Nikad ovako !

Jbg zaostavstina predhodnih vremena 8x57 ali nista lose jer smo i mi po tom pitanju bili mnogo zatvoreni kao i bacuske za vreme govozdene zavese!Otisao moj drug u jedno selo u lov i tamo povedu pricu kako je kupio 222 M85 kad tamo sve neki stari lovci i jedna onako jbt pa sto ne kupi karabin? kaze mu drug pa kupio sam 222 ma gde ti je to karabin to ti mk, ako nije 8x57 to nije karabin!:osmeh:
Jednom priliko sam naisao na podatak da Ameri sve cesce koriste 8x57 kao kod njih ima mnogo veci izbor i gramaza zrna i posto oni sami pune municiju pokazalo im se da je sa najtezim zrnom mislim od 14gr bolji od 30,06 e sad dali je verovati tome ne znam meni je svaki kalibar dobar.
Ja za srnecu divljac koristim 223r i hornadi v-max municiju od 3,56gr ili 55 grejna i do sad nikada nisam imao promasaja ni gubljenja divljaci do 200m sve je bilo pad u vatri.Preferiram pucanje u malo vislju plecku ili vrat gde nema mrdanja sa mesta nastrela.Posto sam strucni pratilac u lovu na visoku divljac nagledao sam se bas dosta svega od Spanaca,Turaka,Italijana i nasih domacih lovaca tako isto i raznoraznih karabina i kalibara i ono sto se meni nije svidelo to su magnum kalibri za lov srnece divljaci tu sem trofeja nista ne ostaje.A najvise me je odusevio jedan stariji Turcin covek dosao sa 8x57 M98 i neka Cajs optika sve onako izgledalo u kompletu kao da je zakacio za kola i tako pusku dovukao iz Turske otisli na streliste lik opalio tri metka u metu rupa kroz rupu pokazuje onu kutiju i kaze sa ovih ostalih 17 ocu srndace da odstrelim i na kraju je sa svakim i odstrelio.a dosao sa njime i jedan mladji lovac Turcin ima lik neke hotele i doneo Vederbi karabin u kalibru ako se dobro secam 267 Vederbi i tada bum Svarovski onaj elektronski Z6i ma zlo sve onako komplet kostalo sa kutijom metaka 10000evra ali nece brav na streliste da opali metak i to ti je kao njemu su u Turskoj vojska upucali karabin i on nece da trosi municiju i metu doneo sa upucavanje.I onda sex sa budalom 6 metaka sve promasaj za promasajem i onda ranjavanje srndaca u prednu desnu nogu i to noga visi na tetivi i on bez pa u tablu uljane repice od nekih 70ha e taj dan cu pamtiti dok sam ziv.Taman te godine uveli zakon da pratioci ne smeju vise da nose svoje oruzije i sta cu ja peske i trk za njime kroz repicu vise od dva sata sam ga jurio po repici da ga isteram na cistinu da bi ga konj opet omasio i skoro oterao u tudj atar,a ja mokar do glave pa zovi oca da mi donese preobuku,a kolega sa Turcinom otisao da juri srndaca i onda smo ja i otac mojom nivom uspeli da ga presecemo da ne izadje na auto put i ode u drugi revir i tu ga je onda onako iznemoglog uspeo odsteliti.Stime sto je jos dva puta promasio dok ga nije pogodio i onda shvatio lik da je nesto cackao oko optike i pojebao je pa mu podbacivala posle je imao jos par odstrela ali jbs budalu.

Није баш тако, да је 8х57 баш толико популаран у тој мурици. Он јесте стекао повећу групу поборника, али и даље је ипак трти од сикс главна фаца што се тиче средњих калибар, не зато што је њихов, већ зато што има на десетине различитих лаборација, а 220 грејнско зрно има боље балистичке перформасне него зрно исте тежине са 8х57...

Као што је Вук маднушић рекао: Бој не бије свијетло оружје, већ бој бије срце у јунака. Исто тако важи и за нас ловце, џаба теби пушка са све отпиком која кошта ху оних јеворпејаца, када стрелац закаже....Да би се то избегло потребна је вежба, тј. тренирање са својим оружјем....

I ja postao lovac ,ulov od juče :haha:

2irruk5.jpg

Prekljuce mi je majka imala imendan i kuvao sam kotlic,i ajde dok se tamo dosadjujem uzmem nozeve za kupus da nasecem salatu,i na samom kraju secenja u ruci mi se raspadne komad glavice i na desnoj ruci odsecem jagodicu i nokat na srednjem prstu,sekunda je bila u pitanju,ali sreca nisam ostetio kost... Budite pazljivi djavo nikad ne spava...

Isto neki dan ,a ja danas čuo,dečko iz susednog sela valjda na cirkular sjebo šaku,ne u njemu 27-8 god.pa za beograd,nešto skrpili ,šta će ispasti će se vidi.E to je njesra.

Kum moj desetak godina radio na banjici,na ortopediji,kaze doktori nece vise da se bakcu sa odsecenim prstima,samo ga bace u kantu,a ljudi lepo upskuju u led i donesu...kerovi obicni..

Kad sam 2016 opravio vrh kaziprsta u urgentnom kad je doktor izasao med. sestra kaze dzabe je doktor usivao nema nista od toga,evo skoro dve godine sve kako treba.Sad treba da odem tamo i da joj pokazem prst(onaj srednji),dobro kazes kerovi sve do jednog.

Al se i lupeta, jedan je cuo da doktori ne šiju kad treba, drugom je prst ušio doktor, al su se obojica slozili da u Srbiji samo kerovi leče ljude...

Kad sam 2016 opravio vrh kaziprsta u urgentnom kad je doktor izasao med. sestra kaze dzabe je doktor usivao nema nista od toga,evo skoro dve godine sve kako treba.Sad treba da odem tamo i da joj pokazem prst(onaj srednji),dobro kazes kerovi sve do jednog.
Ko zna zasto je to ona rekla

Послато са SM-J710F уз помоћ Тапатока

Sremac nas clan Kova77 je dobar doktor koji potice iz dobre doktorske porodice i logicno je da coveku smeta sto generalizujete stvari.Verovatno ste naleteli na nervoznog doktora ali reci da su svi losi nestoji nikako,ima doktora koji i recima lece

Dosta puta smo i sami krivi zbog loseg tretmana,malo kad pogledas sta ljudi rade kad udju u bilo koju instituciju pa to je strasno onolika kolicina nervoze i nevaspitanja je strasna pa ni necudi sto neko prsne pa se istrese na nekog ni krivog ni duznog,to neopravdava doktore, sluzbenike i policiju naravno ali generalno fali nam vaspitanja

Nazad
Vrh