Nikad ovako !

To gore sto pisete udeo 25% to se odnosi na razbijanje leda. Evo danas je i rts snimao bili na dnevniku moji seljani. Ja sam bio sada u mrak. Pala je srasna magla, i razbijanje ce se nastaviti sutra danas je polomljeno oko 3,5km da kazemo najtanjeg dela. Sutra ce u toku dana stici na deo gde je cep preko 4 metra i nadamo se da ce osloboditi zaglavljenog kolegu. Sto se tice medija kazu da sutra ujutru jos dva koji su danas dosli u apatin krecu za bg. da mi je znati kojom magijom ce proci kad gde je ovaj jadnik sd provukao se upste ne vidi vi eto ce te sami videti kada ce oni do bg. na kraju stici i da vidimo kako ce objasniti to da im treba toliko dugo da dodju.

Madjarska vise ne koristi MIG 29 (samo su "rezervni").

Pardonira, po ovim podacima od 28 sad je 0 aktivan MIG 29, a od 261 (261-74) MIG 21, takodje 0 aktivan (ovi stariji vec odavno neaktivni):

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_Légierő

14 Gripen su sad kicma u Hu sto se toga tice.

A ovo je super, sto je napisao N.A. To je tako ispalo kao prosli put... (parafraziram: ) "...Na sve smo mislili, ali da ce u decembru da padne sneg...". Naravno da lopate za sneg se ne koriste kroz leto (sem kad se kruni :haha: ), tako je i ovo.

Poslednja izmena:
Magla je ko testo.-18 je sad u Vajskoj mereno autom.Led na Dunavu izgleda strasno.Valjda to ledolomci mogu savladati .

Nesto si pomijesao , Hrvatima cuvaju nebo najmanje 2 puta punoljetni MIG21 , a Slovencima cuvaju Austrijski F16 nebo(placaju uslugu). Koliko je meni poznato i Madjari su imali problema sa time prije, Rusi zavrnuli slavinu za rezervne dijelove za Madjarske 29-tke.

Sada ne mogu da pronadjem taj podatak tako da sam verovatno pogrešio. Izvinjavam se. Poenta je bila na trgovini i nepotrebnom trošenju para....

To gore sto pisete udeo 25% to se odnosi na razbijanje leda. Evo danas je i rts snimao bili na dnevniku moji seljani. Ja sam bio sada u mrak. Pala je srasna magla, i razbijanje ce se nastaviti sutra danas je polomljeno oko 3,5km da kazemo najtanjeg dela. Sutra ce u toku dana stici na deo gde je cep preko 4 metra i nadamo se da ce osloboditi zaglavljenog kolegu. Sto se tice medija kazu da sutra ujutru jos dva koji su danas dosli u apatin krecu za bg. da mi je znati kojom magijom ce proci kad gde je ovaj jadnik sd provukao se upste ne vidi vi eto ce te sami videti kada ce oni do bg. na kraju stici i da vidimo kako ce objasniti to da im treba toliko dugo da dodju.

Jutros u 9 sati pise u u 24sata:

Manji mađarski ledolomac broj 6 radi na oko 2 kilometra od Daljske okuke gdje započinje suženje plovnoga puta i gdje je započeo ledostaj.
Prema Nađevim riječima Mađarska i Srbija postigle su sporazum temeljem kojega će Mađarska našem istočnom susjedu uputiti dva ledolomca. Njihovim prolaskom kroz Hrvatsku, najvjerojatnije danas, s ledom će se između Daljske okuke i Vukovara boriti četiri ledolomca što će dodatno poboljšati stanje na Dunavu.

Ja sam od jutros sa pajserom glumio ledolomca....niz zid u stale se cijedi voda vec 2 dana i jutros se popnem na krov...odgrnem snijeg a ono donja tri crijepa uhvatio led i po 7 centi debljine i kako koja kap naide sa krova nemoze dolje vec se provlaci u stalu......nije lako bit ledolomac..:haha: :haha:

Eto kad oni preko govore istinitije vesti oni kazu da ce svi 4 da se bore,samo sto manji tamo stoji i jedino mu grejanje radi. A nasi kazu samo da ce kreniti prema bg. Sad i sami vidite koliko je alarmantno kad ce svi ovde raditi na jednom mestu. Samo da se ne pokvare jer je bas zagustilo. Kod nas to postalo atrakcija svi idu gledati iako ima 16 km loseg puta do krivine.

Pa vec se razmislja i o tome da budem iskren. Hteli smo nositi vina kuvat.

Za danas nema jos nista , ovo ti je od juce

[h=1]Dunav: Ostvaren prvi dio plana[/h] [h=3]Trenutačna razina vodostaja ne ugrožava ljude ni njihovu imovinu[/h]

Mađarski ledolomac broj 11 uspio je u četvrtak nešto prije podneva probiti ledenu barijeru na Dunavu kod sela Borovo, čime je ostvaren prvi dio plana njihova rada na oslobađanju velike rijeke od ledenog okova. U isto vrijeme posada ledolomca broj 6 povremenim radom sprječava zatvaranje stvorenog koridora uzvodno, nedaleko od tzv. daljske krivine, priopćeno je iz Hrvatskih voda. Nakon što je probio ledostaj kod Borova, ledolomac broj 11 produžio je prema Vukovaru gdje posada treba obaviti potrebnu proceduru prijave broda u drugu državu i luku te opskrbiti dodatnim zalihama hrane i goriva kako bi u petak ujutro nastavili s uzvodnim lomljenjem leda. Inače, na tom području uskoro će se naći čak četiri mađarska ledolomca, a budući da je Srbija od Mađarske zatražila pomoć na lomljenju ledenih barijera izvan sektora Dunav. No, da bi se dodatna dva mađarska ledolomca probila do Srbije, moraju proći dunavskom rutom koju već tri dana probijaju njihovi kolege. Borovo,190117 Jedan od madjarskih ledolomaca nakon vise od 2 dana uspio se probiti kroz ledostaj dug 15-ak kilometara na Dunavu i polako je krenio uzvodno čistiti led. Prema izvješću Hrvatskih voda trenutačna razina vodostaja ne ugrožava ljude ni njihovu imovinu, gospodarske objekte niti materijalna dobra jer je jutros vodostaj bio +414 cm na vodomjeru Dalj što je 86 cm niže od vodostaja na kojem se uspostavlja pripremno stanje obrane od poplava na ovoj dionici. Ovaj vodostaj je za 14 cm viši od jučerašnjeg što znači da je vodostaj na ovom vodomjeru od jučer u laganom porastu. Kad je riječ o stanju leda prema posljednjem izvješću mađarskih stručnjaka na Dunavu u Mađarskoj je ledohod do 20%, a prema informaciji srbijanske strane uz uočen ledostaj uzvodno od sela Borovo i nizvodno od sela Borovo postoji ledohod od 10%.

Jooj sto nemogu podnet prikrivanje istine. Manji ledolomac je zarobljen kod oznake 13-57 i vec 3,dana se nije mrdnio. Jos malo pa idem da vidim kako napreduju pa javljam. A i vodostaj je u 2 dana skocio 3 metra i sada sporije raste jer je voda pocela da tece izmedju leda i sume ja sam licno gazio po njoj. Dok nizvodno se uz obalu sinoc culo pucketanje leda uz obalu kako se sleze zbog opadanja nivoa.

Sada na televiziji kazu da ce Srbija za sledecu godinu kupiti barem jednog ledolomca koji kosta od 2,5-3,5 milona evra.

Pa da su uzeli to a ne ove migove i oklopna vozila pola bi vec otplatili.
Bolje je ove angažovati sa strane nego avione a i da su bili svake godine potrebni nebi njih borovica dao u topionicu nego bi se oni njemu do sad 64 puta otplatili,napadne nas nato a mi anga+ujemo npr.mađare da nas brane ,gluposti, pa ajd onda ruse jes kako ne kolko to košta.

Ko god da nas danas napadne to sto smo kupili na bas nece odbraniti. Sta moze nekoj navodjenoj raketi jedan mig ili neko polovno oklopno vozilo... Nemojte biti naivni, to je uzeto jer je obecano da ce biti uzeto, a moze da posluzi samo da izazove neke nemire da nekog napadne zbog cega od tog istog natoa moz opet dobit po repu. Znaci treba ti samo ono sto ti uvek treba. Pa mi vozimo kombajn 20 dana a registrujemo ga cele godine, da bi nesto imao to treba nekad odrzavat i kad ti ne treba. Madjari su sve ove godine odrzavali 22 komada a nisu 22 puta jaci od nase drzave.

Nazad
Vrh