Nažalost moraju noću da putuju,rade spreme i tako umorni nazad,pa još ako malo potegnu,toplota,žurba i eto belaj.Kod mene su ove g bili sa kontejnerima ekstra za rad ovoj sistem sa slika je pravo mučenje.Pomagao sam godinama prava robija.
Зашто је овај систем мучење: ауто приколица је ниска за утовар, нема превише кошница (тиме је и умор мањи), а вероватно се ради о платформи под коју возило подилази. Ако је систем такав (а личи), требао би да је право уживање...само пчелар тада треба да зна шта вози и да вози опрезно и смањеном брзином...или следи јарак.
Овде је тешко да и пчелар приђе јер су пчеле страховито разјарене, а не „обичан“ човек. Како се овај преврнуо, остаће углавном нејасно је се увиђај не може урадити како треба. Мада, колико видим, нема ни једног шпанера...Којом је брзином возио, то је питање, али углавном претерају.
Само пчелари то могу да рашчисте и то је најбоље да се уради одмах после удеса, а најбоље је још док је ноћ. Тамо негде, деведесетих је мој стриц „предао волан“ камиона свом сину (који је полагао 17 пута и положио преко везе), да би могао да лоче. И дечко преврне камион са пчелама. Поред кошница је био и један ред наставака са медом.
Имао сам проблем јер ми је резервоар на камиону био празан (испирао сам га) и требало је сипати гориво и уз то сам се сетио да сигурно има оштећених делова кошница и морао сам понети нешто као резерву (све то утиче на губитак времена). Уз то, изгубио сам документа и возио без саобраћајне и возачке.
Тамо сам све то практично сам морао да организујем са два неискусна клинца јер је стриц са домаћином. Којем је развалио ограду седео и пио даље (био је пијан као стока). Све док је била ноћ, пчеле су биле углавном мирне. Али у прво свитање, пчеле из преосталих 6 кошница које смо сређивали су нас развалиле.