Nikad ovako !

Imam ja na jednoj njivi sličnu situaciju, otkopam kamenove, posejem do kamenova, usev nikne, poraste i posle mi neko pred žetvu redovno izgazi uvratine jer sprovodi pravdu i ispravlja leniju. E sad što je u zabludi da je pravda takva kako on misli da jeste - to ko šiša...

Jeste, i onda bih dobio te iste eksere kod mene u njivu... To nisam nikad radio, niti bih, neću propasti za dva reda uvratina.
Fazon je u tome što izgleda kao na gornjoj slici, da sam ja sa mojom parcelom ušao u put, ali je stvarno stanje da strana preko puta gura put na našu stranu. Ne rade to ljudi namerno, jedan više izađe u put, drugi se ravnaju, naravno put se pomera na drugu stranu, ovima sa druge strane bude tvrdo pa samo izgrebu uvratine kod oranja i tako to ide, zato lenije i idu ko sinusoida. Ja se trudim da uvek obradim do panjeva, ali neko to posle poravna jer misli da tako treba, zaista i ugazi ko laserom da je izvukao pravac, ispravi leniju ko lenjirom, samo ne tamo gde zapravo treba da ide.

Jeste, i onda bih dobio te iste eksere kod mene u njivu... To nisam nikad radio, niti bih, neću propasti za dva reda uvratina.
Fazon je u tome što izgleda kao na gornjoj slici, da sam ja sa mojom parcelom ušao u put, ali je stvarno stanje da strana preko puta gura put na našu stranu. Ne rade to ljudi namerno, jedan više izađe u put, drugi se ravnaju, naravno put se pomera na drugu stranu, ovima sa druge strane bude tvrdo pa samo izgrebu uvratine kod oranja i tako to ide, zato lenije i idu ko sinusoida. Ja se trudim da uvek obradim do panjeva, ali neko to posle poravna jer misli da tako treba, zaista i ugazi ko laserom da je izvukao pravac, ispravi leniju ko lenjirom, samo ne tamo gde zapravo treba da ide.
Trebao si udariti vidljivo kolje metar visine da se vidi gde je granica, pa nek gaze drugu stranu

Dođe tako u naš atar neki vlasnik kamiona, počeo da kupuje zemlju, izvede geometra pa na metar od kolca počne rupu za kamen i kamen mu je na 125cm od geometrove mere i sad hteo ne hteo moraš bežati od njegovog kamena...

Poslednja izmena:
Ако Бог да ове године ће се коначно знати међе путева и више неће бити одоравања. Само не знам како ће појединци из нашег атара преживети кад не буду могли путеве да одоравају.

Шта се деси кад комшије сваки посебно изведу геометре да измере њиве и мерења геометара су различита? Овде сада има такав случај. Колико сам чуо сваки тврди да је у праву.

Измериће они парцеле и путеве. То су и пре радили. Али ако се не буду одржавали путеви опет ће бити исто за пар година.

Ako imaju poljočuvarsku službu može se sve držati u redu.Lepo zapišu i slikaju gde je odorano, lako se proveri čija je parcela i onda se pošalje novčana kazna na kućnu adresu.

Код нас три геометра сваки различито мери,чак и један геометар маши за 5-10цм. Код мене случај дође омеђи ми њиву и ја пред геометром побијем цев од метра у земљу и после опет дође и мери комшији да би поставио комшија ограду за неких 5цм је омеђио у моје као јбг облачан дан и угао сателита трт-мрт.

Измериће они парцеле и путеве. То су и пре радили. Али ако се не буду одржавали путеви опет ће бити исто за пар година.
Сада ће.се одржавати сигурно јер видим ко је купио грејдере
,а тај не баца паре безвезе ваљда је издвојено око 5 милки динара за уређење атарских путева и сваке године за одржавањ.А колико сам још упознат изгледа ћу и ја радити уз пољочуваре.А сликање узораних ленија и писање пријава ће ми бити најдражи део посла.🤗

Bravo za vas.To bi svuda trebala da postane praksa, visoke kazne i naučili bi se redu i pameti, ako ne iz prvog onda iz više puta i više naplaćenih kazni.

Наша општина ће ваљда бити пилот програм,мада се мени то не свиђа јер ћу морати радити и један део пољочуварског посла. Иначе код нас од 6 пољочувара колико их има у нашој општини само један ради остали лелемудају и редовно узимају плату. Али ако ја будем морао радити и њихов посао мислим да им неће бити добро и онако нисмо баш у најбољим односима.

Nazad
Vrh