Sinoc sam imao jako jezivu situaciju. Nas trojica isli u nocnu smenu. Ja vozio. Isli putem ZR-NS i kod prvog odvajanja za Kać, tamo gde cele godine prodaju jabuke, ispred mene par auta vidim zaobilaze nesto na putu. Skontam i ja da neceg ima ma putu. Isprva mislio opet nekome nesto spalo sa prikolice ili stoka bacila smece pored puta pa se rasulo. I zaobidjem to kad ono telo na putu. Odsekao sam se. Brzo smotam van puta i odmah odvezujem pojas, zovem hitnu pomoc, izlazim iz auta i trcim nazad da nekako osvetlim to jer natrcace neko, pregazice coveka. Hitna kaze da zovem policiju pa ce oni njih zvati. Zovem policiju, kazem sta je i dok sam pricao stade tu jos par kola i izlaze ljudi gledaju. Srecom nekih dvoje, mlad par. Decko pali lampicu na telefonu i za njim jos par njih sto su se tu stvorili i pravi se kakva takva oznaka od svetla da vozila sto nadolaze obilaze. Ne daj Boze da ne zgaze coveka. I ja tu jos na vezi sa 192, pitaju jel osoba ziva, reko ne znam i viknem jel ziv kad ono osvetli devojka i vidi zensko je u pitanju. Devojcica, sitna onako. Kazem ziva je, zenska osoba je u pitanju. Pogledam kako lezi i vidim krece nogom da mrda, reko ziva je. Glava onako krvava. Oci izbecene. Odsekao sam se. Dok sam se osvrnuo, stvorila se tu guzva. Mislim se, sta ja sad tu mogu vise. Nas par tu smo prokomentarisali da bolje da ne diramo nista jer ne znamo kakve su povrede u pitanju. Nezahvalno je uopste probati podizati ili bilo sta. Sta znam, ako je kicma ili neki veci prelom. Jos njih popalilo lampice na telefonu i poredjali se do sredisne linije da odvraca saobracaj. Drugar sto je izasao samnom iz auta i ja se vratimo u auto i nastavimo na posao. Dok smo stigli na posao, (a to je 18h a mi smo tada bili oko 17:30 na mestu nesrece) drugar na sajtu kurira vidi vest da se desila nesreca kod kaca i da je devojka preminula. Najjezili smo se. Prodje nekih 20min, drugar kaze evo izmenili vest kad ono po novom devojci je pruzena prva pomoc i hitno je prevezena u urgentni KCV sa teskim povredama. Malkice nam laknulo.
Inace kad smo seli u auto i nastavili ka poslu, komentarisemo, pa kakva smo stoka postali i da niko nije stao da vidi sta je nesrecnoj osobi vec samo zaobisli i produzili dalje. Covece pa kucice i macice udomljavaju, spasavaju i placu za njima a ljudsko bice se zaobilazi i okrece glava. O kakvoj mi ljudskosti i karakteru raspravljamo na sve moguce strane? Da se ogradim, ne mrzim ja zivotinje i nisam pristalica mucenja istih ali pre svega mi je covek, pripadnik moje vrste prioritet u svemu. Ta jadna devojcica je ko zna koliko lezala tu. Dal ju je neko vec dodatno pregazio, mucno mi je i da pomislim na to.
Prva stvar koja mi je pala na pamet kada sam se zaustavio je jedna stara vest od pre 10-15godina kada su coveka tu negde u okolini Bg gazili vise puta vozila jer je ko zna kad ga neko udario i ostavio na putu. Isto tako noc, neosvetljen otvoren put. Prvo mi je u glavu doslo - idi trci preusmeri saobracaj, neko ce tu osobu pregaziti. Telefoniraju ljudi, jurcaju, ne gledaju ispred sebe.
Dalje, ne smem ni da pomislim sta bi bilo da sam i ja produzio i napravio se lud. Kasnije se mislim, mozda sam trebao se setiti i odmah staviti trokut i navuci prsluk ali u toj zurbi mi je bilo u glavi samo da zovem hitnu i osvetlim kako bi preusmerio saobracaj da neko ne pregazi.
Ocito je neko nesrecnu devojku udario i pobegao.
Bili su mi danas i inspektori iz krvnih delikata NS pa sam im ispricao a i oni ljudi vidim da i oni nisu imali komentar kada sam se zapitao kako to da ima osoba koje su u stanju da samo obidju povredjenog coveka na putu.
https://www.kurir.rs/crna-hronika/4...ziva-scena-kod-kaca-hitno-prevezena-u-bolnicu