Nikad ovako !

@Miloica Добили смо у петак.

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Zašto bi u Japanu bila tako razvijena železnica da nije profitabilna :sta:

Neko na vrhu skida kajmak Montoya, nemoj biti naivan. Vidi kako puca od profitabilnosti:

Zamisli kad bi neko kod nas tako ugurivao putnike...bio bi pokolj na stanicama. :osmeh:
Ali svi znamo, kad voz zakasni minut i petnaest sekundi, ministar i čitav kabinet izvrše harakiri. Priče za malu decu :haha:

Osnovni problem nase zeleznice je taj sto su je podelili, nisu vise zeleznice srbije nego je to sad Srbija Kargo, Srbija Voz i Infrastruktura. Ja radim u Kargu kao masinovodja, teretni saobracaj je uvek izvlacio zeleznicu, tu su pare. Putnicki saobracaj nigde nedonosi zaradu (pritom mislim na bilo koju drzavu u evropi), zeleznica je troskove putnickog saobracaja uvek "peglala" sa teretnim saobracajem. Sada je to skroz druga prica, naplacuje se svaka usluga bukvalno, infrastruktura naplacuje prevozu trase po kojima voze, prevoz naplacuje infri svako stajanje... Da vam nepricam kakva je sad katastrofa na zeleznici, danas je zadnji dan za ljude koji su potpisali socijalni program, i mogu vam reci da nastaje pravi kolaps na zeleznicama, nema ko da radi, novih ljudi nema, ljudima koji su ostali samo dopisuju obaveze a plata ostaje ista (a plata je mizerija).

Tamo prednjace nasi radnici i ima Azijata sto znaci da se kotiramo trenutno kao jedna od najeftinijih radnih snaga u Evropi i to nije Belgija,Holandija ili Francuska to je Slovacka i tamo se ide na privremeni rad.Nisam cuo da su potpisivali neke ugovore sto bi znacilo da je u slucaju povrede radnika veliki problem.Mnogi koji su odradili jednu smenu se vise nisu vracali tamo sto znaci da kada odbije troskove moze da zaradi cir na dvanestopalacnom ili da navuce secer .Nesmem nista da pricam jer bi moglo da nam se desi da idemo na privremeni rad u Albaniju,Rumuniju ili Bugarsku a da Moldaviju sam zaboravio a izvozimo radnu snagu i po Dubaiu i Bahreinu gde nasa mladost sluzi Arape za burek i jogurt a i tamo je toliko lepo da se ne vracaju drugi put .Neko rece za sve je kriv drug Tito a ja kazem nije kriv drug stari on je bio svetsko cudo on je bio SAMOSTALAN a sada smo KOLONIJA ZAPADA kao CRNACKI ROBOVI a ovde se u stranim firmama radi za 200 eura ili to ili uclanjivanje u stranku

Nije bas tako sto se tice ugovora. Moj drug je dok je radio u Slovackoj doziveo mozdani udar i osiguranje mu je pokrilo sve troskove rehabilitacije. Inace da mu se to desilo u Srbiji,a ne u Slovackoj,sad bi bio bogalj. Tamo su od prvog dana sa njim radili terapeuti,odmah ga podigli na noge i bez posledica je prosao. A jos nekoliko drugara je bilo po nekoliko puta. I surak mi je trenutno tamo. Bolje nego ovde sigurno.

Aj kad smo kod ove teme, sta se to radi na 'glavnoj' pruzi da kazem pa ovi iz zeleznice sredjuju alternativni pravac kroz ova nasa sela? U zadnjih 10 god si na prste jedne ruke mogao izbrojati koliko je vozova proslo tuda a sad punom parom sredjuju prugu...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Zbog BG na vodi zatvara se pruga ispod Kalemegdana... tako da ce sad vozovi sa opasnim materijama iz Panceva ici zaobilazno preko Orlovata i Titela...
Da ponovim voz iz PANCEVA za BEOGRAD ide preko NOVOG SADA... :haha: NapreDNO...

Kada je blato i obilazim njive obicno tom prugom (perlez titel) idem pesaka do svojih 6 njiva koje se nalaze u blizini, ne treba biti veliki strucnjak i proceniti da ukoliko bi sad tu naisao voz ni do titela ne bi stigao a ne u bg.. Fale pragovi, srafova sigurno 15% fali, prelazi nebezbedni i neobelezeni.. od signalizacije nema nista..

Nemamo mi stanovništva za vozove. Robe malo a putnika još manje. Gledam one u Indiji, Nepalu, i te zemlje. Nije da su pretrpani. Ono je ludnica.

Kada je blato i obilazim njive obicno tom prugom (perlez titel) idem pesaka do svojih 6 njiva koje se nalaze u blizini, ne treba biti veliki strucnjak i proceniti da ukoliko bi sad tu naisao voz ni do titela ne bi stigao a ne u bg.. Fale pragovi, srafova sigurno 15% fali, prelazi nebezbedni i neobelezeni.. od signalizacije nema nista..

Kolega da vidis samo po kakvim prugama vozimo to je jos i dobro... Primer pruga Subotica Senta, brzina 20kmh, pruga ti izgleda kao da vozis po livadi, samo dve sine vire, kamen nigde ni nevidis, pragovi truli, sine nastavljane na svakih par metara... A ta pruga je bas opterecena i putnickim i teretnim saobracajem.
Sto se tice putnih prelaza, izmedju Subotice i Sombora 15 putnih prelaza na koje voz mora stati, zamislite kako je ici sa teretnim vozom i stati 6 puta samo da izaces iz subotice...
Ta pruga Novi Sad-Pancevo ce uskoro biti veoma aktivna, kao sto je kolega napomenuo cisterne iz rafinerije ce ici tuda, a i prevlacice se svi teretni vozovi dok god bude trajao zatvor pruge Novi Sad - Indjija, a taj zatvor treba uskoro da pocne.

Gledam one snimke japanaca kako ih guraju ko mi kad tovarimo svinje pa i svinje imaju ponosa pa se otimaju i bune se a ovi samo cute.Ovo je stvarno za nikad ovako ,imao sam puno lepse misljenje o japanskom narodu

A zašto ti to sad kvari mišljenje o njima kao narodu? Vrijedni ljudi, rade, dobro su plaćeni i svjesni da je gužva i da moraju da se poguraju. Šta bi trebali da rade, da polupaju vagone, tuku redare, sve sa nekim ponosom? Japanci su ekstremno disciplinovan narod i mi sa Balkana stvarno nemamo ni najmanje pravo da im nešto prebacujemo. Oni za razliku od nas balkanaca bar imaju čime da se ponose, svojom ekonomijom, zaposlenošću, niskom stopom kriminala, urednošću, industrija, tehnologija...mi smo se pretvorili u, izvinite na izrazu, čmar Evropske unije. Ako niste svjesni šta mi u stvari trpimo, onda je već kasno. Mi smo već sad na nivou gorem od tih svinja koje spominješ.

Da ima sljama ima to je tacno ali da smo svi sljam to nije tacno ,pa kad vide da nema mesta da imaju bar mrvu kulture sacekali bi drugi voz ili vec neki drugi prevoz kad vec kod njih vozovi idu na vreme.Ako je ideal svakog coveka sloboda kad ovo gledam na sve lici samo na slobodu ne

Nazad
Vrh