Nikad ovako !

Kod Loka ima dve vodice, i mnogo naroda sipa vodu na njima, a navodno nisu za pice, pa ako nisu sto ih ne zatvore, sto rece neko moja baba pije tu vodu vec 90 g i nista joj jos ne fali,i to je tacno, celo selo pije tu vodu, a gde su ostali

U našoj vodi nema nindži ali ima žabokrečine ,ako odstoji koji dan.Ni jazavičar neće da je pije ako odstoji koji dan.Njegova šerpica za vodu ,mora da se pere sa žicom za sudove .

Propaganda?
Propaganda je i sto je npr u Čurugu zadnjih 20 godina pri promeni vazdušnog pritiska iz česme išlo nešto braon a nekad i zeleno sa krupnim talogom. Žalili se meštani 20 a i više godina ali ništa. Svi polako prešli na kupovnu vodu jer im je dosta trovanja i proliva od vode. Mislim da i još jedno mesto u istoj opštini isto ima prljavu i neispravnu vodu (Đurđevo ili Gospođinci). U susednoj opštini Temerin koliko znam Sirig kao mesto ima neispravnu vodu. Sa druge strane, drugi sused je Zrenjanin za koji znamo da nema ispravnu vodu a verovatno jos koje mesto u toj opštini. Ne znam kakva je to propaganda ali je poprilično delotvorna pošto ljudi imaju stomačne probleme zbog pijenja neispravne vode. Ta voda uredno prolazi kroz brojila i uredno se naplaćuje.
To što su ljudi neupoznati sa prećutnim problemom da Vojvodina nema ispravne vode za piće je kao u onom vicu o bosancima kada onaj kaže "imamo mi jednog mudraca u selu, taj je bio ČAK do Banja Luke"

Kod nas navodno nije ispravna voda cak ni iz arterskog bunara sa 200m dubine... kao i u dva susedna sela....a u istalim macvanskim selima ispravna...
Nekog lazu sigurno...
Nosio sam na analizu ima povisenih nitrata nesto preko gornje granice...
Verujem da je tako svuda a ne samo u ova tri sela...koja su inace jedina na liniji buduceg kanalicacionog sistema

Mislis metalnih tegli ili slicno , ne kanti ?
Nisam se dobro izrazio. Bile su metalne kante veličine 25L koliko je bilo upakovano u njima zaista ne znam. Jedino što sam bio zapazio je to da je gore na poklopcu (bio je debeo bar 7-8mm) bila rupa ~15cm i od gore providna plastika da se staklo ne polupa.... A u kanti je bila staklena posuda u čemu je stojala živa.... Oni što su to kupili, gurao im je onaj što glumi taksi kolica po najlonu....

Nisam se dobro izrazio. Bile su metalne kante veličine 25L koliko je bilo upakovano u njima zaista ne znam. Jedino što sam bio zapazio je to da je gore na poklopcu (bio je debeo bar 7-8mm) bila rupa ~15cm i od gore providna plastika da se staklo ne polupa.... A u kanti je bila staklena posuda u čemu je stojala živa.... Oni što su to kupili, gurao im je onaj što glumi taksi kolica po najlonu....
Znači bilo delimično maskirano?

Danas sam vozio auto malo vise pa razmisljas o svacemu , pa se sjeti da smo pominjali ovde zivu . Bas zanimljiva "biljka" .
Mnooogo teska a tecna pa zato ima zanimljivo kretanje . Obicno se skupi zajedno u kuglicu , a i to je zbog tezine . Odma nadje najnizu tacku podloge . Nadje isto i najmanju pukotinu i kroz nju prodje prema dole , zato jer je tecna a teska . Sad ovi sto rekoste da sipaju u septicku ? Mozda i nece zagaditi podzemne vode ili obliznji bunar , jer ona ide dole i dole , ne u stranu zbog tezine . Sad dal ce prosiriti kanale , nebi reko , pronacice postojece male , ili kroz meko kad prodje , opet ce se zatvoriti . Ko zna nismo vidjeli uzivo . Teoretski ce otici jako jakomu dubinu prema jezgru zemlje .
Onda sam se zapito pa kako se onda i nadje u prirodi ili rudnicima kad ide dole ? Mozda na nekim jako tvrdim kamenim plocama udubljenim ? Jel zna neko ?

Ko je vozio a ko razmišljao?:)
Za mene je to opasna rabota i zato izbjegavam da vozim na duže relacije. Vjerovatno ste vi koji više vozite stekli neki automatizam pa tijelo vozi kao robot a misli mogu da lutaju.

Nazad
Vrh