Nikad ovako !

Bog te covece prvi si skrenuo temu sa obijanja po parkinzima na drugi svetski rad, sad kad vidis da ti fali istomisljenika i ljubitelja cokolada sad se kao iscudjavas ...

Evo malo danasnjih slika.

Јел то остављено да се настави и лепо заврши или је то безобразлук с комшијине стране?

Послато са Леново К6 Ноте уз помоћ плуга

Nemam pojma, slikao sam iz ogradjenog prostora taj stub nema veze s tim.
Cini mi se da je zapoceto oranje na slog, tako da ima jos da se ore mozda je 1/3 poorana, pa s leve i desne strane od pooranog ima jos da se ore.

Мрзило га по ноћи да исправља

Taj stub je samo deo ograde ako dobro vidim....a inace ovo se da ispraviti na kraju samom i moze lepo da ispadne....ja kada sam bio mali i pocinjao imao i sam i gore 'pravce' :sjasi: Onda ujak dodje na kraj da ispravi pa se nervira :haha: Sve je praksa....

Треба код мене видети орање, кад ја кажем "нека, следећи круг ћу да исправим" па тако једно три четири пута.....исто овако изгледа, а имам три различите врсте земље у једној њиви. Неки пут ме подсећа орање, да изгледа из ваздуха као чуњ за куглање, док не исправим.

Danas za malo da ga oladim. Idem putem autom, magla, vozim 40, vidljivost 30m. Sumrak. Kad u susret bob cat, neosvetljen a iza njega na nekih 10m sredinom puta ide auto sa sva cetiri upaljena. Kontam da ga vide ovi od nazad i da ne zveknu u boba. I ajd ja polako kad pravo na mene iza tog auta koji je pratio, neki dzip, isao oko 100 sigurno. I u makaze izmedju nas troje. Sreca odmah skrenem u desno i sreca nije bilo sanca nekog, lepa bankina. Zamalo zbog budala glavu da izgubim, da me je zveknuo presekao bi me na pola. Stanem pored puta a iza mene isao lik sa nekim karavanom, stao iza mene i izlazi i krsti se. Kaze zamalo da te ubije kreten.

О квалитету пруге код нас....срећа па је сирће за зимницу.
226b0a948ecadfa4ac941b521b4b3242.jpg
e7fd24aed3b00648f8ebc72a45d801d1.jpg
fe7df762cb111c0bcd80cdb6d5ec55c2.jpg

Te MSK cisterne su jako teske, radim kao masinovodja, vukao sam bas juce isti takav msk voz, ako se nevaram 16 cisterni 1100t bruto ugrubo. Desava se da pukne osovina na cisterni, ona ispadne iz koloseka, ostale cisterne se zaljuljaju i dolazi do prevrtanja... Naravno to se retko desava, ja se nesecam kad se to zadnji put desilo u nasoj okolini (Backa-banat), bude ispadanja jedne osovine ili jednih kola, ovo nije bili skoro...

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Da, podizu ih. E sad zavisi od slucaja, prvo ide istakanje pa onda podizanje. Ima poseban kran-dizalica na sinama koja sluzi za podizanje prevrnutih vagona, mada ovde neznam kako ce posto je kolosek unisten. Imaju strucnjaci koji su zaduzeni za to, koliko vidim teren je dosta pristupacan tako da ce verovatno doci obican kran koji ce ih podici nazad na kolosek kad ga obnove ili ce ih odneti drumskim prevozom. Kolega mi se javio sinoc, vozio je pomocni voz tamo, trebali su negde pred zoru da stignu, tako da su verovatno vec poceli da saniraju to

Pre par dana bilo na tv kako cinimi se ameri ili rusi imju naprvljenu masinu velicine juga koja kad ide po sinama i meri rastojanje izmedju sina i koliko je ravna pruga tj koliko je uvijena.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Нешто мало је исцурело, али стварно мало, сирћета. Ено их сад претачу. Рече ми овај један да имају по 40-45 тона сирћета и сама цистерна је око 30 тона, тако да су укупно преко 70 тона те натоварене. А од пруге ништа нема у том делу.

Pre par dana bilo na tv kako cinimi se ameri ili rusi imju naprvljenu masinu velicine juga koja kad ide po sinama i meri rastojanje izmedju sina i koliko je ravna pruga tj koliko je uvijena.

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Takozvana merna kola, imaju i kod nas i idu periodicno po svim deonicama. Letos sam sreo bas na toj pruzi (u Banatskom Milosevu) merna kola...

Te stvari se nazalost jednostavno desavaju, znace se uzrok kad izadje komisija, lako je moguce da je do same infrastrukture, a manje je moguce da je do voza, tacnije vagona. Mada je i to moguce, pukne osovina i dodje do ispadanja vagona, dok se voz nezaustavi desi se svasta.

Не негде у Србији.....Београд и прокоп.

Nazad
Vrh