Nikad ovako !

Pa to su im oni i namestili tj rade u dogovoru.Odnosno od procenta.....Boranja je nekad imala svoje sekace svoju mehanizaciju i propala,kako?
Mo sve su to lopovi i kriminalci. Mozda ce se neki uvrediti ali 90% sumarskih inspektora su iz Joseve i Lesnice. Ti isti inspektori zajedno sa odgovornim u Boranji rade na procenat sa ovim sto imaju pilane, a ima ih bas dosta. Isece se dosta drzavnih suma a da Boranja najmanje para zaradi...

Koji nesrecnik moras da budes da se nadjes ispod mosta koji pada, kada je predhodno milon ljudi proslo normalno i bezbedno ispod njega... A i ovaj srecnik koji je ostao na mostu...prednji deo haube vec krenuo, i stade...

Prakljuce smo isli dakupimo baliranu kurzovinu ja i tata a sin moj od 4 godine ce da vozi traktor..bas sam bio ponosan kako me slusa i kako je lepo naucio da drzi pravac,i u toku utovara u drugu orikolicu mali izadje iz traktora u hodu...usro sam se kad sam video,on jadnicak nije znao kako da me dozove jer sam bio dosta iza a pripiskilo mu se..sreca da se nije okliznuo ili zapeo za capov.inace ne daj boze kako je moglo sve da se zavrsi..na cega sam bio primoran kad moram malo dete da vodim sa sobom da mi pomaze..sutra ujutru cujem za tu nesrecu sa devojcicom..kajo decu da zastitimo u poljoprivrednom dvoristu kad sto djavola moze da padne ili da se otkaci ili da udju u u stale medju goveda(sto mi se inace desilo sa istim sinom,jer sam morao i da ga cuvam i da namirivam u isto vreme jer nije imalo ko drugi)..? Icim decu da se cuvaju svega i svacega ali uvek se nesto previdi..kad sam pitao sina sto je to uradio on mi kaze a tajo tako si i ti malo pre..ejebiga sta na to reci..djavi vreba iza svakog coska..sami bog nas sacuva, koliko puta smo imali srece..a eto toj maloj devojcici...ne znam..strasno..zaplako bih..nek nas neko odgore cuva..a kako je njima? Kako je tati koji je bio tu na metar dva? Ja ne znam sta bih mislio i kako bih se osecao,da li bi se ubio..kebes onda i pare i poljoprivredu i sve u majčinu..nek joj je laka crna zemlja..

Moj stariji sin kad je imao 4 god. čačkao oko pužnog transportera i ne znam kako je uspeo otkočiti ručicu za dizanje i ona ga udari po glavi, sreća pa je transporter bio iznad kombajna i dočeka se na njega pa je ostalo na tom jednom udarcu koji mu je rasekao glavu

I kod nas pre neki dan decko 13 god kacio prikolicu sa komsijom padne ruda i odkine mu kaziprst morali su mu oceći,čuvajte decu ljudi i sam vodim računa iskreno izbegavam da ih vodim dok malo ne odvrknu,mada i nas su naši vodili...

Moja sestra od ujaka udata u drugom selu, sede i gledaju seriju a dvoriste dvesto metara i dvoje njenih deteta i jos dvoje u kuci, svi nemirni.
Prvo sestricina se popne na traktor i padne i sva sreca samo slomije zub... da je udarila slepoocnicom u ono gde se drze noge, kod kvacila...
Ja im kazem brinite na decu ja cu da vas pobijem.
Prodje god dana od toga, sestric, tri god. Kako je pao i da li je tocak od kamiona pao na njega... od udarca mu je jetra pukla, jedva je ziv ostao.
Komsiji na dete pali dzakovi sa koncentratom, opet se jedva izvukao.
Deca nemaju mesto po dvoristu nikad sama, ili brini ili ih daj u dom u gotovo. I kad si u sobi moras da brines , moze da proguta nesto i ugusi se. Sta ga pravis ako neces da ga brines stalno.
meni je licno kapija na ruku pala, otkinula kaziprstn na pola po duzini do prvog zgloba. Bila klizna a sestric je izvukao iz drzaca, tada smo je pravili.
Sestra ga pustila da se igra... da je pala na njega, mrtav na mestu.

O tome s auspuhom nismo ni razmišljali tada, ali da je bilo nepromišljeno, je bilo je.
To smo napravili iz razloga što smo se žurili u svatove i bili smo knap s vremenom, a bila je njavljena kiša, i sve 4 prikolice su bile pune i ja sam na utovarivaču nosio dvije bale, a gurtna nam nije bila dovoljno dugačka da stavimo balu na platon iza 542 i stegnemo ju.
Tako da je se ta glupa ideja rodila u velikoj žurbi da se slama stigne pokriti i da ne okisne.

Nazad
Vrh