Nikad ovako !

Ja još nisam naišao na lošeg i neodgovornog doktora iskreno ili sam imao sreće ili postoje mnoge zablude o njima do sad bili sve profesionalci i dobri ljudi.
Koliko plaćamo zdravstvenu zaštitu još treba i da ih poljubimo kad ih vidimo a što se tiče vaspitanja pacijenata ne treba komentarisati kakvi smo u teškim situacijama fali nam malo dostojanstva itekako.

Ja bi se samo nadovezao da taman koliko placamo zdravstvenu zastitu, tacno za toliko, ali i nesto dosta manje su i tretirani pacijenti sa njihove strane.
Do tog poljupca dolazi tek onda, ali sa njihove strane kad im pruzis ruku ispod stola. A iz iskustva znam da ni to nije dovoljno ako se samo jednom pojavis, lako zaboravljaju, odnosno menjaju ponasanje prema pacijentu da bi te naveo na naredni susret u cetiri oka!

Na zalost imam dosta iskustva sa lekarima i bolnicama. Iskustva su vrlo sarolika, npr. doktorica hemostazeolog, na poliklinici u NS. kod koje idem od 2001god. me nije zapazila, ne moze da se seti da sam njen pacijent! Silom prilika zakomplikovala se situacija, odem na privatnu kliniku na pregled kod vaskularca, a on me posalje hitno kod koleginice doticne, odmah pored njegove ordinacije, ponasala se kao da ne nikada nije videla. kada sam zavrsio i izasao napolje doslo mi da placem i da urlam!!! Samo nisam znao da li od besa ili ...
Iskustva sa institutom Sr.Kamenica su totalno suprotna ovome. Na zalost i tamo sam bio cest gost na pulmologiji, za njih sve pohvale.

Daleko od toga da su svi losi i negativni, odnosno, bezobrazni i podmitljivi, nekima je tesko cak i da se zahvaljuju.
Izostavio sam jos jednu recenicu u zadnjem postu, a to je Cast izuzecima! Imam iskustvo gde sam naisao i na izuzetno dobre doktore koji rade svoj posao odlicno i svakako daju sve od sebe, ali nazalost malo ih je!

Interesantnu teoriju imas, ja ne idem bas kod doktora ali uglavnom kad zaglavim zapadnu beš ti specijalisti.
Stari mi je bolovo od tumora i ovim doktorima porodicne medicine nista nije dato dok kad je otiso u banjaluku u klinicki centar tu smotaju 50 do 100 marki u dzep samo da bi stobom popricali.....Ja sam ove godine aperiso krajnike i nikad nebi doso na red da nisam doktoru tusno 100 marki i za 3 dana me primili i to bez pola izvadene papirologije i nalaza

Ne treba ih podmicivati, sto bi oni zaradjivali na tudjoj muci.
Skoro sam imao dva zahvata u BL kod specijalista, uredno cekanje i kad sam dosao na red koliko su oni bahato ponasali prema meni isto sam i njima odgovorio, jednom su mi na nalazu napisali losa saradnja a drugi put odbijanje hiruskog zahvata.

Covek kad je bolestan sve bi dao da ozdravi ali po meni kolika je krivica doktora sto uzimaju mito tolika je krivica pacijenata sto daju,to ne bi trebalo raditi

Aje ti ne pruzi mito kad su mi krajnici bili upaljeni od januara i popio dvije ture ospena a sredinom aprila primim 10 pencilina i poslije Durdevdana me pocnu boljeti zglobovi i misici i opadnem sa kondicijom totalno..operaciju uradim u julu a citavo vrijeme upaljeni krajnici .Da je kojim slucajem doktor i bubno neku svoju cijenu nebi se razmisljo uopste.
Savjet svima koji imaju problem sa tim il ako djeca imaju upale da to rjesavaju...Ja sam od djetinjstva imo problema sa tim al u poslednjih par godina je to postalo pravi problem,a nisam ni vjerovo koliko to moze sjebat covjeka

Jedno je otici privatno ako ne treba lezati u bolnici ali kad moras onda je vec nesto drugo. Ako je hitno bez mita nacekao bi se jos pola godine za operaciju. I ta pisljiva sestra sa saltera za zakazivanje bilo cega manipulise ljudima. Sto vise u djepu ranije stizes na red.
Mislim da nema ni smisla pricati vise po ovoj temi. Ko sto sam rekao, ako pricamo za zdravstvo korupcija je ogromna.
Mislim da nema 30% cestitih ljudi u ovom resoru.
Kad drugacije razmisljam ako bi funkcionisalo od pocetka do kraja sve odlicno i da su im plate odlicne kako i zasluzuju i to od par hiljada evra, uz svo znanje i zalaganje koje imaju, onda ne bi sebi dozvolili da uzimaju pare u kovertama ili dzepu.
I tako da kako god okrenes opet se uplices u politiku i za sve su oni krivi!

Kod nas je bila "tajna akcija" nekakva gdje je jedan novinar s državnim zdravstvenim osiguranjem otišao s doktorskom uputnicom da se naruči za neko snimanje. Prvi slobodan termin je bio (bubam) za 5 mjeseci... Drugi novinar otišao s uputnicom privatnog doktora na isti taj šalter, kod iste sestre da se upiše za isto to snimanje i rečeno mu je da je termin slobodan u IDUĆI ČETVRTAK!

Ja sam čekao i čekao na neke pregleda, otišao kod privatnika pregled 50-60€ i na redu si za koji dan i mir... snimanje srca ultrazvučno se čeka 11 mjeseci u mom gradu. džabe se vade svi nalazi kad dođeš na red kod specijaliste s nalazima koji su u "lepezi" 14 mjeseci jedni od drugih. Pa ne bi te ni Isus izliječio s takvim nalazima kamo li ovi naši doktori...

Kod nas je bila "tajna akcija" nekakva gdje je jedan novinar s državnim zdravstvenim osiguranjem otišao s doktorskom uputnicom da se naruči za neko snimanje. Prvi slobodan termin je bio (bubam) za 5 mjeseci... Drugi novinar otišao s uputnicom privatnog doktora na isti taj šalter, kod iste sestre da se upiše za isto to snimanje i rečeno mu je da je termin slobodan u IDUĆI ČETVRTAK!

Ja sam čekao i čekao na neke pregleda, otišao kod privatnika pregled 50-60€ i na redu si za koji dan i mir... snimanje srca ultrazvučno se čeka 11 mjeseci u mom gradu. džabe se vade svi nalazi kad dođeš na red kod specijaliste s nalazima koji su u "lepezi" 14 mjeseci jedni od drugih. Pa ne bi te ni Isus izliječio s takvim nalazima kamo li ovi naši doktori...
A vi još u toj lepoj eu,a vamo nemate ni zdrastvo kakvo treba ,ali imate nemačko mleko na rafovima,to je melem ,a neki ovde kod nas ko slepi za recimo nemačkim govnima ,jer to odande miriši,a ovo naše kao smrdi.

Јутрос пре подне у близини Србобрана. Нигде никог....Бога питај шта се десило...а недај боже да је било тамније, слику сам преузео са једне затворене вибер групе.
708105a6a69aced8151522f5805d2ac6.jpg

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Danas na putu za Vršac iz pravca plandišta,špediter pored put razlupan,konj mrtav,dečija kolica,kojekakve sitnice...policija čuva mesto nesreće

Nazad
Vrh