MOMOSARIC
Član
Oce imati drzava nesto od vas,jeste racunali?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovaj se izgleda sprema da pusti one navatane do zuba naoružane teroriste .
.........................................
Pa nego šta će. To se znalo odma. Kavi crni teroristi. To su raničari koji tuda verovatno redovno prolaze kad idu u patrolu. Naši im tolerisali, ovaj put napravili sačekušu i pokupili ih da Vučko ina sa čim da pregovara. A vidim ispregovaro je ko i sve oko Kosova. Mi posltili njihove , a oni rekli hvalja.Ovo sam napisao pre 7 dana , trebalo bi me zaposliti u ministarstvo spoljnih poslova ( kao savetnika ) palatu pravde ili bar zvati kao političkog analitičara na heppy ( aktuelnosti , ćirilica ) ili pink , kod Jovane ( subotom )
Teroristi pušteni na slobodu! | Hronika | Direktno
Pre samo 12 dana uhapšena su trojica pripadnika kosovske policije na teritoriji centralne Srbije. MUP Repblike Srbije na čelu sa ministrom Gašićem je saopštio da su 'sprečeni pripadnici kosovske policije da izvrše akciju koja je po svim parametrima predstavlja terorističi čin'. O kojoj akciji se...direktno.rs
Pazi kad sam isto pomislio dok sam čitao prilog. Plati pošteno ljude pa će sami ostati. Majstori se lako prekvalifikuju. Pogrešno je shvatanje da za dobrog majstora mora da imaš 15 godina iskustva, mislim svakako pomaže ali, ubedjen sam da za godinu dana neko ko ima talenat, dobru osnovu, volju da uči i dobar program tj. neko ko zna da ga nauči (ne zna svaki dobar majstor dobro da prenese znanje) može postati sasvim solidan majstor. I ovako je tim strukovnim školam 90% samo gubljenje vremena. Kad izadju ništa ne znaju. Jedini klinci koji mimo škole rade taj zanat nauče nešto.Primer iz jedne od najsiromasniji opstina
E sada, ovaj gospodin tu kao nesto ostanite imate mesta kod mene, fale radnici, majstori bla bla, taj isti je profi variocu prolse godine nudio 50000 platu. Ovaj se samo nasmejao okrenuo se i vratio se za Nis.Platio maturu svim maturantima i ponudio im i stipendije da bi ostali u svom kraju - JuGmedia
Branislava Mihajlovića, vlasnike firme “Resor” iz Gadžinog Hana platio je troškove mature za svih 39 učenika osmog razreda sa tog područjjugmedia.rs
Prozivdonja fabrike se nalazi u hali koju je nekada koristila EI Plastika, hala pravljena 60ih godina, leti vrucina unutra ce se umre, zimi ladno, wci ostali isti kao 90ih. Uslovi za rad varioca, onih sto bruse(prave se kontejneri, kamioni za izvos zmeca i cisterne) su katastrofa, bukvalno ostavljas zdravlje u hali, kao pre 50 godina.
U poslednje dve godine vise mladjih je napustalo poslove u Nisu i probalo da radi u toj fabrici i odustali, em plata mala em uslovi losi.
Sto se tice placanja ovde i preko, rodjak, dobar majstor, godinama pravio krovove, pa se prebacio na zidarski/molerski poso.
Sa 50 i nesto godina otiso u Nemacku 2019. kada video da za isti posao dobija mnogo vise para covek odlucio da penziju doceka u Nemackoj,
Kaze kada je ovde, radi od 7 do 17h, onda obavezno nesto cacka akda dodje sa posla ili kod sebe kuci ili radi privatno, vikendom obavezno se ide na selo i radi poljoprivreda, doso u Nemacku da odmori . Radi od do i toliko, posle se proseta i odmara
Završio dva fakulteta. Nisam ja baš tako mlad. Da budem iskren nisam dva. Za jedan mi fali nekoliko ispta da dam treću godina posle čega mugu uzeti onu "bačelor" diplomu. Drugi sam završio čisto da bih imao stepen i da kao neku struku pošto sam u srednju gimnaziju išao.@dusanboss - a cime bi se bavio u zivotu ako nije tajna ? Jel zavrsavas neku skolu ili si je zavrsio ?
Upravo to, koga majka rodi za majstora taj moze svasta da radi i da menja zanat samo da ocePazi kad sam isto pomislio dok sam čitao prilog. Plati pošteno ljude pa će sami ostati. Majstori se lako prekvalifikuju. Pogrešno je shvatanje da za dobrog majstora mora da imaš 15 godina iskustva, mislim svakako pomaže ali, ubedjen sam da za godinu dana neko ko ima talenat, dobru osnovu, volju da uči i dobar program tj. neko ko zna da ga nauči (ne zna svaki dobar majstor dobro da prenese znanje) može postati sasvim solidan majstor. I ovako je tim strukovnim školam 90% samo gubljenje vremena. Kad izadju ništa ne znaju. Jedini klinci koji mimo škole rade taj zanat nauče nešto.
A taj vaš "humanista i lokal patrita" što plaća maturu i stipedije, a ne i radnike rako bih da koristi to za samopromociju. Plus verujem da će ti što prihvate stipndiju piti prinudjeni da rade kod nejga odredjen br. godina za tu bednu platu , ako ne i manju. Ustvari šat više ubedjen sam da je to uslov .
Pare jesu veliki problem, ali ne i jedini u ovakvim slučajevima gde mladi (a ni stari) ne vide nikakvu prespektivu u ostajanju u rodnom mestu.
U inostranstvu ima puno bala za utovar, bolje nego ovde da ti broje manje i prave te budalom..Završio dva fakulteta. Nisam ja baš tako mlad. Da budem iskren nisam dva. Za jedan mi fali nekoliko ispta da dam treću godina posle čega mugu uzeti onu "bačelor" diplomu. Drugi sam završio čisto da bih imao stepen i da kao neku struku pošto sam u srednju gimnaziju išao.
Imam neke planove o kojim ne bih da govrim pošto kad god sam u prošlosti pričao uvek mi se izjalovilo. Rećiću samo da su vezani za inostranstvo pošto ovde ne vidim perspektivu.
To je sve samo nije pogrešno shvatanje.Pazi kad sam isto pomislio dok sam čitao prilog. Plati pošteno ljude pa će sami ostati. Majstori se lako prekvalifikuju. Pogrešno je shvatanje da za dobrog majstora mora da imaš 15 godina iskustva, mislim svakako pomaže ali, ubedjen sam da za godinu dana neko ko ima talenat, dobru osnovu, volju da uči i dobar program tj. neko ko zna da ga nauči (ne zna svaki dobar majstor dobro da prenese znanje) može postati sasvim solidan majstor. I ovako je tim strukovnim školam 90% samo gubljenje vremena. Kad izadju ništa ne znaju. Jedini klinci koji mimo škole rade taj zanat nauče nešto.
A taj vaš "humanista i lokal patrita" što plaća maturu i stipedije, a ne i radnike rako bih da koristi to za samopromociju. Plus verujem da će ti što prihvate stipndiju piti prinudjeni da rade kod nejga odredjen br. godina za tu bednu platu , ako ne i manju. Ustvari šat više ubedjen sam da je to uslov .
Pare jesu veliki problem, ali ne i jedini u ovakvim slučajevima gde mladi (a ni stari) ne vide nikakvu prespektivu u ostajanju u rodnom mestu.
Dule koji su to fakulteti?
Tu si negde Milioce. FTN, odsek Mehatronika. Odustao posle treće godine jer sam spao sa budžeta, a i skapirao odavno da je to gubljenje vremena i da ne dobijam mnogo sa tom diplomom.Ako BiH morao da se kladim , tipovao bi FON - BG ili možda FTN - N.S