paorpaor
Član
Bice ovako. Malo drzavi, malo meni, malo drzavi, malo drzavi i tako jos par puta, pa onda malo meni. Bolje ce biti da se zaposlis u neku drzavnu ustanovu i onda drugi rade za tebe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jer njima ide u rashod ko je u pdv u nece ni pod razno zvati u pomoc onog koji nije itd vrzino kolo od koga ce malo ko imati koristi osim onog ko sprovodi ovo samo ce imati izliven beton oko nogu i ceka da ga neko gurne u vodu .Honda nieces no raditi,jer Ce svi da traze racune
bem ti telefonnnHonda nieces no raditi,jer Ce svi da traze racune
Upravo sam zbog ovoga i napisao da ce mali najvise nadrljati. Recimo kombajniranje 10 kj kukuruza je oko 500 evra, a mali poljoprivrednik to nece moci da prikaze kao rashod.sto radim drugom necu sigurno davati nikakve racune pa da mi idu u prihod nisam blesav jer u protivnom i necu takvima koji traze racune raditi
Mani se suplje price . Bio sam godinama vlasnik firme koja je i bila neko vreme i nije bila u pdv , a od knjigovodstva sam radio dosta taoga tk kepu knjiga fakturisanje placanje pravljanje kalkulacije prihodi rashodi i gomila gluposti . Mozda si navikao da radis tako sta pa ti je svejedno ali tamo gde mi podturaju racune za pustanje muzike vazdusarine i deljenje na male i velike PDV ili ne ne moze biti nikako dobro jednostavno m... su u mengelama dok se neki tatin sin smeska iz prikrajka dok se neko muci .Molim Vas...zasto toliko PANICITE...Nije sve tako kako Vam neki iz raznoraznih razloga zele prikazati...? Znajte da ovo ide samo na dobro posebno za mala i srednja PG.
Plase Vas knjigovodjama.....? samo znajte da jedan osrednji knigovodja moze da vodi 50+? malih domacinstava .. po 10-20 eu mesecno = koliko A malo ilii srednje PG taj trosak mu je nikakav u odnosu ,na koji nacin dobije sve sazvakano ....samo dostavi racune i bancine izvode.... ?
Ova regulativa vise pogadja neke PG gazdinstva koja su bliza vlast i preradjivace ,otkupljivace ,klanicare,hladnjacare itd .
Tako da vise nece moci recimo klanicar zapocne biznis u nekakvoj supi i nakon god-dve napravi VELIKU klanicu ,hladnjacu, i slic.
Ovo Vam pricam iz iskustva jer sam 25 god Vlasnik STZR-a ...?
Ubedjenja sam da AKO sve ovo zazivi u pravom smislu i kako treba ....moci cu da zaradim dovoljno sa 1 ha voca za pristojnu egzistenciju svoje porodice....JEDINI PROBLEM je sto ovo nece odmah pro -funkcionisati ....zbog raznih ...oportunizma... iiiii..!
Voja Malešev se oglasioKako se niko ne oglašava iz asocijacija i udruženja poljoprivrednika po ovoj problematici.