Drot je policajac....Дрот је више плетена жица (ограда).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Drot je policajac....Дрот је више плетена жица (ограда).
Isto tako u jednoj firmi vido presu za secenje pise "za lim od od 4-18mm"To se kategoriše kao lim.Nisam verovao dok nisam išao da kupim pločevinu od 10 mm u jednu firmu, rekao šta mi treba oni gledaju k'o tele u šarena vrata.Druže to je lim, nije pločevina, rek'o nisam ja metalac i ne znam stručne nazive, dajte mi to što mi treba a kako se zove nije ni bitno.
Oterao sam ih ovako do njive jer veliki traktor nemogu da proteram preko drvene cuprije i uz to je i uska za njega,u toj prvoj njivi isam imao oko 1 t zita koje smo skinuli nekih 200m pre pruge i ono je u prvoj prikolici a iduce njive imam preko pruge,preteram ih ovako prazne,ostavim prikolice pa bajsom kuci za drugi traktor dok otac pretera kombajn i zapocinje vrsu,pune nikako ne teram preko sa ovim traktorom,vracam se za 5106 koji ce preterati jednoosovinke posle pune a rakovica ce kikindu. Uzgred,prikolicama rade kocnice i odradjena je i udarna ruda na kikindi,preteravam 3 ili 2 sporom i obavezno izadjem peske na prugu i pogledam pre teranja traktora. Nije ovo za primer nikako sto radim ali kad nemas vremena i sigurnog vozaca,najbezbednije je sam voziti i paziti koliko mozesNe znam dal mi se čini il ti to imaš prikolicu viška?
Prica kao iz serije moj rodjak sa selaOterao sam ih ovako do njive jer veliki traktor nemogu da proteram preko drvene cuprije i uz to je i uska za njega,u toj prvoj njivi isam imao oko 1 t zita koje smo skinuli nekih 200m pre pruge i ono je u prvoj prikolici a iduce njive imam preko pruge,preteram ih ovako prazne,ostavim prikolice pa bajsom kuci za drugi traktor dok otac pretera kombajn i zapocinje vrsu,pune nikako ne teram preko sa ovim traktorom,vracam se za 5106 koji ce preterati jednoosovinke posle pune a rakovica ce kikindu. Uzgred,prikolicama rade kocnice i odradjena je i udarna ruda na kikindi,preteravam 3 ili 2 sporom i obavezno izadjem peske na prugu i pogledam pre teranja traktora. Nije ovo za primer nikako sto radim ali kad nemas vremena i sigurnog vozaca,najbezbednije je sam voziti i paziti koliko mozes
Pored toga negde moraju i da se nasipaju putevi ili ravnaju velikim mašinama pred žetvu da bi moglo da se prođe.Nije to nista, kod njega bar moze putem da se ide Mi kad krenemo u zetvu nosimo dvoje rezacke makaze i motornu testeru da se probijemo do njiva
Kada idem u ovaj deo atara,manje se pune,od 3.5 do 3.8t sipam u njih,kad idem u Gaj gde je neki put imao godomin imanje(pretpostavljam da znas gde je taj deo atara) onda ih punimo i preko 4.2t( a to je i neki plafon punjenja za ove moje). Ove godine nisu vagnule vise od 3.5t neki prosek bas zbog losijeg hektolitra,punjene do vrha.Koliko ti stane u ove prve dve jednoosovinke ? kod mene ove godine jedva 4 tone i to bas puna da bude a prosle godine islo i do 4.4 tone.. Jbga losiji hektolitar..
Ma kao za djavola,mi imamo mnogo lep i ravan atar,ravni smo maltene kao vojvodina,tj bar ovaj deo sliva morave,ova sela od smedereva ka plani i dole malo dalje ali smo neki put imali lepu mrezu malih recica i potoka koje su bile pritoke jezave i morave i sad su one sve presusile( i konjska,i poizava,i račinica,i smrdana,i badrika,samo korita ostala ali su nezgrapna,po 4 do 6 m siroka i bogami i na nekim mestima i dublja od 3 m pa ne moze kroz njih da se gazi da bi se doslo do njiva) a ljudi ih jazili kako ko znao i imao e sad dosle vece masine i teze pa je muka za prolaz.Prica kao iz serije moj rodjak sa sela
Bas si u nedodjiji .
znaci nisam jediniSve znam, zapadao sam sa punim prikolicama u sred leta a nije padala kisa po mesec dana..
U poslednjih 30 godina,od kad je pomrla stara garda koja je odrzavala uvratine niko se za sekirče nije uvatio da procisti svoje a kamoli da se odradi putna mreza,mahom radimo samoinicijativno i iz naseg dzepa,kad se nesto rusi kod ljudi ili rastura supa ili kopa tad jurimo da uzmemo i napunimo rupe po putevima.Pored toga negde moraju i da se nasipaju putevi ili ravnaju velikim mašinama pred žetvu da bi moglo da se prođe.
Nisu ni ti vise mutavi . Preskocili su jednu lestvicu . Sada cekaju dve crvene .Nasi cekaju sendvice.