Nikad ovako !

Evo, treba da uzmete iz Mokrina jer šteta da propada ovako uraslo u korov i drva. Baš ću slikati kad se setim. Tačno je za ovu temu.

Aj kad smo kod ove teme, sta se to radi na 'glavnoj' pruzi da kazem pa ovi iz zeleznice sredjuju alternativni pravac kroz ova nasa sela? U zadnjih 10 god si na prste jedne ruke mogao izbrojati koliko je vozova proslo tuda a sad punom parom sredjuju prugu...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Kod nas su na svim pruznim prelazima povadjene sine i prelazi asfaltirani.Mi smo šinski odseceni od sveta,vec 20-ak godina.Pruga izmedju Beceja i Sente odavno ne postoji...odnela deca zajedno sa starim vagonima,sramota.

Aj kad smo kod ove teme, sta se to radi na 'glavnoj' pruzi da kazem pa ovi iz zeleznice sredjuju alternativni pravac kroz ova nasa sela? U zadnjih 10 god si na prste jedne ruke mogao izbrojati koliko je vozova proslo tuda a sad punom parom sredjuju prugu...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока
Od marta meseca se planira zatvor pruge Novi Sad-Indjija pa ce sav teretni saobracaj ici okolo preko vase strane... Radi se zezeljev most i pruga preko fruske gore...

Sent from my Lenovo K10a40 using Tapatalk

Kod nas u Svilajncu odavno nema putnickog-voznog saobracaja. Teretni funkcionise samo zbog termo elektrane. Inace Ko je bio u svilajncu preko moravskog mosta (prolazi se pored t.e.) video je most iz 50 i neke koji sluzi i za putnicki saobracaj i za teretni voz. Taj most vec 40 godina se planira da ostane samo za voz a da se drugi most za putnicki saobracaj izgradi tu negde u blizini ali je to mrtvo slovo zbog nekih velikih budza... Inace na mostu se jedva mimoilaze dva automobila dok auto i kombi vrlo tesko dok kamijoni cekaju da se most isprazni pa tek onda oni idu...
0ae7ea4588be382cf6c7c6804031f863.jpg

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Pa imate tablu pre mosta sa pravom prečeg prolaska
jok brate. Ako se rampa spusti a ti na most gas i begaj. Nema znaka nikakvog. Ove godine se desilo da smo sa svadbom isli preko mosta jedno 30 vozila i rampe se spuste tj ka gradu pa ka lapovu. Mi smo isli ka gradu i morali smo da dignemo rampu kako bi par vozila sislo sa mosta. Tu su minuti odlucivali lolko je bilo gusto... Tabla je natpis da vojska poklanja most (koj su nam nemci ostavili)

I ja sam letos prolazio preko tog mosta i bas se cudim kako toliko godina nisu mogli da naprave novi. A za mimoilazenje je bas kao sto je opisao Milos.

Drzava je digla ruke od crne metalurgije mnogo interesantnije i profitabilnije je naftna industrija,duvanska industrija,izvori vode,cementare,zemlja,nekretnine,telefonija, a ove firme koje su odrzavale sinska vozila i lokomotive i vrsila remont istih je davno ili u stecaju ili blizu stecaja a sta mi da pricamo za zeleznicu pogledate banderu na fotografiji na prethodnoj strani to nije bandera to je motka ili pritka i to je elektro privreda ovde jedina grana privrede koja funkcionise su BANKARSTVO, ili zelenasenje ljudi zatim SEKND HEND ili prodaja starih stvari ,zatim FARMACEUTSKA industrija prodaja lekova je rekordna i u stalnom porastu,onda POGREBNA OPREMA isto u ekspanziji zatim NAPLATA ili POREZ to je jos i najaca grana privrede jer ljudi stvarno odradjuju svoj posao vrhunski i izuzetno profesionalno da ne moze ni veverica da se provuce i to je uglavnom to a zaboravio sam izuzetno veliki izvoz doktora nauka tu smo prvi u Evropi i sa ovim granama privrede ja se ne bojim buducnosti neizvesnosti nema sve je kristalno jasno a ove grane privrede tipa metalurgija ,elektro,masinska,tekstilna to je prevazidjeno vise nije IN moramo pothitno da raskrstimo starim i losim granama privrede iz proslosti i da pratimo upustva iz Evropske unije a i sta ce nam sve to kada zivimo od kredita zasto da se znojimo dzabe

Mozda za samog poljoprivrednika ali za državu ne.Poljoprivreda je konstantno u suficitu i više daje budžetu nego što uzima.Železnica ne može da zaradi 20-30% svojih ukupnih troškova.

Da nisi preterao ?

Ako se saberu sva preduzeca u okviru zeleznice ( kargo , prevoz putnika , infrastruktura i holding company ) blize istini bi bila cifra 2-3%

Ne, gotovo nigde nije profitabilna železnica. Tj. jeste onima koji zarađuju od nje. Naprimer, pre neki dan su u Nemačkoj otvorili novu liniju od Minhena do Berlina. Opljačkali su brdo novca pri izgradnji, tako da tim tipovima je bilo profitabilno 100% :osmeh:.
U Britaniji su privatizovali železnicu, digli cene karata višestruko i opet država subvencioniše železnice basnoslovno.
Pre neki dan je u Americi bila železnička nesreća na potpuno novoj deonici - kod njih je tek železnica u haosu.

Ne može u Srbiji
U normalnim zemljama železnica je jako profitabilna

Treba reci iskreno , velika vecina drzava dotira svoje zeleznice . . . . . doduse u manjem procentu .

Sta reci tek za miliciju i vojsku , koliko tek % njih dotiraju , evo bas ovih dana AV rece kako ce te sluzbe dobiti linearno jos po 10 000 , valjda

da imaju za pretstojece praznike , to mu dodje ko da bacate pare u bunar

Железницин главни задатак је је растерети путни саобраћај.

Nazad
Vrh