Nikad ovako !

Evo sad idem iz Indjije i i spred mene saobracajka lik se iskljucivao na auto put i odpozadi ga stigao kombi kocio je jedno 15ak metara sva sreca nema tezih povreda,ne ozbiljni su lljudi pricaju na mob kucaju poruke i drze volan za to bi oduzimao dozvolu sa ne mogucnoscu ponovnog polaganja da te ubije stoka zbog pisljive poruke...

Philbu...nisi slucajno zapazio koliko budu spice od hiltovke gore na pijaci u BL....slomi danas spicu od velike bosove hiltovke...Hiltovka je kolegina i ima jos dvije spice al nije ok da mu ne kupim drugu spicu

Te kamikaze što kuckaju poruke treba najstrože kažnjavati. Čitanje i pisanje ostaviti za odmor kraj puta, a za pozive staviti telefon u nosač na šajbu ili spojiti na audio sistem u autu pa razgovarati bezbjedno sa volanom u rukama.

U zadnje vrijeme čujem sve više stavova stručnjaka koji smatraju je razgovor pomoću handsfree uređaja jednako opasan kao i kad se drži mobitel u ruci. Problem je u smanjenju koncentracije na vožnju (okolinu).
Slažem se s njima, a dodajem da je pisanje poruka daleko opasnije nego telefoniranje. Jače odvraća pažnju i koncentraciju od vožnje.
Najsigurnije je stati sa strane, obaviti telefoniranje ili čitanje/slanje poruke i onda nastaviti.
Uvijek se treba sjetiti da smo nekad putovali bez mobitela i sve stigli obaviti.

"Забрањен разговор са возачем" није то бадава измишљено и истакнуто у близини возача на видном месту.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Uvijek se treba sjetiti da smo nekad putovali bez mobitela i sve stigli obaviti.
Tačno tako, funkcionisao je svet i bez mobilnih.
Sam razgovor, bio ti telefon u ruci ili nosaču smanjuje koncentraciju značajno.Maksimalno izbegavam korištenje telefona dok vozim, pogotovo što sam stariji i što imam više km u dupetu što bi rekli.I ovako se desi da se čovek zamisli dok vozi i ideš čisto po automatizmu i onda se u jednom momentu zapitam kad sam pre več stigao dovde.A čega se sve nagledam na putu, mogu slobodno da kažem da kako se kod nas vozi i nema puni nesreća, ako me shvatate.I kako vozimo, a pre svega i šta sve ljudi voze.

U zadnje vrijeme čujem sve više stavova stručnjaka koji smatraju je razgovor pomoću handsfree uređaja jednako opasan kao i kad se drži mobitel u ruci. Problem je u smanjenju koncentracije na vožnju (okolinu).
Slažem se s njima, a dodajem da je pisanje poruka daleko opasnije nego telefoniranje. Jače odvraća pažnju i koncentraciju od vožnje.
Najsigurnije je stati sa strane, obaviti telefoniranje ili čitanje/slanje poruke i onda nastaviti.
Istina, ali meni je to isto kao kad pričam sa suvozačem ili drugim putnicima. Ili slušam neku emisiju preko radija.
Ruke su slobodne i samim tim veće su šanse da brže reagujem u nekoj kritičnoj situaciji.

Poslednja izmena:
A vi još u toj lepoj eu,a vamo nemate ni zdrastvo kakvo treba ,ali imate nemačko mleko na rafovima,to je melem ,a neki ovde kod nas ko slepi za recimo nemačkim govnima ,jer to odande miriši,a ovo naše kao smrdi.

Zdravstvo nema veze sa EU , jer se u to unija ne mjesa.

A ovo sto kaze bobo sa privatnom praksom koja ti daje uputnicu sa kojom preko reda ides kod specijalista mirise na "doktora mitu i korupciju" koju pretpostavljam zakon moze teze ili nikako sankcionisati od one direktne.

Ima 20-tak dana kaze mi poznanik koji je upoznat dobro sa zdravstvom u Srbiji da je tamo jos puno gore nego u HR sto se tice "doktora mite i korupcije".

A ovo za smece koje se uvozi iz EU , oni koji imaju novca sigurno nece to konzumirati, ali sirotinja koja ne moze kupiti domace meso , kupice i ovo koje je 10-godina stajalo u nekoj hladnjaci u EU , pa bilo i smece jer za bolje nema.

Ja znam ljude koji su prodavali svoje svinje i kupovali meso iz trgovine jer su zaradili ali samo jednom i vise to ne rade, mora da im se jako svidjeo ukus tog jeftinog uvoznog mesa:haha:. A znam ljude koji su zavrsili u bolnici jeduci to uvozno meso , dobili alergije , izgleda puno hranjivo pa se "okrvili" sto bi seljacki rekli:haha:.

Problem sa mlijekom je taj sto svjeze domace mijeko izvezu u EU, a mlijeko u prahu uvezu od tamo i izmuckaju mlijeko koje pakuju kao domace, problem je za neke prepoznati sta je mlijeko a sta buckuris.

Nazad
Vrh