Nikad ovako !

Gorane ti hoces nesto da kazes, ali mi(ja) ne razumemo sta. Zar mislis da bi svi tako lako potegli oroz. 99% bi bilo napunjeno gumenim mecima.
Kad bi "oni" znali da ih metak ceka, ako pokusaju razbojnistvo, drugacije bi vecina njih razmisljala.

E to moze i po ovom zakonu da se resi ,ali s obzirom koliko smo te upoznali na forumu ti to mozes resiti uz pice i malo razgovora {delujes kao razuman covek}

Gorane ti hoces nesto da kazes, ali mi(ja) ne razumemo sta. Zar mislis da bi svi tako lako potegli oroz. 99% bi bilo napunjeno gumenim mecima.
Kad bi "oni" znali da ih metak ceka, ako pokusaju razbojnistvo, drugacije bi vecina njih razmisljala.
Mislim da postoje drugi nacini od donošenja takvih zakona.Oruzje izaziva ljude da ga upotrebljavaju,uglavnom kad se malo popije ili pod uticajem narkotika tad se i poteze.Cist primer je ta drzava koju citirate.Cesto dolazi do incidenata sa masovnim ubijanjem i to se tamo odavno otelo kontroli

To stoji sto kazes ali za takvu drzavu kao sto je Amerika drugog resenja nema jer kada bi tamo bilo demokratije kao kod nas pa to bi bilo gore nego i u vreme Divljeg zapada.Po meni neki zakon ako ti udje u kucu znaci provali uskoci kroz prozor,dok ti je porodica u kuci,spava ili ne znam bilo kakav nasilan upad treba ga oladiti pa neka se pusi on,a za te ljude sto ti smetaju ma brate u lov pa bam i nikom nista skvicao kao zec iz grma jbg u lovu je sve dozovoljeno!:osmeh:

Da policija i pravosude rade svoj poso odgovorno uz poostravanje kazni niko nebi pomisljo na pljacke i provaljivanje u kuce.Ja sam cak za to da se i lovcima oduzima oruzje sem u dane lova..oni su najveci krivolovci sto postoje i nose oruzje van svakog zakona

Policajci i kad urade svoj posao i podnesu krivicnu prijavu oni ili nebudu osudjeni ili budu osudjeni na smesne duzine zatvorske kazne pa tako imamo ljude koji slobodno setaju ulicama sa 60 krivicnih prijava ,to je vise za verovali ili ne ali je istina

Bi i to sa zadovoljstvom ako mi je porodica ugrozena.
Добро али би се лопови онда боље припремили. Груне ти на врата са упереним оружјем и ти, поред свег права и техничке опремљености, не можеш ту ништа (осим да погинеш) а он ће бити нервознији и уплашенији и лакше ће да притисне обарач.
С' друге стране постоји могућност самоповређивања или да се радознала деца докопају оружја и буде белаја.

To stoji sto kazes ali za takvu drzavu kao sto je Amerika drugog resenja nema jer kada bi tamo bilo demokratije kao kod nas pa to bi bilo gore nego i u vreme Divljeg zapada.Po meni neki zakon ako ti udje u kucu znaci provali uskoci kroz prozor,dok ti je porodica u kuci,spava ili ne znam bilo kakav nasilan upad treba ga oladiti pa neka se pusi on,a za te ljude sto ti smetaju ma brate u lov pa bam i nikom nista skvicao kao zec iz grma jbg u lovu je sve dozovoljeno!:osmeh:
Ova tema je vec bila puno puta.Ok. u Americi je tako,u susednoj Kanadi je isti narod a nemaju toliko oruzja i kriminala.Znaci nije do lopova nego do sistema i uredjenja :ppozdrav:

To sa uređenjem ovog društva ne pije vodu. Niti je ikad Srbija bila uređena zemlja niti će ikad biti.
Ajd prvo da probamo da imamo oružje jer vidimo da bez odbrane doma ne ide. Taj lopov koji ode u oružanu pljačku i treba da bude smaknut bez pardona a ovi sitni kad čuju da su nekoliko njih otegli papke neće smeti da prismrde.
Pre bih ja uveo prinudan rad u rudnicima i kamenolomima za lopove ili da čiste kanale i sade drveće po planinama ali se ovi iz vlasti boje da donesu takve zakone jer zakon važi za sve. A i kad bi narod imao oružje lako bi se i pobuna podigla.
Ovako lopov ode u zatvor i odmori a mi ga plaćamo jer je krao.

A kako to na primer u Svajcarskoj svi koji su sluzili vojsku svoje oruzije nose kuci,a po Srbiji drvlje i kamenje da je najnaoruzanija zemlja na svetu?Kako to u Svajcarskoj moze toliki broj oruzija po glavi stanovnika i kako to da tamo se oruzije ne poteze olako?Neko rece zakon jeste zakon treba za sve da je isti ne samo za lopove jbg ukrao manje od 5 crvenih i ne mozes mu nista?Treba lepo uvesti goli otok i smrtnu kaznu pa i onaj koji ide u pljacku i onaj ko bi svoje oruzije zloupotrebio tako olako bi razmislio tri puta pre nego bi ucinio nesto protiv zakona!

Kako sam cuo da se radi na tome da se narod razoruza, navodno lovacku pusku ce moci posedovati samo ko je clan lovacke sekcije
a pistolji se vec uveliko predaju zbog poreza, vecina ima vec nagomilanog i gleda da ga se resi

Upucao bi čoveka za jednu sunku ili kantu nafte?Zasto se nezalazes za poboljsaanje standarda,otvaranje radnih mesta,veca primanja?Najlakse je traziti resenja kao na Divljem Zapadu,dosta je bilo ratova i 90ih.

Apsolutno sam za deo Američkog zakona koji reguliše zaštitu lične imovine,života i vlasništva parcele kao integrisanog zakona uz posedovanje vatrenog oružja.
Mi smo jedan generalno glup,bezobrazan,aljkavosti,lenj i ono najgore inatan i tvrdoglav narod.
Sve bi to moglo da se reguliše.

Da policija i pravosude rade svoj poso odgovorno uz poostravanje kazni niko nebi pomisljo na pljacke i provaljivanje u kuce.Ja sam cak za to da se i lovcima oduzima oruzje sem u dane lova..oni su najveci krivolovci sto postoje i nose oruzje van svakog zakona
I sta bi to oduzimanje oruzija od lovaca postigao?Mislim ja sam trojicu fakultetski obrazovanih ljudi koji su zastupali ovu tvoju glupavu ideologju pobio sa par reci gde su sami priznali da to njihovo i tvoje oduzimanje nebi se postiglo nista.Jednostavno krivolovaca je bilo i bice sa oruzijem i bez njega dali su svi lovci po tvome i krivolovci?Za ovo ces da izvines ali mene neces zvati krivolovcem,a znam ovde dosta poljoprivrednika koji su isto lovci i nisu krivolovci kako si ti rekao.Znaci biraj tezinu reci pre nego kolektivno optuzis ljude koji se bave lovom jer isto bi bilo da si rekao da su svi koji voze kola ubice ili svi koji popiju po casici alkoholicari.Taj komunisticki rezim koji jos uvek vlada medju pojedincima je strasno losa stvar zabranjivati nesto sto je u celom svetu dozvoljeno i normalna stvar je bezanje od necega sto nece neko da uradi ili nije sposoban pa ajde odma da to sankcionisemo da neko ne bi krenuo stranputicom.Lepo drzava treba da poostri zakonsku politiku prema lopovima ne samo prema postenim gradjanima ove jebene i napacene drzave pa kad njih nekoliko rebnes muski po dzepu za sitan prekrsaj i posaljes na rad u kazamatu kao u Gulacima da vidis kako bi se opostenili secikese.lopovi i neradnici.Posla ima za sve kad krene u zadruzi ima od kopanja pa sve do metlica,e sada ako se nekome to ne radi jbg zavrsite ljudi skole nemojte biti lezilebovici i cekati da ti drzava da uhlebljeneje za nerad jer zbog toga smo dosli dovde gde jesmo.Najlakse je ici krasti,otimati i ici na socijalu jer znas mene je sramota da idem u zadrugu da kopam i cupam metlice.

- - - - - - - - - -

Kako sam cuo da se radi na tome da se narod razoruza, navodno lovacku pusku ce moci posedovati samo ko je clan lovacke sekcije
a pistolji se vec uveliko predaju zbog poreza, vecina ima vec nagomilanog i gleda da ga se resi
Sraman cin izdaje svojeg naroda lovci su trn u oku mnogim agresorskim drzavama jer trenutno 70-80000 lovaca ima u Srbiji u po tome spadamo u najacu oruzanu silu u drzavi koja za pola sata moze da stane na branik drzave i zadrzi mnoge mocnije napadace.Jer svaki lovac poznaje svoj teren i lovci se najlakse prilagodjavaju svakom terenu i kamufliraju.Javna je tajna da preko mnogih NVO organizacija Nemacka,Amerika,Svedska i jos par nasih"prijateljskih" drzava pokusavaju da razoruzaju narod u Srbiji i javna je tajna da za svaki komad oruzija koji oduzmu i uniste nasa drzava od tih prijatelja nam dobija 300evra po komadu.Zato su legalizacije ucestale i porezi svake godine sve veci da bi se narod odrekao u korist drzave za dz odnosno moras da platis taksu ako se odrices u korst drzave,a onda ga oni pretope i od tih nasih"prijatelja" dobiju jos 300evra.Kad nas razoruzaju onda ce nas lako orobiti,a maljevima i motkama pogurati pod led i u krecne jame.

Samo prepisati ovaj njihov zakon
1966.gif

Ma mos ti bit lovac koliko hoces al ti nikad necu povjerovat da nisi ubio kakvu divljac van zakona,...Vuces me za jezik da ulazim u polemiku al samo da ti kazem da ja tu silu od lovaca nisam vidio ni kod nas a ni kod vas na Kosovu...

...
Sraman cin izdaje svojeg naroda lovci su trn u oku mnogim agresorskim drzavama jer trenutno 70-80000 lovaca ima u Srbiji u po tome spadamo u najacu oruzanu silu u drzavi koja za pola sata moze da stane na branik drzave i zadrzi mnoge mocnije napadace.Jer svaki lovac poznaje svoj teren i lovci se najlakse prilagodjavaju svakom terenu i kamufliraju.Javna je tajna da preko mnogih NVO organizacija Nemacka,Amerika,Svedska i jos par nasih"prijateljskih" drzava pokusavaju da razoruzaju narod u Srbiji i javna je tajna da za svaki komad oruzija koji oduzmu i uniste nasa drzava od tih prijatelja nam dobija 300evra po komadu.Zato su legalizacije ucestale i porezi svake godine sve veci da bi se narod odrekao u korist drzave za dz odnosno moras da platis taksu ako se odrices u korst drzave,a onda ga oni pretope i od tih nasih"prijatelja" dobiju jos 300evra.Kad nas razoruzaju onda ce nas lako orobiti,a maljevima i motkama pogurati pod led i u krecne jame.
...за тих 300 еврова нзнм,али се све ради да се уништимо,да заборавимо традицију,обичаје,да нова поколења не знају ко су им били преци...да уништимо трофејну ловачку пушку која нам је остала као наслеђе од чукун-деде јер је то тако по Јевропском закону,да предамо органима реда скраћен коњички из 1914. па да ни наши унуци немају ништа што их подсећа на њихове претке,на историју и оно што јесу.Да нам одузму оружје и забране да идемо у лов,да нас натерају да славимо ноћ вештица...и све то одобравају истомишљеници колеге ''смињан123''...одузети оружје сељацима да не одстрељују јадне животиње,немојмо заборавити да су оне 1999. године ловци били ти који су по терену проналазили и уништавали радио-локаторе...или је то уствари још један од разлога зашто треба одузети оружје и укинути постојање те групације људи....

- - - - - - - - - -

Ma mos ti bit lovac koliko hoces al ti nikad necu povjerovat da nisi ubio kakvu divljac van zakona,...Vuces me za jezik da ulazim u polemiku al samo da ti kazem da ja tu silu od lovaca nisam vidio ni kod nas a ni kod vas na Kosovu...
...дивљач се не убија него одстрељује...

Moja rođrna sestra radi u Qataru,kaže da je puno pakistanaca,indijaca i ostalih siromašnih naroda, nema kriminala ni u tragovima...a nemaju ni neko sudstvo jer sve prestupnike šalju direktno u Saudijsku Arabiju,tamo je šerijat i odmah presuđuju,odsecanjem ruke,bičevanje i slične metode..ne kažem da je to najbolji sistem ali se pokazao kao praktičan.

Послато са Tab2A7-10F

Nemam se ja tebi nista pravdati ni ostalo ali bez osnove i dokaze sve je kleveta i zato zadrzi za sebe optuzbu da smo svi lovci, krivolovci.A to sto nisi video ni jednog lovca u ratu verovatno jer nisi bio u prvim redovima nego negde iz pecalbe glumio patriotu pa sad ovde palamudis.Skoro pa svaki lovac je bio biran za snajperistu u ratu pored profesionalnih strelaca.

Nemam se ja tebi nista pravdati ni ostalo ali bez osnove i dokaze sve je kleveta i zato zadrzi za sebe optuzbu da smo svi lovci, krivolovci.A to sto nisi video ni jednog lovca u ratu verovatno jer nisi bio u prvim redovima nego negde iz pecalbe glumio patriotu pa sad ovde palamudis.Skoro pa svaki lovac je bio biran za snajperistu u ratu pored profesionalnih strelaca.
Ја знам поприличан број ловаца који су били,неки добровољно а неки у редовима редовне војске,знам и за неке који се кући нису вратили...а оно јест као нека паравојна формација нису били,вероватно су требали бити у ловачким униформама са ранчевима и виском па да сви могу препознати да су они ловци...

Nazad
Vrh