dusanboss
Član
Eto, a mnogo 35 dinara za utovar. Po koliko da daš? 5 din po bali, a da ti ostane sve. Nisam ja ovde ni na strani radnika ni na strani poslodavaca, ali gledajući ovo što sam ja radio i koliko oni uzimaju kad prodaju te bale 35 ne bi upšte bila velika cena (a kamoli ovih 25 + manji br. bala od realnog +izvlačenje iz kanala). Ulaganja su im mala. Ok treba mu traktor prikolica i šupa i da pokosi. To što kose to su neki kanali i to dobiju za džabe (ne bunim se, i bole nego da zaraste u travu)Niste mi odgovorili . Kolika je cena bale deteline ? Pre nekog vremena je bila 400 dinara . Jel ostalo toliko ?
Bale prodaju za 150 njihov prevoz (kupci dodju po njih), jedino ne znam utovar kako ide, ali koliko to može biti. Dao nama 25 + 35 za baliranje (koliko sam razumeo toliko je ovde) +nafta što je potrošio za košenje + njegov rad. Znači čisto uzme nešto ispod 100 000 za dva dana posla.
Malo li je? Koliko razumem ponekim ovde je i to malo pa bi još malo da uzmu od ovih jadnika što bacaju to ceo dan po suncu i prašini. (ruke su mi sve na neke tačkice, izgrebene, izbodene).
Ako pričamo o detelini tu su ulaganja vića, ali 400 dina pa ti vidi, a za baliranje utovar plati isto.
Ne kapiram daj kulački mentalitet gde neko misli da ako je gazda treba da ima ljude koji će mu raditi za nešto iznad ništa jer eto ebeš sirotinju, moraju. Nije danas predratno vreme kada su sela bila puna, ljudi imali po 10 dece i gladovali pa morali da rade kako kažu "iz trećeg" (gazda da samo zemlju, ti radiš sve i tvoja je jedna trećina roda). Danas se deca ne radjaju, sela su prazna i takav mentalitet neće da funkcioniše.
Oasnovni princip ekonomije punuda i potražnaja.
Poslednja izmena: