fiat615
Član
Ja sam probavao sijati detelinu u neobradjeno i nako nikne made ne nikne svugdje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U no-till se sve bolje ukoreniKol'ko su nas ucili na faxu za detelinu se duboko ore da bi se bolje ukorenila.
Svima je lako,samo Vama je teško? A zašto se neobrađuje 3-4god??? Toga kod nas NEMA
A pošto leka ima za sve,pa ima i za bagrem,taman i da je malo jače
Garlon
®
3-Akoncentrovani rastvor
Totalni herbicid i arboricid za suzbijanje zeljastih i drvenastih korova
AKTIVNA MATERIJA: Triklorpir trietilamino so (360 g/l preparata)
DELOVANJE: Triklopir je selektivni i totalni herbicid-arboricid. Biljke ga brzo usvajaju lišćem i korenom. Kreće
se naviše i naniže u biljci. Nakuplja se u meristemskim tkivima, tačkama porasta. Deluje kao indolsitćetna
kiselina (sintetički auksin), izazivajući karakteristične simptome kao što su: kovrdžanje lišća, hloroza pa potom i nekroza tačke porasta.
Gajena biljka Količina primene Vreme primene
Površine koje se pripremaju za
pošumljavanje, za stvaranje proseka
pored dalekovoda, železničkih
pruga i na drugim nepoljoprivrednim
površinama
3 – 5 l/ha tretiranjem kada su zeljasti korovi u
fazi intenzivnog porasta, a drvenasti neposredno pri razvoju novog lišća
Za uništavanje izbojaka iz panjeva lišćara za panjeve hrasta i cera, razređen sa
vodom u odnosu 1:5 delova vode
za ostale lišćare, razređen sa vodom u
odnosu 1:10 delova vode
premazivanjem četkom ili prskanjem
preko reza panja ili samog prstena, širine
5 cm pored kore
PRIMENA I SPEKTAR DELOVANJA:
PAKOVANJE: 100 ml, 1 l, 5 l
MEŠANJE SA DRUGIM PREPARATIMA: Može se mešati sa klopiralidom ( Pikogal plus, Lontrel 100
®
),
2,4 –D (Monosan herbi
®
).
NAPOMENA: Fitotoksičan je za sve biljke izuzev žita i trava. Ne sme se primnjivati na slabo humusnim
zemljištima (<1% humusa) i kraškim i erozivnim terenima, zbog mogućeg dospevanja u podzemne vode.
Na tretirane površine, najmanje 63 dana posle primene ne puštati na ispašu mlečnu, a 28 dana ostalu stoku.
Sadnja se može obaviti šest meseci nakon primene. U toku jedne godine, na istom terenu, može se primeniti najviše jednom.
Napravicu nekog frankestajna od sejalice,obicna sejalica uz malo maste moze fino da se doradi. ne planiram da zivim od No-till setve nego da probam prvo na jednoj posle na par parcela, naravno sejacu samo one kulture koje frankenstajn sejalica bide mogla da seje.Sme li se znati kakvom sejalicom?
Baš me zanima kakvo će bokorenje biti tu ,vjerovatno je dosta zrna proklijalo na površini zemlje ispod lista . Slikaćeš nam na proljeće obavezno.
Za tarupirano neznam,ovo je bila njiva sa silznim kukuruzom pa smo tri vrste progazili a ostatak njive je spreman setvospremacem pa da nebi dolazio sa tanjiracom posejao sam tako