Prijavi ih Youtube-u, oni su jako, jako strogi što se tiče kršenja autorskih prava. Znam za slučajeve gdje su veliki Yt kanali (sa milionima pretplatnika) dobijali ogromne kazne, blokiranje kanala pa čak i brisanje zbog korištenja tudjih snimaka. Jedan kanal koji pratim (smiješni snimci) je morao platiti kaznu od 10.000 dolara zbog korištenja tudjeg snimka bez dozvole (radilo se o glupavom snimku trajanja 10 sekundi). Ovo što je RTS uradio je još gore jer em su uzeli tvoj snimak bez pitanj, editovali ga zbog sklanjanja žiga (što je strašan prekršaj na YT) i još pride prisvojili tudji snimka kao svoj. Samo ih prijavi Youtube-u, oni će im napraviti više nego dovoljno problema i imaju mogućnost da utvrde prekršaj jer mogu da vide da se radi o tvom snimku po datumima i digitalnom potpisu, mogu da vide kada i ko ga je "skinuo" sa YT...
Obavezno prijavi, to je baš velika sramota što su uradili.
EDIT
Klikni na tri kružića pored "Spremi" i izaberi "Prijavi". Potom klikni na "Krši moja prava" i izaberi jednu od ponudjenih opcija "Problem sa autorskim pravima". Potom klikni na "Dalje" pa izaberi "Slanje zahtjeva za uklanjanje zbog kršenja autorskih prava". Dalje moraš sam jer si vlasnik autorskih prava, ispuni obrazac gdje ćeš staviti link snimka koji je RTS postavio, uneseš svoje podatke, opciju uklanjanja snimka (odmah ili za 7 dana) te pravne začkoljice i pošalješ. YT će te brzo kontaktirati u vezi detalja ako nešto bude trebalo. Ja sam jednom prijavio lika koji je uzeo segment mog snimka vršaja pšenice i YT je uklonio njegov snimak za par dana i on je dobio opomenu - više opomena znači blokada ili brisanje kanala. Obavezno ih prijavi za svaki video koji su ti ukrali posebno.