Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da mislio sam na to . Nego nisam napomenuo misleci da svi znaju o cemu se radi . Juce su kao na prekidac krenuli sa ovom pricom . Pogledao sam N1 jutarnji i sva N1 centra ( Srb. BiH Cro ) su imala ovu temu . Jos je juce ujutru bilo i na rts1 i na prvoj .Africka kuga vjerovatno. Kod nas krenulo oko Bijeljine i Samca par sela .
Danas i juce isao putem Vrbas-Kula i kad se ide od Vrbasa (pre mosta) oba dana stoji policijski punkt sa dvoje vozila. Juce bila dva omladinca sa kalasnjikovima u rukama a danas policija zaustavlja kombije i autoprikolice. Jel i to mozda zbog kuge?Bio danas malo u skitnji i imam sta da cujem . Moju opstinu cine cetiri sela - Opovo , Sefkerin , Baranda i Sakule . Danas su pocistili ceo Sefkerin od svinja a od ponedeljka krecu to isto i u Opovu . Centa je odavno zarazena i panduri stoje na ulazu i izlazu i proveravaju da svinje ne izadju iz sela . Jel znate vi jos nesto vise @Maxa
Koliko sam cuo daje se po 15.000 za svinju bez obzira na kilazu i ljudi poceli masovno da kolju
Ако, се уништава како се вирус налази у саламама, виршлама и осталим сухомеснатим производима?Nisi u pravu, unistava se termickom obradom
Наводно хватају мигранте и оне који их шверцују.Danas i juce isao putem Vrbas-Kula i kad se ide od Vrbasa (pre mosta) oba dana stoji policijski punkt sa dvoje vozila. Juce bila dva omladinca sa kalasnjikovima u rukama a danas policija zaustavlja kombije i autoprikolice. Jel i to mozda zbog kuge?
Tako sto samo ime kaze suhomesnati proizvodi, ako se skuva ili ispzi nece se vise nalazitiАко, се уништава како се вирус налази у саламама, виршлама и осталим сухомеснатим производима?
Umesto da nahrane gladne oni spaljuju. A gladnih ima. Što je meni teško da poverujem , ali ima gladnih u Vojvodini u godini 2023!Tako sto samo ime kaze suhomesnati proizvodi, ako se skuva ili ispzi nece se vise nalaziti
U Glogonju vec 10-ak dana se ciste obori!Bio danas malo u skitnji i imam sta da cujem . Moju opstinu cine cetiri sela - Opovo , Sefkerin , Baranda i Sakule . Danas su pocistili ceo Sefkerin od svinja a od ponedeljka krecu to isto i u Opovu . Centa je odavno zarazena i panduri stoje na ulazu i izlazu i proveravaju da svinje ne izadju iz sela . Jel znate vi jos nesto vise @Maxa
Koliko sam cuo daje se po 15.000 za svinju bez obzira na kilazu i ljudi poceli masovno da kolju
Уништава се преко 80° али, је препорука да се ипак то месо не користи за људску исхрану што је мени сасвим ОК. Сад што друге државе то не поштују и што такво месо трпају у саламе, виршле и остале сухомеснате ђаконије јбг то је друга страна медаље.Umesto da nahrane gladne oni spaljuju. A gladnih ima. Što je meni teško da poverujem , ali ima gladnih u Vojvodini u godini 2023!
Pitanje koliko smo takvog istog mesa mi već pojeli iz ovih raznih uvoza. Ako se sa sigurnošću uništava na 70° zašto ga ne bi kuvali par sati na 120° ?
Evo ja bi prvi jeo takvo meso, kao što bi trebali i strčnjaci koji tvrde da je sigurno... Ali ne, imamo mesa viška pa spaljuj. Ipak treba da se uveze što više to bolje da bi kumovi, ortaci i ekipa zaradili žto više jer njima je uvek malo!
Ништа ту није сумњиво болест је јако опасна и у овом периоду јако брзо напредује. Најгоре је где на неком домаћинству нађу кугу свиње не могу да се држе дужи низ година. Ако их из превентиве уклањају онда 6 месеци нема држања. Прошле године се куга појавила у ловишту Вршачки брег и ловочувар не испоштује процедуру и заразу пренесе у домаћинство својих родитеља. Лада Нива којом су из ловишта износили лешине до места спаљивања је на крају исто спаљена. Најбитније за свињаре је да се придржавају изолације у свом дворишту. Недозвољавати никоме да вам улази из ловишта, атара или других објеката и свињаца у ваше објекте. Ако вам дођу сеоски ветеринари са фикс идејом да пелцуји свиње од обичне куге свиња лопату и терајте их из авлије. Ви сами пазите кад улазите у оборе да имате посебну преобуку обућу и одећу са којом само у, објекте идете. Дезинфекциона средства у леђну прскалица и прскајте ципеле, чизме, одећу и двориште, возило којим улазите у двориште и којим доносите храну за животиње.Kako mi ovo sve deluje sumnjivo.
Jel ti mirise na ono kao kada su i zdrave ljude trpali u vojnicke krevete po halama bez simptoma . Ako su tako nesto mogli sa ljudima da rade ovo je jos laksa prica .Kako mi ovo sve deluje sumnjivo.