Zoran 0230 reći ću ti jednu stvar, mentaliteti su drugačiji!
Da se razumemo iz mog iskustva "domoroci" su dosta zatvoreni, tj nema tu nikakve mobe, nikakve pomoći i ispomoći, nekog druzenja tipa (janje na bentu pa ko naidje) teško menjaju ustaljene navike, teško prihvataju nove stvari rade ono šta imaju i gledaju svoja posla većina je takva bar kod mene u ovim selima
Dok ovi moji uvek nešto burgijaju, dal je to posledica sirotinje ili čega? Ali je dobra osobina
Dok i mi primamo taj BAČKI mentalitet hteli to priznati ili ne!!
Dok ovi novi dodjoši
baš imaju smisla za to burgijanje i snalaženje!!
Primer moji 1947 nisu imali ni kuću ni zemlju, sad imamo Bogu hvala 3 kuće zemlju i stanove i koješta
Moj komšija je 1945 imao 10ha zemlje i kuću i 2 para konja i dan danas isto to ima samo ima Deutz 40 umesto konja, ja se zapitam gde su njegovi novci??????? Kako to da ništa nisu stvorili evo već 3 generacije???
Npr ja njemu baliram oko 4_5000 bala godišnje već 25godina i on uvek kaže ej BOSANAC moj al ti ubijaš te mašine pa taj traktor sve broji teško mu!!
A nikad ne kaže pa ja tebi platim 1,5 tvoju balirku godišnje??????
Kaže mi skoro vi ste poderali 10-15 traktora a ja svoj još teram?? A on nam godinama plaća usluge????
Isto tako je jedan čovek stigao 94 u selo sa golfom 2 motorkom, figaro kosačicom 3 dece
Taj čovek sada ima i zemlju i kuće i auta i koješta, taj čovek je sa svojom porodicom pabirčio klip po tudjim njivama po 3 vagona
Sekao po 1000 kubika drva po kućama
Kosio deteline dan i noć, svi iz kuće su išli i pabirčili krompir, kukuruz, luk, išli i šumu i svašta nešto su radili ali su uspeli!!!!!
Sent from my moto g(6) play using Tapatalk