Nikad ovako !

Molim vas ako ko zana a sigurno vas ima ,ja posedujem 7x64 zastavin karabin,a nisam nikad pucao iz njega (čekam rat,jer kod nas nema šakala ,bogu hvala)a i batalio sam lov još 2005 god.Pa me interesuje kakav se pokazao ,jer pre je bila moda 8x57,a sad mali karabini 223 rem. i slični.jedino što znam da je tane 7 mm,mil. manje od ovog drugog.čaura je duža ,pa jel može veću daljinu sa preciznošču da postigne od 8x57 ili je manje zrno pa samim tim i ne stabilniji let?

Тај метак је сличан америчком .30-06 по прерформансама, има нешто бољу путању, тј. положенију па је и малко прецизнији. Једина преднсот 30-06 је можда код тешког зрна јер преноси нешто већу кинетичку енергију на циљ. Све у свему један добар пушчани метак....

Molim vas ako ko zana a sigurno vas ima ,ja posedujem 7x64 zastavin karabin,a nisam nikad pucao iz njega (čekam rat,jer kod nas nema šakala ,bogu hvala)a i batalio sam lov još 2005 god.Pa me interesuje kakav se pokazao ,jer pre je bila moda 8x57,a sad mali karabini 223 rem. i slični.jedino što znam da je tane 7 mm,mil. manje od ovog drugog.čaura je duža ,pa jel može veću daljinu sa preciznošču da postigne od 8x57 ili je manje zrno pa samim tim i ne stabilniji let?
Stari dobri svaba sa dosta dobrim balistickim osbinama polozenija putanja i odma i precizniji i na vecim daljinama e sad posto je to stara germanska skola odma zahteva i duze,teze zrno radi preciznosto zbog koraka uvijanja zljebova.Ali ni to ne mora da znaci ima na primer ja sa mojim 7x64 ispod 9,7gr ne mogu da upucam karabin sve ispod te gramaze rastura pogodak za ne poverovati sada je trenutno upucan sa 11,2gr i na 200m u oko sto bi rekli.Dok na primer ima slucajeva da neki zrno od 9gr nose fenomenalno.Sve u svemu jedan izuzetan kalibar za svu divljac naseg kontinenta.

- - - - - - - - - -

Што се тиче балистике метка .223 Ремингтон почетне брзине на устима цеви зависе од тежине самог зрна и крећу се од 830м/с до чак 1200м/с, за најлакше зрно од 3гр. Тако да оно богами иде порпилично брзо...

Ај сад ти мени реци како то ја сам мојим карабином 30-06 погађам без проблема мете, ако цму цев належе на поткундак?

Не идемо ми на такмичење на великим дистанцама, да нам треба прецизност која је мања од 1 угловног минута. Јел то треба да купујемо такмичарксо оружје да би се нешто одстрелило....
Kako pogadjas ne znam dok ne vidim ali verujem da mozda prvi metak ide gde ti hoces dok ostali idu kuda oni hoce!Sa tim oslanjanjem cevi od podkundak pri svakom novom hitcu cev od zagrevanja se krivi i preciznost se samim time i menja jos dodatno karabin nikada ne moze da se upuca sa jednim metkom.Da nije zanemarivo jeste i to jako puno sad ako ti opalis metak dva u sezoni onda u redu ali ko koristi karabin cesce takve stvari su ne dopustivi.Danas vecina lovaca na primer radi i beding kundaka da bi svojem karabinu podigli preciznost na najvisi nivo.Dali je to potrebno mozda jeste,a mozda i nije ali je u svakom slucaju preciznost puske opravdana stvar.Pravilno je da papirna novcanica mora da izmedju cevi i kundaka prodje bez dodirivanja skorz do samog lezista metka i onda se to kaze PLIVAJUCA cev!

После колико опаљених узастопних метака се губи прецизност?

Данас се све преправке раде, да би се казало ево ја имам то и то на мом карабину и зато што је ИН у свету. А највећи проблем настане онда када такви зналци почну да маше, па онда за своје промашаје криве све и свја.

Лепо сам написао да је пливајућа цев највише потребна стрелцима који гађају мете на великим удаљеностима, а из истих се пуца не један или два метка, већ много више у кратком временском периоду, е онда ту долази до изражаја пливајућа цев, за све остало нема потребе, јер се цев умири и охлади без икаквих деформација по њу после....Ал шта ја знам јел тако, пошто је провлачење новчанице ЗАКОН за прецизност...

Карабин се упуца са два метка ако знаш шта и како, а ако не знаш можеш потрошити тону муниције и он неће бити упуцан.

Au ko prasici.
Al ovo je profi vazdusna skoro kao malokalibarka.Nije los sport u svakom selu bi se moglo organizovati takmicenje.

A kolega sto sam sinoc asa njim bio jedino nema night vision ostalo ima jaka baterija zeleni filter dobre nogare stolica i naravno vabilica iz amerike dosla.Vabilica ima7-8 programa plus roto repic i fino odjekuju zvuci sa nje.Al opet nista jbg.
Za odstreljenog sakala odfikaren rep i 2000 din od lovackog drustva. nije losa dnevnica.

После колико опаљених узастопних метака се губи прецизност?

Данас се све преправке раде, да би се казало ево ја имам то и то на мом карабину и зато што је ИН у свету. А највећи проблем настане онда када такви зналци почну да маше, па онда за своје промашаје криве све и свја.

Лепо сам написао да је пливајућа цев највише потребна стрелцима који гађају мете на великим удаљеностима, а из истих се пуца не један или два метка, већ много више у кратком временском периоду, е онда ту долази до изражаја пливајућа цев, за све остало нема потребе, јер се цев умири и охлади без икаквих деформација по њу после....Ал шта ја знам јел тако, пошто је провлачење новчанице ЗАКОН за прецизност...

Карабин се упуца са два метка ако знаш шта и како, а ако не знаш можеш потрошити тону муниције и он неће бити упуцан.
Posle prvog ispaljenog metka dolazi do pomeranja tacke pogotka i sto se vise metaka opali cev je zagrejanija i vise se krivi i nije tacno da samo strelci za daleka gadjanja rade plivajuce cevi.Bavim se upucavanjem karabina vec jako dugo i znam sta pricam dali je moguce sa dva metka upucati karabin?Naravno ali je to jako,jako retko tesko se nadje karabin gde se sve pogodi iz prve.Evo ti primer za moj karabin 223r M85 sve savrseno upucan do perfekcije(jbg moja puska) i jedan zimski dan posle ko zna koliko dana cekanja po snegu i mrazu puf promasim lisa na nekih 120-130m ono sto bi trebalo rutinski da bude odstrel pucam ponovo u trku i tada vidim da je kugla pogodila iza njega iako sam mu dao preticanje nekih 20cm.Sedim na ceki i kljucam jbmt pa sta je sad i onako izvadim iz dzepa papirnu novcanicu krenem da je provucem izmedju cevi i kundaka kad ima sta i da vidim kundak se oslanja o cev iako je bio lepo upasovan sta se desilo doslo je do krivljenja kundaka zbog vremenskih uslova i povecane vlage jbg eto i to je moguce iako je karabin iz 90god.Kuci lepo ga osmirglam sutra provera na meti i sve normalno radi kao i pre krivlejenja kundaka.Da napomenem za vojno oruzije upucavanje se ne radi sa jednim ili 3,4,5 metaka za vojnu snajpersku pusku se upucavanje vrsi sa vrucom cevi jer ta puska se zna zasta sluzi i drugacija joj je namena od lovacke gde se lovacki karabini upucavaju sa hladnom cevi.Sad da pojasnim termine vrca i hladna cev.1:hladna cev za lovacke karabine sto kazu upucavanje sa par metaka i to sa vecim vremenskim intervalom pucanja jer 1(prvi) metak je bitan i onda je pozeljno posle svakog metka sacekati da se cev malo ohladi.2:vruca cev vojnih snajpera mora da bude zagrejana dobro i da u svakoj situaciji bio 1(prvi) ili 101(sto prvi) metak da nosi i grupise isto jer od toga zavisi zivot strelca.Vojne puske se upucavaju tako da 10/10 metaka pogodi mus ili centar mete odnosno 10-ku i tada se kaze da je snajper 100% upucan.Kolega Galicije tebi je bitan prvi metak i ja se sa time slazem eto tebi odlicno nosi iako ima taranja cevi i kundaka e sad sta se desi na primer promasis ili ranis divljac prvim metkom,a ona u trk i svaki sledeci metak ide gde on hoce i divljac ode ranjena i ugine,a da je ne nadjes.Ili ides u pogonski lov i na tebe natrcava krdo d.svinja pucas prvim metkom pogadjas,a ostalih 4 ili ranjave divljac ili idu u negde skorz levo sto bi rekli.Ima kod mene jedan "puskar" koji eto ima tako neko misljenje ma ko ga sisa taj puca 2-3 puta godisnje i ko ga sisa i onda dodje covek da ga ja vodim u lov na srndaca i na 70m promasi i to ne jednom vec vise puta,a posto dosta dugo i to radim strucni pratilac u lovu na visoku divljac(sa sertifikatom)pa sam se nagledao svega sa ne upucanim puskama pa posle ajde daj ispravljaj tudje krive Drine.

50 miliona dinara vredna marihuana u objektu Graničareve farme
Gakovački Graničar dospeo je u žižu javnosti 18. januara ove godine kada je u zajedničkoj akciji PU Sombor i žandarmerije u gakovačkom ataru otkrivena laboratorija marihuane.
“Graničar” iz Gakova je bilo nekada uzorno poljoprivredno preduzeće koje je imalo 400 krava muzara, 200 krmača, 2.000 tovljenika i 10.000 koka nosilja, ali su ga posle neuspele privatizacije, pljačakali mnogi vojvođanski “biznismeni”, javio je RTV, uz napomenu da je vlasništvo farme – nepoznato, kao i da je zaplenjena “velika količina materijala”.
Ovu nezvaničnu informaciju mediji su preneli najavljujući zvanično saopštenje iz MUP-a. Da je zaplenjeno gotovo hiljadu sirovih stabljika marihune procenjene vrednosti 50 miliona dinara MUP Srbije je saopštio tek 6 dana nakon akcije.“Laboratorija za veštačku proizvodnju marihuane pronađena je prilikom pretresa objekta na teritoriji Sombora”, saopštio je MUP nakon što su o ovome izvestili pojedini mediji, ali bez preciziranja o lokaciji i vlasniku objekta.
VOICE-ovi izvora bliski policiji, ali i pojedini Gakovčani kažu da je “laboratorija marihuane” otkrivena u objektu nekadašnje Graničareve govedarske farme koja je sada vlasništvo “Farme Gakovo”, bivši “Farm and land”.

Dve zetve
<font color="#666666"><span style="font-family: &amp"><em>

http://voice.org.rs/voice-imovina-granicara-iz-gakova-ima-nove-vlasnike-povezane-sa-sns-om/

Nemoj biti toliko siguran da nema sakala pre jedno 3ili 4 godine kod salasa Rudike Balase sam vrsio soju i uvece kad sam zustavio kombajn da sacekam gazdu cuo sam jednoga .

Gakovački Graničar dospeo je u žižu javnosti 18. januara ove godine kada je u zajedničkoj akciji PU Sombor i žandarmerije u gakovačkom ataru otkrivena laboratorija marihuane.
“Graničar” iz Gakova je bilo nekada uzorno poljoprivredno preduzeće koje je imalo 400 krava muzara, 200 krmača, 2.000 tovljenika i 10.000 koka nosilja, ali su ga posle neuspele privatizacije, pljačakali mnogi vojvođanski “biznismeni”, javio je RTV, uz napomenu da je vlasništvo farme – nepoznato, kao i da je zaplenjena “velika količina materijala”.
Ovu nezvaničnu informaciju mediji su preneli najavljujući zvanično saopštenje iz MUP-a. Da je zaplenjeno gotovo hiljadu sirovih stabljika marihune procenjene vrednosti 50 miliona dinara MUP Srbije je saopštio tek 6 dana nakon akcije.“Laboratorija za veštačku proizvodnju marihuane pronađena je prilikom pretresa objekta na teritoriji Sombora”, saopštio je MUP nakon što su o ovome izvestili pojedini mediji, ali bez preciziranja o lokaciji i vlasniku objekta.
VOICE-ovi izvora bliski policiji, ali i pojedini Gakovčani kažu da je “laboratorija marihuane” otkrivena u objektu nekadašnje Graničareve govedarske farme koja je sada vlasništvo “Farme Gakovo”, bivši “Farm and land”.

Pa veća je zarada nego na kravama i svinjama:haha:

Ако снајпериста почне да решета по метама ко да је на свадби, онда он није снајпериста. Улога снајепристе је да из једног хитца елиминише мету и да се повуче са свог положаја, како га не би открили и елиминисали. Само онај који зна да на противничкој страни нема снајпериста, може да се садржи дуже на истој позицији и да дејствује више пута, а и то је веома опсано.

Pa bila slaba godina pa ljudi hrane krave sa onim što imaju, a panduri odma zaplenjuju, mislim stvarno.Za par dana bila planirana silaža da se pravi, al propade posao.Na licinom mestu izbrojaše 1200, sad već nema ni hiljadu hahahah.

Nazad
Vrh