Kosjerac
Prijatelj Foruma
Tomo pamet u glavu, naočare obavezno i kožna kecelja kada radiš sa četkom na brusilici.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Naocari su uvek na glavi sta god radio sa brusilicom, cak nekad i kada radim sa busilicom. A kecelju moram nabaviti ili neki debeo kombinezon.Tomo pamet u glavu, naočare obavezno i kožna kecelja kada radiš sa četkom na brusilici.
Pitam komšiju ko je počeo da ore i zašto mi je zatrpan ceo red,on kaže " ja znam da ga nisam zatrpao" .Procenite sami da li jeste ili nije,pošto se ovakve stvari ponavljaju već više puta moraće geometar na lice mesta,sudija će dati konačnu reč.Nadam se kad plati da će se dozvati pameti.
Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
E, zato su nase medje izmedju njiva ZAKON. Zna se dokle je cije i nema mrdanja...
Dok god su komsije dobri ne odorava se od medje 30cm duboko da se komsija koji treba zajasiti medju i da odore od svoje medje ne nasadi na nju traktorom. Kad imas budalu od komsije tu nema pomoci
Mnogi su se zgrazali kad su to vidjeli i komentirali: "Pa tu stane jos jedan red kukuruza". Dzabe sto stane kad se ne zna ciji je i onda nastaju problemi.
Sve je to do ljudi, ako se pazi nema tih problema. Ja imam sitne parcele, 1kj, 1.5 kj, 2kj, 2.75kj itd. A duž 500m. Šta misliš koliko bih više izgubio, kad bih na svakoj njivi imao te međe sa obe strane ili ako mi negde komšija slučajno sredi neki red?
Još bolje bi bilo da zazidate svoje njive okolo sa 25 cm zidom a sprednje strane da metnete kapije...
To je medja koju cini minimum pola metra trnja, siblja, korovi i panjeva, neretko sa nekim drvetom radi hlada. Siblje se krci jednom u 5 godina a oranje svake godne sprecava da siblje zalazi dubje u njivu. Tako je kod nas, a verovatno i kod Bobe u kraju.