Nikad ovako !

Instalaciju na traktorima,prikolicama i kombajnu imam zbog sebe.Plus znakove za spora vozila,long vehicle i fluoroscentne nalepnice sa brzinom ograničenja ako slučajno otkažu rasvetna tela da mogu da me vide noću bez problema a ne da me neko stigne i zakuca se u mene pa da posle nosim na duši nečiji život.Tehnički pregled za sva vozila radim obavezno svake godine jer sam bio u situaciji da me zaustavi pokrajinska policija a vukao sam kamionsku prikolicu pa su mislili da će me odrati ali su se malo z.jebali jer sam imao sve u najboljem redu.Rotaciju retko palim jer ako se desi da me uhvati noć kući idem kroz atar pogotovo ako radim sa širokim mašinama jer me je jednom mogao pokupiti autobus uprkos rotaciji,gabaritnim svetlima,mudima čudima.Kultura među vozačima nam je kao u Diznilendu a po ponašanju pojedinaca koji su izgleda kupili dozvole stanje je kao u Indiji.

Ovo mi je danas pokvarilo dan . Slikano na ulazu u moje selo , istovremeno tužno i nevjerovatno , kao neki dokaz sudbine . Vidio sam ranije da se tu vrte 2 bačena šteneta , pomislio sam da će ih neko zgaziti , ali ovakva slučajnost . Ko je veći baksuz oni ili vozač ? Kako može neko da baci tako jednostavno kučiće ?

20161005_154542_zpsoaicezbu.jpg

Ja skoro dadoh 150e za ruke majstoru i za materijal za komplet novu instalaciju na rusu.Sad se zapitah da li sam normalan? :)

Послато са m2 note уз помоћ Тапатока

Polako sredjujem instalacije na svim vozilima, a dok mi nije ispravno ne vozim traktor nocu. Ako bas moram nesto da radim onda okacim nekakvu sijalicu, jednom smo ja i cale okacili flasu od pepsija sa ubacenom H4 sijalicom spojenom na kratko svetlo i to okacili na prikolicu. Instalacije sredjujem zbog sebe, a ne zbog policije i kazni.

A slazem se da niko ne daje ni 5 para kad na traktoru ukljucim zmigavac. Zbog toga ja lepo dam levi i vozim sredinom puta jedno 50-100m pre skretanja, pa ajd me onda obidji :haha:

Ova njiva je prskana sa totalom, sirak se bio osušio, kad smo došli da oremo imali smo šta da vidimo. Napominjem da je njiva bila potpuno čista. Kad je ovo naraslo nemam pojma.

v2skf9.jpg

Prilično. Kad sam išao na njivu da orem mislio sam da sam promašio ali nisam. Preko puta tačno je voćnjak pa je teško promašiti.

Rano si je prskao totalom i kod nas ima takvih njiva,a gazde su ih prskale krajem jula meseca pa su opet morali da ih tretiraju!

koliko vi cesto godisnje prskate totalom? ja sam ove 2 put i sad bi mogao treci, ali treba da je uzorem, tako da da li prskati ili ne?

Koliko puta sme sa totalom da se prska parcela u jednoj godini? Ja kao da sam procitao negde da jednom je preporuceno,ilisam nesto pomesao..?

- - - - - - - - - -

U svakom slucaju ori to..ko ce sad kaciti prskalicu..

Nije problem kačiti prskalicu nego je problem delovanja herbicida na ovim temperaturama. Da je toplo ja bih rekao prskaj da uništiš rizom (ako je jako zakorovljeno sirkom), ali pri ovim temperaturama kažem ori!

Nazad
Vrh