Objekti za smeštaj mehanizacije

Salonit nije loš ali mislim da je prevaziđen.Imam prillke da vidim neke objekte koji su pokriveni salonitom,kod mene u komšiluku svi su ih morali zameniti,objekti su pravljeni sedamdesetih godina i ploče su dotrajale,tako da i Ti ćeš to videti za par godina.Te ploče su na krovovima kuća tako da se ne može reći da je loš
krov,jednostavno im je prošao vek.Uskoro bih trebao da pravim neki objekat i mislim da će krovni pokrivač biti sendvič panel 3-4cm.Po meni to je rešenje protiv kondenzacije.

Verujem da ce poceti da puca, ali i kad bi nov salonit trajao 40 godina ja bih bio zadovoljan. Na stali koja je gradjena pocetkom osamdesetih je crep. On je poceo da se kruni i da puca i za par godina ce morati da se menja. Sto znaci i njemu je vek nekih 40 godina. Paneli su i po meni najprihvatljivije resenje i u zadnje vreme ni cena im nije tako paprena.

Crep kada se stavi sinovi ce ga sigurno koristiti,a cak i unuci jer ima garanciju koliko evo pogledajte na dnu sajta...
http://www.mladost.co.rs/crepovi.html

- - - - - - - - - -

Ja sam bre pre 4-5 god,pokrio sa njim zgradu 27x6m nigde se ni na jednom ne prozire svetlost tako da od navejavanja nema nista,znaci provereno.

Za raspone do 12m, koji su najčešći za šupe za mehaizaciju mogu da se rade krovovi sa dvostrukim vešaljkama. Potrebno je samo iskusan tesar i građa koja danas nije preskupa.

Sta ima veze da li je filc mokar ii suv,on je zato io tamo stavljen,da skuplja vlagu,a i od vlage nece da istruli,jebes supu,ako na svakom santimetru kaplje kondenzat,onda ti supa i nije potrebna...a za salonit ne znam da li ga ima i u proaji kod nas,a cisto sumnjam da ga francuzi ikoriste

Veruj da imam preko hiljadu slika objekata za ovce a usput sam video 10 000 objekata po francuskim sajtovima i mogu slobodno recu da je to bilo sigurno 50 procenata salonita na krovu sto drvenih konstrukcija sto metalnih.
http://www.roine.fr/sites/default/f...nt-agricole-tole-stockage-2.jpg?itok=6BF-6d_q
http://www.chabrun.com/diaporama-hangar-agricole/chabrun-batiment-agricole-2.jpg

Salonita ima u prodaji ja sam pravio ovcarnik prosle godine posle pozara. Sam za 5 dana gotovo 14mx7m, sam srafio i gazio po salonitu kad sam vukao, puknutih ploca 0. Sve zavisi ko srafi i kako srafi.
\najbolje i najskuplje resenje sendvic paneli... Lim moze ali samo da se kvalitetno napravi objekat, ima gore slika kako treba.

Ovaj objekat na predhodnoj strani sa drvenom krovnom konstrukcijom je nekako vise tradicionalni nacin gradnje, mislim da tu cijena materijala nije igrala glavnu ulogu.

Prijatelj juce namontirao treci objekat ali sada sa filcom,vidite koliko mu kaplje ova bez filca a i koliko je konstrukcija korodirala za 4 godine,a ovaj novi sa filcom videcu kako stoje stvari u narednim mesecima.
20161211_123526.jpg
[/URL]image hosting 5mb[/IMG]
Ovo su tragovi slivanja sa roznjaca.
20161211_123729.jpg
[/URL]imagen[/IMG]
A ovde se vidi i koliko je korodirala.
20161211_123550.jpg
[/URL]posted image[/IMG]
A ovo je ovaj sa filcom koji tek treba da polozi ispit.

Jel se kondenz javlja i na objektima na jednu vodu?

Kondez se javlja svugde gde vodena para (vlaga iz vazduha) ima dodir sa hladnom površinom, i nema veze sa oblikom te površine. Dakle može biti i na jednu vodu i na više voda. Rešenje je jedino eliminisati vodenu paru a to je zatvoreni objekat.

Dobar objekat samo si trebao umesto 4m visine bar 4,2 metra, ja sam takvu gresku napravio sad imam problem kada hocu kombajnom unutra.

Nazad
Vrh