Nikad ovako !

Manite se ljudi toga.Sneg pada,valjalo bi popiti po koju kuvanu rakiju i pomaziti komšinicu,bila ona i mađarica.

е па чика Ацо ја бих на месту модератора овим Вашим постом закључао ову тему која оде у неком нежељеном смеру,као уосталом и много других општих тема како на овом тако и на другим форумима....а сигуран сам да би смо некако успели да погодимо центар те Ваше мете били ловци-снајперисти или не :ppozdrav:

Све је то резултат пропаганде коју спроводе ''страни плаћеници'' на овај или онај начин,а све са циљем да униште све тековине културе,морала и постојања једног народа.И све то раде систематски почевши од школства (уводећи модерне новине из Јевропе и културног запада) па све до ''културних'' садржаја разно разних великих братова и парова,преко ''поносних парадирања'' и остваривања ''људских права'' свима који сматрају да су ускраћени за нешто.Колико је криминалних радњи учинио неки ловац,колико пљачки је извршено легалним оружјем од старне неког ловца?Како у сваком житу има кукоља тако у свакој већој групацији има и лоших и добрих људи,тако и код горе споменутих ловаца.
И на крају ма колико се неко противио исправности мог размишљања остајем при томе да су тековине савременог и модерног запада углавном лоше(по нас) јер права детета не смеју да пониште права родитеља и васпитача(учитеља и професора),чика треба да помази тету(па макар се мучио са оном чика Ацином маџарицом),свако треба да оствари своје право да поштује веру било да слави Божић,Božić ili Ramazan,да оде у госте код комшије на св. Трифуна или да угости комшију на дан св.Валентина.Свако има право на своју традицију,обичаје,наслеђе...постоји неки филм из њихове америчке продукције са Сандром Булок и Сталонеом у коме је све супер и лепо ништа се не сме,оружја нема и светом влада један човек а сви остали су дебили који живе по ''модерним'' правилима...ако томе треба да тежимо онда ок...

Мислим да ова тема одеее у офффф....

Apsolutno se treba držati tradicionalnih vednosti, tući decu i ženu, trudnu ženu terati na njivu, preuzeti samo muško dete iz porodilišta pod uslovom da ga nisu preprodali, sinu ostaviti svo nasledstvo a ćerku uvaliti bez miraza, sina ucenjivati za njive, stoku i nasledstvo dok god matori mrda malim prstom, stare roditelje izrabljivati do smrti a ako neće da crknu odvesti ih u šumu, prskati hemiju uveče a ujutru odneti robu na pijac a u gajbe i buriće stavljati kamenje i crepove, orati drumove a volove terati preko dozvoljene brzine, bilo koga ko drugačije misli, govori, izgleda ili se krsti, zatucati bagremovim kocem, bacati đubre preko plota po mogućstvu tuđeg ili još bolje ako ima reke u blizini jer voda sve nosi, volove parkirati gde god ti duša poželi, gaziti nedužne pešake kočijama pa plaćati skupe advokate za odbranu, bacati đubre sa kočije u pokretu, pišati i srati pored puta, decu u školi terati da kleče na kukuruzu i šibati leskovim šibama, komšiji obavezno ukrasti metar njive tokom jesenjeg oranja, drugom komšiji obaliti par drveta iz zabrana, trećem komšiji zapaliti par plastova sena, obavezno povaliti sve komšinice u sokaku a po mogućstvu i u pola sela, svako malo naći razlog da se usvinji od alkohola a kakva je to pijanka ako se s nekim ne pobiješ ili ako ne istučeš bližu i širu familiju, uz sve navedene događaje pucati iz oružja jer kakav si to muškarac ako ne pucaš kad se ili ženiš, udaješ, slaviš, kad ti se rode deca tvoja jer misliš da su tvoja a ne komšijina ili komšijina jer misliš da su verovatno tvoja, kad si veseo ili namrgođen ili samo tako dođe, huškati na rat protiv braće a kad rata bude bežati od mobilizacije ili decu slati u inostranstvo, sa otkupljivačem se dogovoriti da samo tebi da dobru cenu robe a ostalima u selu da se spusti cena, seljaka očepiti kad god se stigne kroz poreze, nadoknade, takse i prinudne otkupe, kroz razne komasacije, kroz razne muljavine i naizgled povoljne kredite, pljuvati po seljaku a posle bud zašto kupovati njegovu robu na pijaci za bagatelu, školovati decu za doktore i inženjere pa plaćati ispite i školovanje a posle toga plaćati preglede, operacije i lekove, plaćati vezu i podmazivati gde god treba, postiti sve postove a psovati i Boga i Bogorodicu, mrtvima zidati veće grobnice nego za kuće što su imali za života, prodati pola imanja za zahranu i naraniti i napojiti pola sela jer takva je tradicija, plaćati krštenja, opela, venčanja i svećenje vodice osobi koja je jedva završila srednju školu a radi za dnevnicu od 1min x 1000dinara
= minimum 5 'obreda' za 1 sat = 5000 dinara x 8 sati = 40000 dinara a usput može i da se malo diluje.
Rađati decu i školovati pa slati u inostranstvo da se ne vrate a posle se buniti jer nema dovoljno novca za penzije.
Eto to su naše tradicionalne vrednosti a da ne pišem dalje o vršnjačkom i seksualnom nasilju nad decom o izrabljivanju sirotinje za kilo brašna i sada za minimalac i o svim ostalim našim čojstvima i junaštvima o nepravdama i nepravičnim presudama ako nemaš dovoljno da potplatiš advokata ili sudiju.
Zato bilo bi dobro da se neke dobre stvari preuzmu i sa zapada i sa istoka.

Комшија у твом писању има и много истине ...али... не туку баш сви жене и децу кад дођу кући јер им пиво није било довљно укусно док су губили дан испред локалне продавнице,нису увек и све труднице истеране на њиву са мотиком или вилом у руци...ја то не видим као неке традиционалне ''вредности'' то су само појединци које слажем се са тобом треба најстрожије санкционисати.Није нам традиција донела ни разноразне плаве китове или како се већ зову те игрице које нашу децу наводе на свакакве лудорије,самоповређивање и то горе споменуто вршњачко насиље,па и раније се деца свађала,неретко се те свађе завршавале песницама па се после пар дана сви опет заједно играли као да ништа није било....није традиција пласирала ''нове савремене'''цртаће у којим деца виде да треба да скоче у бунар,у којима се пропагира да је нормално да се два бате или две секе венчају и усвоје децу.Има у мојој околини и тих који би до задњег дана да буду ''велике газде'' па из тог разлога изгледа као да неко ''старе родитеље тера на њиву да раде'' али има и оних који су домаћинство предали млађима иако су још увек били у снази,има и оних који женску децу уопште не признају за децу знам случајеве где су снаје(илити снахе) ''криве'' за то што нема наследника али то не приписујем традиционалним вредностима него нивоу њиховог интелекта....у мом селу свештеник НИШТА не наплаћује све је на бази добровољности...Нигде нисам рекао да све ваља код нас али то ''туђе'' што нам се пласира углавном је лоше...

Komšija ništa nije upućeno tebi lično već svima nama. Mi imamo itekako dobrih tradicionalnih vrednosti i prave i čestite domaćine ali sam naveo sve ovo jer uvek ono loše pre izađe na videlo od onog dobrog. Najveći problem je što se prave vrednosti ne propagiraju, što oni koji treba da sprovode ispravne stvari to ne rade i što sam narod vidi da je nekažnjivo uraditi nešto što nije po zakonu pa onda tako i radi. Neće se dvoje udružiti da rade nešto u korist države i naroda ili još bliže sela ili sokaka već će se udružiti samo u svoju ličnu korist ili da nekog ili nešto zajebu, prevare.... Nema pozitivnih primera kad neko nešto uradi dobro za društvo ili grad, ulicu selo ali se ubijena pevaljka provlači godinu dana kroz ogavne novine koje pogodi ko kupuje i čita? Jer srpskom domaćinu je lepše da gleda gole zadnjice u novinama nego da se udubi i pokrene svoj mozak i da razmisli kakav to novi porez uvodi ta ista njegova birana bagra koja ga predstavlja.

Sve ovo što se vidi samo je vrh ledenog breg i sve te stvari se dešavaju tu nama ispred nosa i očiju ali mi smo hrabar i ponosan narod i ponosno zatvaramo oči da ne gledamo propast.

Kolega, komšija i brate ja nebih više pisao na ovu temu... drugarski pozdrav.

@dejanameric
Nije vuxsd napisao nista sto nije tacno, a tebe, koji trvrdis da nije sve tako, pitam dali si ikada, kada si video nesto sa ovog gore dugackog spiska na delu, odreagovao?
Ako jesi, cestitam. Ako nisi, procitaj(ti i svi mi ostali) onaj gore tekst jos jednom..

Komšija ništa nije upućeno tebi lično već svima nama. Mi imamo itekako dobrih tradicionalnih vrednosti i prave i čestite domaćine ali sam naveo sve ovo jer uvek ono loše pre izađe na videlo od onog dobrog. Najveći problem je što se prave vrednosti ne propagiraju, što oni koji treba da sprovode ispravne stvari to ne rade i što sam narod vidi da je nekažnjivo uraditi nešto što nije po zakonu pa onda tako i radi. Neće se dvoje udružiti da rade nešto u korist države i naroda ili još bliže sela ili sokaka već će se udružiti samo u svoju ličnu korist ili da nekog ili nešto zajebu, prevare.... Nema pozitivnih primera kad neko nešto uradi dobro za društvo ili grad, ulicu selo ali se ubijena pevaljka provlači godinu dana kroz ogavne novine koje pogodi ko kupuje i čita? Jer srpskom domaćinu je lepše da gleda gole zadnjice u novinama nego da se udubi i pokrene svoj mozak i da razmisli kakav to novi porez uvodi ta ista njegova birana bagra koja ga predstavlja.

Sve ovo što se vidi samo je vrh ledenog breg i sve te stvari se dešavaju tu nama ispred nosa i očiju ali mi smo hrabar i ponosan narod i ponosno zatvaramo oči da ne gledamo propast.

Kolega, komšija i brate ja nebih više pisao na ovu temu... drugarski pozdrav.
Е па колега,комшија и брате у име извињења јер сам мислио да мени пишеш,на неком од следећих вашара плаћам пиће(мислим на овај нама најближи сваког 15. )....елем,дођосмо до тога да се са твојом последњом поруком слажем...манипулација и пропаганда,пустиш у народ нешто око чега ће се млатити празна слама а крупне ствари се забашуре...

- - - - - - - - - -

@dejanameric
Nije vuxsd napisao nista sto nije tacno, a tebe, koji trvrdis da nije sve tako, pitam dali si ikada, kada si video nesto sa ovog gore dugackog spiska na delu, odreagovao?
Ako jesi, cestitam. Ako nisi, procitaj(ti i svi mi ostali) onaj gore tekst jos jednom..
Нисам ја ни рекао да је он написао све нетачно само тврдим није све тако,и да је то једна страна а постоји и друга...а што се другог дела Ваше поруке тиче више пута сам трпео консеквенце због тврдоглавости у спровођењу и очувању правих вредности о којима прича мој комшија,тако да одговор извуците сами :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Tema da se predstave sve pogrešne tehnike oko vožnje, da ne bude posle "kuku majko".

Е сад како од овог дођосмо ту где смо....можда је то за неку нову тему.... :sta:

Pao dobar sneg od jutros ...
2z83ib9.jpg

2lw57hl.jpg

Da, ali dokazi ko je.
Imao sam slicnu situaciju,isto pored njive. Prvi put bace, nije bilo mnogo, ja skupim u dzakove i oteram u kontejner. Ako ostavim, ne mogu to da gledam, a i bice jos gore. Posle nekog vremena, opet neko doveze i baci. Pozovem inspekciju, oni dodju ubrzo i kazu da ne mogu nista da urade jer ne znaju ko je počinilac. Ja, sta cu, ajd opet kupi, tovari, vozi...Samo sad je bilo vise, pa sam morao sa vecom prikolicom.
Proslo je od tad mozda tri godine, za sad je čisto. Dokle...videcemo...

Nazad
Vrh