nema potrebe za gradnjom veceg objekta od 4m...
E sad kod nas se ljudi malo preracunaju, pa ne uracunaju dole podnu plocu, pa ne znam kapiju od gore, pa vamo, tamo, pa ispadne 3.7m i onda imaju problem.
Sustina je da imate otvor od 4m visine i nema problema, niti za kombajn, niti za kamion jer su po zakonu svi do 4m visine.

Mozete eto praviti 4,2m cisto da ne omanete, a verujte i vecina nastresnica na benzinskim pumpama su te visine, vecina nadvoznjaka, tunela... tako da mozete i double decker autobus da parkirate u hangare, pa cak i manje avione :ppozdrav:

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,potrebna mi je pomoc,naravno ako neko zna,napravio sam objekat od priblizno 200m2 za smestaj mehanizacije pa me zanima da li sam u obavezi da to prijavim tj.legalizujem i koja je procedura.

Ja koliko znam ne postoji niti jedna radna masina koja ide u redovan javni saobracaj, a koja je visa od 4m. To je i po zakonu, ne ovde u Srbiji, nego i u vecem delu sveta.
Svi kombajni su uglavnom do 4m visine, tako da nema potrebe za gradnjom veceg objekta od 4m...
E sad kod nas se ljudi malo preracunaju, pa ne uracunaju dole podnu plocu, pa ne znam kapiju od gore, pa vamo, tamo, pa ispadne 3.7m i onda imaju problem.
Sustina je da imate otvor od 4m visine i nema problema, niti za kombajn, niti za kamion jer su po zakonu svi do 4m visine.

Mozete eto praviti 4,2m cisto da ne omanete, a verujte i vecina nastresnica na benzinskim pumpama su te visine, vecina nadvoznjaka, tunela... tako da mozete i double decker autobus da parkirate u hangare, pa cak i manje avione :ppozdrav:

Jeste zakon takav ali najvisa tacka na kombajnu koji sam ja kupio sada u francuskoj je 4,2 metra, i to je fabricki tako, skidacemo mu poklopce i rotacije i jos neke stvari pa i tockove da bi mogao biti transportovan, tako da ima ih i visljih.

- - - - - - - - - -

Kombajn koji sam imao pre ovoga bio je visok 4m i 10 cm najvisa tacka,

Ja bas ne znam ali koliko znam objekti koji su podignuti pre donosenja zakona o legalizaciji a to je nekih par godina unazad imaju osnova za legalizovanje sto tvoj u to ne spada,zato cuti i ne diraj mecku gde ne treba.

@bukur
Koji su to kombajni mozes mi reci modele, prethodnog i sadasnjeg koji su fabricki visoki preko 4m?

@olalija
Gleda se satelitski snimak dana 27.11.2015. svi objekti do tog dana ce moci da se legalizuju, a posle tog datuma ide navodno rusenje, e sad videcemo kako ce biti.

CASE 1660 bio visok preko 4 metra,
Sada sam kupio CASE 2366- merili ga tamo u francuskoj zbog prevoza da vidimo sta moramo da skidamo sa njega, visina bila 4,2 metra tacno od betona dole pa do vrha auspuha to jest izduvne cevi, a 5 cm nizi je bunker i rotaciona svetla
5mlkap.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Covek pored tocka je visok 1,87 pa sad ti bracan proceni sam koliki je kombajn.

- - - - - - - - - -

Vidise da ga merimo, samo sto nemam sliku sa merenja visine gde se vidi tacna visina kombajna.

Kolege interesuje me da li može neko da mi orientaciono kaže cenu prekrivanja i izrade krova 10x20? Mislio sam da radim sa običnim limom, pošto sam zadovoljan. Napominnjem da je samo prekrivanje u pitanju.

Svasta je moguce, ne kazem da se nisi imao problem sa visinama, ali 1660 ukupna visina 3.95m, a 2366 je 3,81m fabricki podaci, i u praksi ne postoje razlike pri merenju niti 1cm...
E sad kako su tebi uspeli da se zalome tako bas kombajni koji su preko 4m zaista ne znam...
Ja sam svoj merio i u cm je isto kao sto i u uputstvu, a ista dimenzija je i na sajtu konedata.

Da nije taj stojao na kisi pa urastio?:kisa:e sogore nema veze ako nemas garazu adekvatne visine doteramo taj kod mene moja je 5 metara visoka moze i da nastavimo bunker i opet da udje u supu:osmeh:,ti tebi uzmi neki nizi od 4 metra??

Ako neudje u ovu supu, napravicemo novu i ovako je u planu da se radi sledece godine, tako da bice on smesten, bez problema.

- - - - - - - - - -

A sto se tice kise, nije je ni osetio, bio je kod pravog domacina u Francuskoj, zato je pobedio u odabiru, da je kisnuo nebi bio interesantan.

Od 1000 e pa na gore (ako sam radis/postavis, ili ako majstor postavi, zavisi naravno od koga nabavis... ali ovako okvirno...).

Nazad
Vrh