Razlika je u tome sto smo mi mnogo slozniji od Vojvodjana,kod nas svaka kuca u selu odlicno funkcionise sa svakim komsijom,poznanikom,zemljakom.Nerazumes kako to ide kod nas,moras se preseliti ovde da bi razumeo.Druga veoma bitna stvar,u Vojvodini narodna milicija da bi obisla jedno selo sedne u auto i kao gospoda obidje selo iz ulice u ulicu,svaku kucu vide,4 ulice unakrsno kuca do kuce i gotovo,traktori uredni,do njive se stize lako nema suma,potoka,provalija....E a kod nas da bi miljicajko obisao selo mora da napravi 20 kilometara po krs putu i na tom putovanju obidje 20 kuca,traktori razjebani,do njive se stize tesko,sume,potoci,provalije,reke,brda,dolovi.
Zakon je isti ali reljef nije.
E zato kod nas su traktori u fazi raspada ali idu.Ima i kod nas u selu kao i ovde na forumu domacina koji traktor pokrivaju cebetom,radi im svaka sijalica,farba nije ogrebana ali takvi kod nas u selu ne rade ni 10% poslova i egzibicija koje ja izvodim sa traktorom po sumi i van nje da bi preziveo i nahranio porodicu.
Moj drugar ima takva dva traktora,ko novi,radi zemlje i vise od mene ali on nigde ne zuri,to mu je ceo posao tokom godine i traktore uopste ne opterecuje,ore hektar ceo dan,posle oranja pranje traktora,glancanje farova,limarije...to mu je sve u zivotu.Ni brige ni pameti.Traktor gomila gvozdja!!