Nikad ovako !

Uzimao sam od njih gorivo. Cena povoljna, potrosnja veca. Vratim se na Nis i nemam problema.
 
Ja naspem u auto, prije par godina, na NIS-u, i dvojka samo stuca i nece da vuce, e da ga j.... kada dvojka stuca to moze samo od vode, sve ostalo guta. To je bilo prvi, jedini i zadnji put.
 
Dobar deo nis pumpi nisu više nis nego franšiza, zato se i dešavaju razne situacije... Ja sipam malte ne samo na nis-u jer mi je u komšiluku, i primetio sam da mi auta znatno više troše... Al da je dvojka štucala, nije, i to uglavnom trošila gasno ulje, palila na minus 20 ko mina...
 
Ja naspem u auto, prije par godina, na NIS-u, i dvojka samo stuca i nece da vuce, e da ga j.... kada dvojka stuca to moze samo od vode, sve ostalo guta. To je bilo prvi, jedini i zadnji put.
Sa gorivom sa NIS/Gazprom pumpi imam dobra iskustva, pogotovo onaj g-drive dizel. Jeste desetak feninga skuplji po litri, ali sam na nekoliko punih rezervoara dobio prilično smanjenje potrošnje i mirniji rad motora pa na kraju ispada jeftinije po pređenom kilometru. Da nije u pitanju subjektivni osjećaj evo i dvije slike sa dijagnostike gdje su prikazani parametri korekcije ubrizgavanja po diznama.


Po prvoj slici već bilo vrijeme da se radi remont dizni, a na drugoj skoro pa savršen rezultat, a samo gorivo drugačije.
21c59bed18bb73a8cbbe451dd3dc39dc.jpg
4096e21b72818623a63696188f24a522.jpg
 
Zajebana situacija sa gorivom sve sami prevaranti. Cele ove godine sam uzimao od drugara koji vozi sve nove Fendove i jako vodi racuna sta mu donose, desilo se da je vratio punu cisternu jer mu nisu doterali to sto je trazio. Da mi popust od 10dindzi i ne mislim, neka on misli ima skuplje masine.
 
Sta se desilo pa si skidao filtere?

Послато са SM-A202F помоћу Тапатока
Upalio da idem orati, ostavio ga tako da malo radi a on se ugasio. Da ga izluftiram gorivo ni da mrdne. Nista ni mehuric. Odlepio sam kad sam skinuo i video, mislio sam da je nesto zastopalo dovod. Sipao sam samo tamo u zadnje vreme jer me mrsko bilo ici na Nis ili Mol jel mi je na drugom kraju sela.

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka
 
Uvek je bilo da je najeftije gorivo najskuplje.
Godinama vec uzimamo gorivo na Radun Avia pumpi i imam samo reci hvale. Moj jedini uslov je bio da mi garantuje za kvalitet, a da mi je cena u sasvim drugom planu i da koliko kad moze da popust. Filtere vise nemenjam zato sto su se zaprljali vec zato sto prodje dve tri godine pa se bojim da se ne raspadnu.
 
Do zaključka da se uvijek isplati kupovati kvalitetnije gorivo sam se uvjerio kad sam nekoliko godina putovao na posao 70 km u jednom smjeru. Kupnjom kvalitetnijeg goriva (na istoj pumpi - Petrol) koje je bilo skuplje 3-4%, uštedio sam na potrošnji oko 5%. S obzirom na to da mjerenje nije rađeno na jednom tanku, nego je evidentirana potrošnja i izračunan prosjek na više od 200 000 km, smatram da je bilo mjerodavno.
Na cijeni goriva i na pravovremenim izmjenama ulja (ukoliko ti je stalo do stroja), se ne štedi.
 
Koji likovi.Koliko ima peska u ovoj prikolici i koji traktor po vama realno treba ovo da vuče.Nekoliko puta sam vukao dve zmajevke peska sa Rusom pa je bilo grebanja dok kreneš i izadješ iz peska.Ovi indijci su fenomenani.Ali vozi majstor na dva točka,svaka mu čast.
I koja je fora sa sviranjem?
 
U onoj indijskoj prikolici ima peska da damper troosovinac bi imao sta da vuce. Mahindra je zver, a vozac odlican sa kocnicama vozi
 
Nazad
Vrh