Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Види се по свињи, а када се отвори јетра буде крвава у облику цигаре. Највише д.свиња су налазили поред воде јер имају јако високу температуру и велику жеђ.Kako su utvrdili da je to bas ta bolest ? Jel uzimaju neke uzorke od svinja ?
Da izima se krv i radi se analizaKako su utvrdili da je to bas ta bolest ? Jel uzimaju neke uzorke od svinja ?
Upravu si da se ne siri zaraza a ja zarazene svinje teram kroz pola sela i curi krv iz prikolice, unistavaju se samo tamo gde ima zarazenihЗато да се зараза не би даље ширила, једноставно је тако ако се у селу појавила све свиње се уништавају.
Е па онда смо решили проблем. Терамо свиње у сауне, тамо је 90°. Додуше мало ће да смршају ал' савршенство не постји.Уништава се преко 80°
Vakcinaciju od cega,3 km u poluprecniku se proglasava zarazeno podrucje i treba da se zabrani bilo kakvo premestanje svinja i pojacana kontrola zdravstvenog stanja a ne ubijanjeНе раде онда како треба 3км најмање у пречнику око жаришта се све уништава. Јбг код нас када је почела афричка куга свиња ветеринари брже боље кренули у вакцинацију свиња. У, вршачком ловишту ловочувари сваки дан после доношења и спаљивања лешева су, се на лицу, места туширали, и, одећа у којој су били је спаљивани.
Био сам професионални ловочувар па смо имали обуку и предавања када се куга појавила близу Србије. Ми смо били први обруч "одбране" јер смо били стално на терену и пазили на кретање д.свиња по ловиштима. Највећа бојазан је била од уласка из Румуније што се на крају и десило. Наредба је била да се д.свиње сведу на биолошки минимум али јбг већина ловачких удружења то није хтела да уради.@DraleTD - odakle ti sve ove stvari znas ? Jel si veterinar mozda ?