emigrant
Član
Radio sam to kao ispomoć mnogima,nisam nikad držao krupnu stoku da bi meni trebalo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Za bale samo treba veština i da taj što balira isto tovari.Ne ne ne. Nije meni teško do poverujem... to jednostavno medicinski nije moguće. Ne može! Ljudsko telo ima odredjene granice preko kojih ako se gurne , jednostavno krene da otkazuje. Priča ovog čoveka ne da prevazilazi te grenice već ih prevazilazi za faktor X 3-4.
Čovek je lepo u kameru rekao da je 32 dana radio pez spavanaj, bez hrane, samo vode pio. Ne ide jbg. Ja sam sebi dao za pravo da kažem kako laže zato što laže i to očigledno. Da je slagao malo npr. da je rekao kako je 7-8 dana radio to što je radio OK. I dalje bih mislio da laže, ali ne bih napisao da je lažov. 32 dana, pretera ga.
Njegova žena rekao bih da ne laže. Lepo kaže: " Dan i noć i opet dan i onda dodje uveče" Što mi apsolutno nije problem da poverujem.
E sad čitam ovde priče "pa spavao je po malo, jeo je po malo" to je totalno drugačija sitaucija nego 32 dana bez hrane i sna.
Eto verujem da je čovek vredan, da radi mnogo više nego ostali oko njega, ali ne znam čemu potreba da se nešto toliko prouveliča.
Inače ima takvih ljudi koji su vredniji od svih ostali u svakom selu. Po pravilo niko ih nešto naročito ne miriše (svakako ne zbog ljubomore) niti mislim da takvi ljudi treba da služe za uzor. Jenostavno u životu ima drugih stvari mimo posla kojim bi svaki čovek treba da se posveti.
Svakako da čovek treba da radi, da bude vredan i da zaradi, ali ako se nekome ceo život svede samo na to ... verujem da pred odlazak bogu na istinu pustavi sebi nekoliko teških pitanja.
Inače da se ja malo falim. Bio danas da nadničim, da bacam te čuvene bale. Ne zato što sam dobio neke kao prozivke ovde da nikad nisam nadičio (pošto jesam više puta) već više zbog sličnih ljudi u mom selu koje bacanje tih bala dižu u nebesa i stalno umeju da utrljaju u nos kako ja to ne bih mogao (U fazonu "Džaba tebi teretana da te ja vidim na bale"). Sutra idem opet ne jer mi je tolika potreba već da mogu da im zapušim usta kad opet krenu sledeći put , a i malo da se dokažem sam sebi jer stvarno danas sam prvi put natako balu na vilu.
Eco login poseduje 2700 hektara u muzlji vlasnik slovenac sve je po zakonu ove drzave nema tu sta da se muti i komplikujeMoze i tako...tako su oni Slovenci kupili u okolini Zr 3-4000 ha...
Koliko naplacujete utovar-istovar bala??Ne ne ne. Nije meni teško do poverujem... to jednostavno medicinski nije moguće. Ne može! Ljudsko telo ima odredjene granice preko kojih ako se gurne , jednostavno krene da otkazuje. Priča ovog čoveka ne da prevazilazi te grenice već ih prevazilazi za faktor X 3-4.
Čovek je lepo u kameru rekao da je 32 dana radio pez spavanaj, bez hrane, samo vode pio. Ne ide jbg. Ja sam sebi dao za pravo da kažem kako laže zato što laže i to očigledno. Da je slagao malo npr. da je rekao kako je 7-8 dana radio to što je radio OK. I dalje bih mislio da laže, ali ne bih napisao da je lažov. 32 dana, pretera ga.
Njegova žena rekao bih da ne laže. Lepo kaže: " Dan i noć i opet dan i onda dodje uveče" Što mi apsolutno nije problem da poverujem.
E sad čitam ovde priče "pa spavao je po malo, jeo je po malo" to je totalno drugačija sitaucija nego 32 dana bez hrane i sna.
Eto verujem da je čovek vredan, da radi mnogo više nego ostali oko njega, ali ne znam čemu potreba da se nešto toliko prouveliča.
Inače ima takvih ljudi koji su vredniji od svih ostali u svakom selu. Po pravilo niko ih nešto naročito ne miriše (svakako ne zbog ljubomore) niti mislim da takvi ljudi treba da služe za uzor. Jenostavno u životu ima drugih stvari mimo posla kojim bi svaki čovek treba da se posveti.
Svakako da čovek treba da radi, da bude vredan i da zaradi, ali ako se nekome ceo život svede samo na to ... verujem da pred odlazak bogu na istinu pustavi sebi nekoliko teških pitanja.
Inače da se ja malo falim. Bio danas da nadničim, da bacam te čuvene bale. Ne zato što sam dobio neke kao prozivke ovde da nikad nisam nadičio (pošto jesam više puta) već više zbog sličnih ljudi u mom selu koje bacanje tih bala dižu u nebesa i stalno umeju da utrljaju u nos kako ja to ne bih mogao (U fazonu "Džaba tebi teretana da te ja vidim na bale"). Sutra idem opet ne jer mi je tolika potreba već da mogu da im zapušim usta kad opet krenu sledeći put , a i malo da se dokažem sam sebi jer stvarno danas sam prvi put natako balu na vilu.
Ne znam tačno. Dal 7 reda možda. Mislim bacali smo na niže pa ovaj gore poredja. Najveća visina na koju smo dizali je odprilike ja kad ispravim vilu i dignem je malo iznad glave. Teorotski mogao bih da dignem na još jedan red, ali ne ako je bala teža i to bi već bilo nepotrebno zamaranje.Душан, колико реди у висину сте слагали? И наравно колико комада?
Slažem se. Ti suvi, žilavi lakše rade nego nabildovani. Druga vrsta mišića treba za višečasovni rad u poredjenju sa dizanjem tegova ili slično gde je potrebno više snage, ali na kraći period. Kao maratonci i sprinteri. Ipak nisam od onih koji veruju da od rada čovek može mnogo da se nabilduje niti da je neko ko radi jači (u borbi 1na1) od nekog ko trenira za to.Из искуства знам(кад сам товарио сламу по месец дана) да су "најјачи" први одустајали после 3-4 дана. Не би веровао какве притке су остајали до краја. Било их је, нису могли сабијене бале на змајевку да избаце на први ред. Не иде све на снагу.
Koliko naplacujete utovar-istovar bala??
35 dinara... Hmm i ja sam čuo da je ove godine toliko, al mi radili za 25. .Nije bio ovaj glavni drugar (izvuko se jer su pokisle bale sigurno ) on je trebo da dogovara cenu... ova druga 2 tunjavi, (a dogovorili se da tražimo 30). Gazda zvao pito nekog koliko naplaćuje neka druga ekipa kaže 25 ovi vidim ćute, šta ću.. ja nisam hteo da se mešam pošto prvi put radim to ... al dobro. Častio nas gazda tako da je ispalo skoro 30 po bali, plus je on istovarao sa nama. Mislim da je 35 realno za ovu godinu. Plus što ovi gde radimo tovare to da bi prodali. Koliko košta jedna bala? A koliko baliranje?35 dinara traže kod nas po bali. Utovar sa njive i da se složi u šupu.
500 bala trojica bacala?35 dinara... Hmm i ja sam čuo da je ove godine toliko, al mi radili za 25. .Nije bio ovaj glavni drugar (izvuko se jer su pokisle bale sigurno ) on je trebo da dogovara cenu... ova druga 2 tunjavi, (a dogovorili se da tražimo 30). Gazda zvao pito nekog koliko naplaćuje neka druga ekipa kaže 25 ovi vidim ćute, šta ću.. ja nisam hteo da se mešam pošto prvi put radim to ... al dobro. Častio nas gazda tako da je ispalo skoro 30 po bali, plus je on istovarao sa nama. Mislim da je 35 realno za ovu godinu. Plus što ovi gde radimo tovare to da bi prodali. Koliko košta jedna bala? A koliko baliranje?
Teretana je za eksplozivnu snagu, a to u 80% fizičkih poslova kurcu ne vredi Da vidiš kako nabildovani dodju jedan dan u šumu i više im oči ne vidišNe znam tačno. Dal 7 reda možda. Mislim bacali smo na niže pa ovaj gore poredja. Najveća visina na koju smo dizali je odprilike ja kad ispravim vilu i dignem je malo iznad glave. Teorotski mogao bih da dignem na još jedan red, ali ne ako je bala teža i to bi već bilo nepotrebno zamaranje.
Bilo nekih 500 bala na nas troje. Malo su bile nezgodne jer se spustio pljusak neki juče prepodne tako da su sigurno bile teže nego što treba.
Pogotovo neke što su bile u ladovini. Stvarno sam ih jedva dizao, i po pravilo te teške nam zapadnu kad su gornji redovi.
Slažem se. Ti suvi, žilavi lakše rade nego nabildovani. Druga vrsta mišića treba za višečasovni rad u poredjenju sa dizanjem tegova ili slično gde je potrebno više snage, ali na kraći period. Kao maratonci i sprinteri. Ipak nisam od onih koji veruju da od rada čovek može mnogo da se nabilduje niti da je neko ko radi jači (u borbi 1na1) od nekog ko trenira za to.
Razumem to, ali ta cifra za 2 bacaca je nista.da se ne oznoje. 850 bala za dan,utovareno istovareno i to njiva prilicno daleko,pa se dosta tu gubilo iako smo prevozili kamion i prikolica. Sam sam pobacao i istovario, i jos jedan redao na prikolicu i u senjak. Sreca davno bilo.Jedan na voz,dvojica bacaju.
Svaki po 5000 i nije baš tako malo.Dobro,ima i da se radi.To ti je oko 1000 din sat i ima tu i vožnje,pa kafa,piće.Razumem to, ali ta cifra za 2 bacaca je nista.da se ne oznoje. 850 bala za dan,utovareno istovareno i to njiva prilicno daleko,pa se dosta tu gubilo iako smo prevozili kamion i prikolica. Sam sam pobacao i istovario, i jos jedan redao na prikolicu i u senjak. Sreca davno bilo.
Pedpostvaljam da želiš da kažeš kako je to malo kad dvoje bacaju jedan dene i još čovek vozi. I jeste za jedno popoodne. Ali toliko je bala bilo. Ne mogu da natovarim više kad ih nema!500 bala trojica bacala?
Tako mnogi razmišljaju i zato nemaju više radnika da nadju. Dobro slučaj koji ti pominješ nema veze sa ovim gde ja idem a radim kod nekog koji će te bale da proda po najmanje 150 din. Ljudi su pohlepni i propašće im novac koji su mogli da zarade jer misli da mogu da se ponašaju ko pre 30 godina kad su taj posao radili mahom romi i ljudi kojima je bilo moranje. Danas niko to ne radi jer mora. Lepo dodje novac, pogotovo ovim mojim kolegama koji imaju dosta manje od mene, ali niko od njih neće da gladuje ako ostane bez tog dinara.Svaki po 5000 i nije baš tako malo.Dobro,ima i da se radi.To ti je oko 1000 din sat i ima tu i vožnje,pa kafa,piće.