Nikad ovako !

Nisam se boljem komentaru ni nadao.
bio sam minimum 30,40 metara od njega al normalan covek ocekuje da nesto treba da zasija crveno kad se kocnica pipne a ne kad se navode. A slikao sam tek posle kocenja iz razloga sto na ulazu u Hrtkovce ume sa stoji patrola pa sam hteo da stanem da ih pitam sta je to.
Potreban min. razmak za vožnju iza drugog vozila iznosi 2 sekunde. Kod 90 km/h (25 m/s) to iznosi 50 m. To se odnosi na vožnju ispravnom signalizacijom. Ti si super stao, vjerojatno si bio dobro koncentriran na kamion.
Kod nas, u RH, će uskoro postavljati fiksne kamere koje će osim kontrole brzine, kontrolirati i razmak među vozilima.

Potreban min. razmak za vožnju iza drugog vozila iznosi 2 sekunde. Kod 90 km/h (25 m/s) to iznosi 50 m. To se odnosi na vožnju ispravnom signalizacijom. Ti si super stao, vjerojatno si bio dobro koncentriran na kamion.
Kod nas, u RH, će uskoro postavljati fiksne kamere koje će osim kontrole brzine, kontrolirati i razmak među vozilima.
ZOBS u Srbiji za ta rastojanja nigde ne spominje tacno odredjenu udaljenost, vec se ona odredjuje shodno proceni vozaca i trenutnim uslovima u saobracaju. Jedino su nam brojcano definisana ogranicenja brzine i kazne :haha: :haha:

Juce neko postavi na viber u nekoj grupi da se prevrnula prikolica sa pcelama, ovo je izmedju Vladimirovca i BNS. Strasan prizor. Evo i slika
cbd7ebd35dc9a4a2182da88cbf87d23c.jpg
ffdd03824c69afa39e5a26c0438a54df.jpg
78ae4644c89650b7cab63ffa34784a65.jpg

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Nažalost moraju noću da putuju,rade spreme i tako umorni nazad,pa još ako malo potegnu,toplota,žurba i eto belaj.Kod mene su ove g bili sa kontejnerima ekstra za rad ovoj sistem sa slika je pravo mučenje.Pomagao sam godinama prava robija.

Која туга и мука. Рођаку је пре пар месеци изгорело неколико кошница. А 2014 кад су биле велике кише стигла је вода до улаза у кошнице. Ишао сам давно да помажем али кад ме убоду 2-3 сав се упалим.

Nažalost moraju noću da putuju,rade spreme i tako umorni nazad,pa još ako malo potegnu,toplota,žurba i eto belaj.Kod mene su ove g bili sa kontejnerima ekstra za rad ovoj sistem sa slika je pravo mučenje.Pomagao sam godinama prava robija.
Зашто је овај систем мучење: ауто приколица је ниска за утовар, нема превише кошница (тиме је и умор мањи), а вероватно се ради о платформи под коју возило подилази. Ако је систем такав (а личи), требао би да је право уживање...само пчелар тада треба да зна шта вози и да вози опрезно и смањеном брзином...или следи јарак.

Овде је тешко да и пчелар приђе јер су пчеле страховито разјарене, а не „обичан“ човек. Како се овај преврнуо, остаће углавном нејасно је се увиђај не може урадити како треба. Мада, колико видим, нема ни једног шпанера...Којом је брзином возио, то је питање, али углавном претерају.

Само пчелари то могу да рашчисте и то је најбоље да се уради одмах после удеса, а најбоље је још док је ноћ. Тамо негде, деведесетих је мој стриц „предао волан“ камиона свом сину (који је полагао 17 пута и положио преко везе), да би могао да лоче. И дечко преврне камион са пчелама. Поред кошница је био и један ред наставака са медом.

Имао сам проблем јер ми је резервоар на камиону био празан (испирао сам га) и требало је сипати гориво и уз то сам се сетио да сигурно има оштећених делова кошница и морао сам понети нешто као резерву (све то утиче на губитак времена). Уз то, изгубио сам документа и возио без саобраћајне и возачке.

Тамо сам све то практично сам морао да организујем са два неискусна клинца јер је стриц са домаћином. Којем је развалио ограду седео и пио даље (био је пијан као стока). Све док је била ноћ, пчеле су биле углавном мирне. Али у прво свитање, пчеле из преосталих 6 кошница које смо сређивали су нас развалиле.

Тако је пчеле су криве...мада сумњам да им је досадио дуг пут јер је вероватно овај тек кренуо да „повлачи“ пчеле са сунцокрета и могао је прећи око 50 км (или мање) до тачке удеса. Не досади пчелама око 45 минута вожње...

Ja imam strsljenove u dvoristu,u jednom stablu od jabuke stare koje je polu trulo ....nista njixov ubod nije strasniji od ose-zolje,cak osin ubod boli malo vise,i svrbi ....koliko sam primetio.Veliki su kao 3 pcele otprilike,i gledacu da ih se resim,navodno su great enemy of bees.

Nazad
Vrh