Nikad ovako !

Ide muzika , al sta fali ... Jel ti nemislis niocemu?
O takvim stvarima mogu jedino sa nekim da polemišem. Kad sam sam onda uglavnom mislim o stvarima koje me se lično tiču. Trenutno, gde ću nabaviti ureu, dal da čekam još sa nabavkom, krediti, obaveze......

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Aj kad smo se ovde raspisali , a i kad sam već na kompu pa mi lakše kucati , podijeliću nešto što mi se danas desilo ,tj nije se meni desilo , al pogodilo me baš , a nisam na drugim mrežama pa osjećam potrebu da podijelim . Loše vjesti . Usput sam saznao da mi je danas umro jako dobar drug .
Inače je kako se kaže deda , star baš , tredeset neko godište , ali čovjek , ..riječima je teško opisati. Možda ćete prepoznati neko iz vaše okoline takve ljude , to su , malo je reći zlata vrijedni ljudi . Inače ima godinama radionicu mašinsku al svestran i bukvalno prirodni genije.
Čovjek koji je radio do zadnjeg dana , od djetinjstva , izuzetno talentovan za sve tehničke stvari , a u isto vrijeme izuzetno skroman i dobar . Materijalno ga nikad nije zanimalo , al je volio pomoći kome god . Znači nema nikad mobilni , pa ga je teško naći , jer je takav bio kome prvo obeća taj ga odvede da nešto riješe , tolko da su ga mnogi iskorištavali , do zadnjeg , tako star , a inače je bio vitalan , u svako doba , dal treba na njivu kod kombajna , bagera , u vodu na brod , ustanove neke , oko struje , u sve se razumio, da naplati , ne , samo ko je pošten nagura mu u dzep .
Neko će reći lud , al nije , samo je bio dobar čovjek , volio da pomogne i prije svega da nauči , da riješi problem i tako.
Eto možda gnjavim , al imate i vi možda tako nekog , kogasvi cijene , samo neki nedovoljno . Ti ljudi vrijede 10x od neke bitange , al džaba. Već pričaju ljudi ovde , ako se ne pojave par takvih dječaka samo , nema od nas ništa . Pokoj mu duši . Eto tolko

Момо, не ваља ти тај ауто. Треба ти нешто са отвореним ауспухом. Овако возиш и размишљаш, час посла ето неке препреке у виду трактора, камиона и кривине.

Pokoj duši tom kvalitetnom čoveku, zaista je njegova odluka o neprofitnom životnom bitisanju vredna pomena.
Takav čovek umesto praznog novca stekne mnogo više, a to je višestruko duže pamćenje i sećanje na njega i dobra dela koja je učinio.
Na zapadu tu osobinu poklanjanja zovu filantropija. Kod njih je sve izveštačeno i licemerno, pa i ta njihova filantropija.
Recimo, Voren Bafet, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, postao je filantrop oko svoje 75-te godine. Otprilike, kada je skontao da su mu pare nepotrebne i da nema vremena da potroši ni hiljaditi deo bogatstva.. licemerno..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pratim od skoro neke momke na tik toku (koji je inace cista glupost) tamo iz BiH, neverovatno koja je razlika izmedju njih i nas u Srbiji.
Ovde su ljudi postali ogromni materijalisti i sve gledaju iskljucivo i samo kroz novac, valjda tako ide kako tezimo (mozda ne svojom voljom) ka toj famoznoj evropi.
Ovde ako ti na putu neko i stane da pomogne, mozes ocekivati da ce ti naplatiti ali tesko da ce neko stati.
Ti momci naglasavaju da im materijalne stvari nista u zivotu ne predstavljaju, rade obicno neke fizicki teske poslove i jako skromno zive. (Male zarade)
Pored sopstvenog zivota, njih 10-ak vode racuna o bolesnom prijatelju, obezbedjuju mu zivot pa skoro carski!!
E to su ljudi!!!
Primetio sam i zene su im daleko skromije.
I ne gledaju na nacionalnost!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ima svega , al ima dobar procenat "ok" ljudi , mladih pogotovo . Za divno čudo , primijetio sam ako ništa , mladi su ovde čini mi se , bar u prosjeku dosta pristojniji od naše srednje generacije .
Ima potencijala , al škola je debelo zakazala.

Pokoj duši tom kvalitetnom čoveku, zaista je njegova odluka o neprofitnom životnom bitisanju vredna pomena.
Takav čovek umesto praznog novca stekne mnogo više, a to je višestruko duže pamćenje i sećanje na njega i dobra dela koja je učinio.
Na zapadu tu osobinu poklanjanja zovu filantropija. Kod njih je sve izveštačeno i licemerno, pa i ta njihova filantropija.
Recimo, Voren Bafet, jedan od najbogatijih ljudi na svetu, postao je filantrop oko svoje 75-te godine. Otprilike, kada je skontao da su mu pare nepotrebne i da nema vremena da potroši ni hiljaditi deo bogatstva.. licemerno..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Nije ta njegova osobina , da ne naplati broj jedan , svestrano znanje , što iz škole, što čitanja , što iz iskustva je br 1 .
Inače kaže , mogu živjeti od brusilice , predveče kad dodje kući , kaže obično ima glavu ili 2 za poravnati , tu uzme po 10e , i par noževa nekih da naoštri , uzmem 30e šta će mi više imam i penziju .
Zanimljivo je čuti tako starog čovjeka umazanog kad nešto proračuna napamet iz trigonometrije , hemije i slično .
A ručni rad mašina i alata tek . Razbuši ili obradi osovinu na terenu sa nekim sokoćalom ručni rad , okali nešto na terenu površinski nekim čudom induktorskim šta li je , ručni rad itd

Pratim od skoro neke momke na tik toku (koji je inace cista glupost) tamo iz BiH, neverovatno koja je razlika izmedju njih i nas u Srbiji.
Ovde su ljudi postali ogromni materijalisti i sve gledaju iskljucivo i samo kroz novac, valjda tako ide kako tezimo (mozda ne svojom voljom) ka toj famoznoj evropi.
Ovde ako ti na putu neko i stane da pomogne, mozes ocekivati da ce ti naplatiti ali tesko da ce neko stati.
Ti momci naglasavaju da im materijalne stvari nista u zivotu ne predstavljaju, rade obicno neke fizicki teske poslove i jako skromno zive. (Male zarade)
Pored sopstvenog zivota, njih 10-ak vode racuna o bolesnom prijatelju, obezbedjuju mu zivot pa skoro carski!!
E to su ljudi!!!
Primetio sam i zene su im daleko skromije.
I ne gledaju na nacionalnost!

E sad,konkretno u tom slučaju da bi živio takav život moraju ti se poklopiti neke stvari u životu.U prvom redu da ti žena ima iste ili slične poglede na život,afinitete...da se djeca u školi ne osjećaju manje vrijednom jer su u materijalnom zaostatku za ostalim.......i mnogo toga još.U suprotnom guraš sam,pa dokle dobaciš.;)

To i jeste problem kod nas, zasto da njihova deca nose nike i adidas a moja ne... zasto da se moja ne voze u skolu kolima svaki dan kad se sva ostala voze itd itd...
Zasto da komsa ima 4 auta a ja 1...
Zene gledaju svaku drugu kao konkurenciju pa se takmice koja ce imati tetovazu i pirsing vise od one "neke" , duze nokte...

Čitam u novinama dete u osnovnoj školi u Beogradu maltretiraju za patike da li su original ili ne.Nisam nigde u Evropi a naročito u Severnoj Americi video da su ljudi toliko opterećeni brendovima.

Има и тамо, не постоји никаква граница где са једне стране све ок а са друге разврат и блуд. Све што имамо овде дошло је са запада. Ево ти један пример како на западу морају да "оперу" дизел за пољопривреду. А овде?

Čitam u novinama dete u osnovnoj školi u Beogradu maltretiraju za patike da li su original ili ne.Nisam nigde u Evropi a naročito u Severnoj Americi video da su ljudi toliko opterećeni brendovima.
Pa tamo se zna u koju skolu ide čije dete pa nemaju dodira bogata i sirotinjska deca....
Doduse...tamo mozda i nema sirotinje...med i mleko

To za patike je i po manjim opstinama prisutno odavno i generalno odelo.
Drug je u Nemackoj i ima decu tamo u skoli ne smeju da nose nista markirano. Kao kad se snimas za TV pa ne smes majicu na kojoj pise neki brend da ne bi bila reklama.

I opet dolazi do glavnog krivca - nadleznih organa i ministarstva . Jedna uredba resi problem . Svako dete do faksa nosi isto i stvar resena . Ali cilj danasnjeg vremena nije cilj da problem resi nego da napravi jos veci problem .
@Matić - to je najlakse reci . Bice bolje kada sa vrha i svih medija budu dolazile pozitivne i normalne stvari . Ne mozes ocekivati da narod bude drugaciji bez ovoga sto sam rekao .

Ko razmišlja svojom a ne tuđom glavom ipak može nešto da promeni.Problem je što takvih danas ima jako malo, takvi su zapostavljeni, gurnuti u ćošak, podvrgnuti ismevanju od strane onih koji nemaju ni osnovnu školu a postavljeni su na neku funkciju kao marionete a kada bi ih pitao šta je to klitoris, rekli bi Grčki premijer!
Danas se izgleda ceni i poštuje ko ima više pratilaca i pregleda na Tik Toku, Y.T i sličnim platformama.Ko je veća budala taj je gotivniji...

Nazad
Vrh