Nikad ovako !

E to je poenta , zašto uopšte ljudi nabavljaju takve pse ? Životinja nije kriva , takva je kakva je .

Veci je procenat napada i ujeda zlatnog retrivera ,nego pit bula , a ko bi rekao da je tako.. I nije problem u pit bulovima i njima slicnim rasama ,vec u ljudima koji ih drze.

Ajde postavi taj podatak gde si našao?
Evo deo teksta iz 2013 te

- - - - - - - - - -

Na prvom, neslavnom mestu je pitbul sa 66 žrtava. Za njim slede:

Rotvajler – 39 žrtava
Nemački ovčar -17
Sibirski haski – 15
Mešanac vuka i psa – 14
Aljaski malamut – 12
Doberman – 9
Čau-čau – 8
Doga – 7
Bernandinac – 7

Davno sam citao , ne znam ni ja gde , potrazicu ovih dana.

Evo ti imas podatak da je ipak pit na prvom mestu.

Moguce je da gresim ,ali sam ubedjen da je sve do vlasnika psa ,a ne do rase.

Ja bi te rotvajlere ,pit bulove, dobermane i ostale slične ružne pse zabranio najblaže rečeno...toliko deluje pogano i depresivno da je to vremenom kako su se razmožili prešlo i na decu, koja su sve agresivnija, umesto da sa svojim ljubimcem imaju ljubav oni dobijaju agresivnost i surovost!

Poslednja izmena:
Lici li pas na gazdu? :osmeh:
14w6m41.jpg

Kolega @zmaj od noćaja,pre bih se slozio sa tim da ta deca tu agresivnost gledaju od svojih roditelja na prvom mestu,na drugom mestu gledaju agresivnost u crtanim (retardiranim) filmovima koje im roditelji pustaju jer dok gledaju to, deca su mirna a roditeljima lakse da ne trce za njima,vec mobilni telefon,lap top,crtani i njima lakse... I jos punooo stvari tu ima da se nabraja pa tek onda na kraju mozemo reci "e agresivno dete jer se igralo sa agresivnim psom)...
Evo na primer ja imam,kako si ti nazvao tu rasu,ruznog psa ciju rasu treba zabraniti i pobiti... E da nije tog ruznog,mi ne bi smeli ni u jednom rezervoaru ostaviti goriva jer bi sve pokrali,ne bi nista od alata ili tome slicno smelo ostati ne zakljucano,jer vec sutradan bi zavrsilo negde na pijaci,jednom recju ne bi spavali mirno,jer on dezura u celom dvoristu,prati,gleda,ne spava i ne jede van svoje posude i iz tudje ruke (koja ce mu verovatno dati nesto otrovno)... A imam i ćerkicu 19 meseci koja ga gnjavi i po ceo dan se igra sa njim,i da nije njega i njoj bi malo bilo dosadno... :) E za takvog cistokrvog psa sa pedigreom moras dati malo vise evrića dok je stene,i jos tri puta toliko platiti dresera koji ce ga dresirati na tvoje reci i u tvom dvoristu,i veruj mi neces imati sigurno problema garantujem zivotom... ;) a ne nabaviti neku dzumaricu za koju ti je neko rekao da je rotvajler,pit bul,staford itd,a ono ukrsteno sa 5-6 seoskih skitnica..
0g5MQSA.jpg

iLushVc.jpg

Sent from mTalk

Hahahahaha e tu se slazem sa tobom u potpunosti N.A... I jos mu tesan stan i za njega samog,plus porodica i jos dzukac od 50 kg.. :)

Sent from mTalk

Ja razumem nas seljake kad biramo pse za cuvanje kuce (tu sam izabrao najposlusnijeg Vucijaka) ali razumem i komsiju koji ima rot vajlere da cuvaju, kuvase i slicne, to mi je OK svako za svoje dvoriste bira.
Ali kad po NS-u vidim da gazdu po keju vuce dzukela od 50kg onda je jasno sto je izabrao tu rasu.

E to "vuče gazdu" je čest slučaj. I ne mora biti to odrastao čovek koji se kurči, već moćne i jake pse vodaju i deca i žene, koji zbog slabašne konstitucije ne mogu da obuzdaju psa. Nekad to deluje komično kad pas skoro sruši gazdu kad ga naglo povuče, ali nekad nije ni sve jedno mimoilaziti se peške sa takvim šetačima...

Ja mislim da jeste rasa,al sto kaze dado nije priznata,on jeste nastao ukrstanjem staforda,dogo argentino,bul terijera i sta jos,al mora da ima odredjene karakteristike,a kod mesanca je to sve relativno i svaki je za sebe..kako god,ne mora on po defoltu da bude krvolocan...
Recimo,posle crtanog 101 dalmatinac ta rasa je postala popularna a u oste se nije pokazao kao rasa da je dobar u igri sa decom...a moji mesanci slona i portabl televizora sta jadni trpe od mojih i komsijskih klinica to je cudo jedno,pa im opet neverujem..zivotinja je to...

- - - - - - - - - -

Da je para za neko kvalitetno stene onda bi u najuzi izbor usli kane korso,doberman ili vucijak - maliona.

Hmm,cane corso...po ceo dan prolazim pored jednog,inace se ne bojim kerova al necackam mecku bas kad ne moram,a sa tim nisam na cisto..crn kao noc,ne vidi se u mraku,a kad prolazim ne skida pogled ne trepce ne mrda usima ni repom,samo gleda a ne znam sta misli,da bar zarezi pa da sam siguran da ce napasti...srce ti stane kad naletis na njega .

- - - - - - - - - -

Misljenja sam da su pit bula napravili ne od agresivnih rasa vec od onih sto imaju srce i neustrasivi su a pri tom imaju najjaci ugriz...
Moju kerusu su dovatili komsijski stafordi,komsija je istog momenta poceo da ih tuce i sutira al dok ja nisam doleteo sa pajserom i gurno ga u dno vilice nema pustanja brale,i to pajserom sam se pomucio...kera nije pozivela jos tri minuta.

Pas je onakav kakvim ga napraviš, bez obzira na rasu, podrasu ili nepriznato stvorenje. Moja sestra koja je bila zagovornik da 'borbene' pse treba istrebiti jer se plašila za svoju decu sada ima dva staforda u dvorištu a samo je provela malo vremena sa njima. Ja sam do prošle godine imao tosu ino i boljeg čuvara i pitomijeg borbenog psa nećete naći. A nedaj ti boze da je stranac položio ruku na mog sina u sekundi bi ostao bez nje.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Gen je gen i kad tad ispliva na povrsinu.
Ima decko u selu borbene pit bulove al bas ono profi za te stvari, a kad izadje i seta takvog kera bez korpe i povodca taj ne sme glavu da pogleda i odvoji od gazdine noge, dovede ga u centar i jedan jos ludji za probu ga sutira, cepa rep...ma kakvi ker ni da trepne pored gazde.

Sremac druze ni ja nisam znao za tu rasu dok Talianu nije pohvalio jer ih ima, a i kacili su slike privatnih cuvara koji su im cuvali atar i imali su te pse, znaci da su poslusni i reaguju na komandu.

Nemoj da se uvredite ali ružni su do bola svi ti psi , vidim im se zlo u očima e sad koliko su oni vama dobri i koliko ste ih zavoleli to je već stvar za posmatranje....zamislite da su snimali film Lesi se vraća kući sa nekom od tih pasmina, al bi to bilo dirljivo i puno ljubavi, ili zašto u svim tim Mafijaškim kućama su baš te rase, verovatno imaju dobru dušu kao i njihove gazde , ili u opasnim filmovima gde razne face ili vojne jedinice imaju pse koje ih koriste da rastrgnu neprijatelja, i da gledao sam borbe pasa, uvek su te rase borbene ,krvožedne i prve napadaju i pobedjuju do onog momenta kad kod ovih drugih ne proradi odbrambeni instikt i borba za opstanak i uzvrate i pobede tog istog psa ali ne do kraja....ne zakolju ga samo ga dovoljno izmore i i ostave, ako to nije dovoljno ovi opet napadaju jer su zli i pogani......ja se izvinjavam,..mnogo se izvinjavam....ljudi volu da su opasni pa onda i pse drže takve ili ih cene !

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh