O tome se i radi u ovom Diznilendu.Lopovi pokusavaju da zavedu neki red po evropskim merilima,ali mi smo miljama daleko od njihovog standarda.I ne moze se oporezovati onaj ko je po tim europejskim standardima pre za socijalu nego za punjenje budzeta.Nikakvu strategiju decenijama nismo imali za zdrav razvoj poljoprivrede kao strateski,sigurno najvaznije grane privrede kod nas.E sada,kada su svi pametni odskocili na pet stepenika iznad nas,a mi se spistili u jos veci mulj i glib,onda udri po usima golju po europejski.Ne mozes bolesnika tretirati kao redovnog davaoca krvi,prvo ga moras hospitalizovati i pomoci mu da stane na noge,te tako postati zdravo sposobna osoba.E,onda moze da daje krv i bude od koristi i sebi i drustvu.Dobar deo poljoprivrednika je na aparatima za reanimaciju,a eksperti bi da mu sto pre zabodu iglu u venu.Opet kazem,da bi drzava funkcionisala moramo svi da ucestvujemo u izgradnju njenog budzeta i tu nemam nista protiv.Ali nismo mi najveci problem,javni sektor,siva ekonomija,korupcija,lopovluk,javasluk...To je kljuc nasih problema.Kada se te stvari dovedu u red,onda ce svima nama biti bolje.Iz te bolje ekonomske situacije i nama ce biti lakse da udjemo u neki normalni poreski sistem.Ali,ne moze vise radni svet da istrpi i izdrzi sve prethodno navedene anomalije ovog drustva.