Nikad ovako !

Pa tamo se zna u koju skolu ide čije dete pa nemaju dodira bogata i sirotinjska deca....
Doduse...tamo mozda i nema sirotinje...med i mleko
U Engleskoj ti deca moraju u skolu (nizi razredi) da nose uniforme , svi nose iste suknje , majice , pantalone , ako nece roditelji postoje privatne skole , tamo je opet odredjeno kako obuceni dolaze.

A takodje i ovi stvarno bogati se sakrivaju kao zmija noge i gdje stanuju i kad se krecu da ne upadaju puno u oci , previse je opasno , uvijek ima ljudi koji bi da im to uzmu. Postoji slucaj onog bankara u Londonu , imao kucu kao super tvrdjavu i to kamufliranu i opet mu upadose dvojica kao postari i zaklali ga pred zenom i djecom , to je rijetkost jer ovi sto imaju lovu placaju ljude da ih cuvaju.

Postoji i tamo bahacenje po zutoj stampi ali ti se samo prave bogati , da ga istreses nema nista u dzepovima sve potrosio na outfit:)

Poslednja izmena:
Kod nas su aktuelne privatne škole za one koji mogu da to isfinansiraju,cijena sitnica 900 km mjesečno.....ali one imaju epitet "Montesori".Čisto da se djeca novih viših slojeva ne miješaju sa običnom sirotiljom.

Zašto je to po tebi loše?Privatne škole ne primaju problematičnu decu, dete i roditelji moraju da prođu psihološku procenu pre upisa.Ukoliko je dete imalo lošu ocenu iz vladanja u bilo kod razredu, neće biti primljeno pa da dubiš na trepavicama.Razredi su sačinjeni od manjeg broja dece, bolja i sigurnija kontrola.Dok je dete u školi ne može mu se desiti ništa loše, tipa da se drugari i drugarice izbodu noževima na primer.
Malo sam se raspitivao oko detalja jer me interesuje ova tematika pošto imam dva školarca.

Prvo mi , mislim na ex yu prostore bivse drzave SSSR-a i satelite koji su kod prelaska iz feudalizma u komunizam otimali neciju imovinu pa poslije raspada tog komunizma i prelaska u kapitalizam opet otimli , prisvajali ili privatizavao kako se vec zvalo tko je bio blize oltara , jel , u kapitalistickim zemljama tipa Britanije je to ipak malo drugacije funkcionisalo u kojima je kapitalizam zadnjih 300 godina i tako nesto nije radjeno, tamo i ovdje pogledi na to se zato i razlikuju.

Oni ne otimaju. To su radili prije ali su otimali od drugih a manje između sebe. To se moglo dok se svijet nije smanjio.
U tih nekoliko stotina godina su to otimanje usavršili i više nije tako sirovo kao prije ali i sad to rade samo pod nazivom zaštita nacionalnih interesa.
Kapital se stiče uzimanjem a to se može, a i čini, na razne načine od upotrebe sirove sile do pijenja krvi( bogatstva neke regije u prirodnim resursima ali i ljudskog potencijala) ali na takav način da se žrtva ne nebuni previše ili čak da i nezna da joj piju životne sokove.
Kapital stečen radom služi samo za preživljavanje i nemože se nagomilati.

Zašto je to po tebi loše?Privatne škole ne primaju problematičnu decu, dete i roditelji moraju da prođu psihološku procenu pre upisa.Ukoliko je dete imalo lošu ocenu iz vladanja u bilo kod razredu, neće biti primljeno pa da dubiš na trepavicama.Razredi su sačinjeni od manjeg broja dece, bolja i sigurnija kontrola.Dok je dete u školi ne može mu se desiti ništa loše, tipa da se drugari i drugarice izbodu noževima na primer.
Malo sam se raspitivao oko detalja jer me interesuje ova tematika pošto imam dva školarca.
Rasljavanje na svim nivoima nije i nece dovesti do dobrog.

Dobro sto se tice bezbednosti kazes da je bolje u privatnim. A sto se tice znanja i realnih ocena, gradiva koje se tamo obradjuje? Znam gomilu likova sa privatnih fakulteta i to nije proslo pored ozbiljnog faksa i polozilo ispit, a imaju te "diplome" megableje, sega mega i ostalo....

Drugo je fakultet a drugo su škole. Moje dete ide u privatan vrtić jer ga nisu primili u državni. Ova deca što idu u državni vrtić, samo ih izvedu napolje u dvorište da se igraju i to je to. U privatnom deca imaju priredbe dva-tri puta godišnje. Obradjuju teme i rade radove i imaju radionice kao što su na primer jesen. Pa 8 mart, prave radove i poklone za mame. Sad je aktuelno Sveti Sava, uče o njemu i crtaju. A o koje kakvim pesmicama i recitacijama da ne pričam. Ovaj moj malo-malo dodje kući i izrecituje neku pesmicu. Bratova ćerka starija godinu dana ide u državni i ni jednu pesmicu nisu učili...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Drugo je fakultet a drugo su škole. Moje dete ide u privatan vrtić jer ga nisu primili u državni. Ova deca što idu u državni vrtić, samo ih izvedu napolje u dvorište da se igraju i to je to. U privatnom deca imaju priredbe dva-tri puta godišnje. Obradjuju teme i rade radove i imaju radionice kao što su na primer jesen. Pa 8 mart, prave radove i poklone za mame. Sad je aktuelno Sveti Sava, uče o njemu i crtaju. A o koje kakvim pesmicama i recitacijama da ne pričam. Ovaj moj malo-malo dodje kući i izrecituje neku pesmicu. Bratova ćerka starija godinu dana ide u državni i ni jednu pesmicu nisu učili...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
Ok, ja radim u jednoj drzavnoj srednjoj skoli. Prihvatam vrtic jer nema mesta u drzavnim, sve dalje od toga osnovna srednja i pogotovo fakultet je prica za sebe. Po mom misljenju naravno u negativnom kontekstu kad je rec o privatnim.

Pišem o školi, ne o fakultetu.Fakultet je relativan pojam, neko ga je završio u Šapcu, neko u N.S, neko u BG.Ne poznajem nikoga ko se školovao u Sorboni jbg da bi mogao time da klasifikujem ljude na dobre i loše, glupe i pametne.

Nisam rekao da je loše ni da je dobro već da se djeca razdvajaju klasnom segragacijom. Kad kažem djeca, mislim na osnovce koji upisom u prvi razred iza sebe nemaju istoriju ponašanja i vladanja.

Nazad
Vrh