Nikad ovako !

Jalova rasprava.... svako neka vozi kako želi... samo, svi se samoproglašavaju za velike rodoljube a sami ne poštuju zakone zemlje koju vole... a time je u stvari ne vole... ne vole ni svoje bližnje jer će neko ostati tužan i sam kad se ne vrate kući... ili će još gore nekog drugog će sprečiti da se vrati voljenima....
Lako je loše postupati i kršiti pravila... budite junaci pa poštujte pravila.
I da.... ko god drugačije misli i ima svoj stav on je peder... daj da ga bijemo.... ili neka ode u Holandiju...

Ljudi, nemati jednako misljenje je u redu, ali stvarno, NIKAD OVAKO!
2lthi03.jpg

Sta vredi i kad radi instalacija ,dao migavac, skrecem , on me obilazi, bas ga briga.::jako_besan::
Ovo je tačno, ja ne znam u čemu je fora, čak na traktoru i prikolicama žmigavac ubija koliko sija ali već nekoliko puta sam imao situaciju da nisam pogledao nazad i samo krenuo u skretanje - kraj... Jednom je bio šleper u pitanju... I sve to u naseljenom mestu...
Ali, kao vozač auta sam imao bliske susrete sa ne osvetljenim traktorima, kombajnima i sve je to ok u mestu, 50 na sat, vidiš ga, ideš iza njega ali - ti kreneš da ga obiđeš (jer te mašine idu 20-30 na sat) i taj krene levo bez žmigavca!
Onda preticanje van mesta gde je 80km/h i pomenuta scena sa neosvetljenim traktorom koji ide u susret bez i jednog svetla! A ima i situacija gde zbog vozila koje dolazi u susret ne vidiš traktor u svojoj traci koji nema ni je*eno mačije oko!
Gledajte, ljudi, imam dva traktora, jedan je '58. a drugi '72. god i dve prikolice jedna je '50. a druga slično godište, prerađeni špediter.
Nisam veliki gazda, zemljoposednik, nemam puno para...
Kompletna instalacija za prikolicu izađe ni 2000 dinara i posle samo menjaš sijalice.
Kompletna instalacija za Ferguson izađe oko 50€ i posle samo održavanje i pažnja!
To se jednom uradi i više ne mora osim ako ste neko ko ne koči kočnicama nego zidom od šupe.
Trokut je 500 din, rotacija 600...

A dnevno se popuši od 200-400 dinara, mesečno se daje na internet i mobilni i po 50-60€... Je l toliki problem ne zbog zakona nego zbog sebe da nekoga ne nosiš na duši?!

A one koji ne gledaju u žmigavce i koji voze 100 po mestu - Ko ih je*be, takvi žive i prođu, strada normalan svet!

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Nek voze i 200,ali ti si bomba na putu sa neosvetljenim traktorom,ja sam imao bliski susret sa neosvetljenim traktorom išao nekih 60 još rominjala neka kišica,dakle teorije nije bilo da stanem,pokušao da ga izbegnem srećom samo ogrebao desnu stranu jer imao zakačeno sunce.Imao samo neki pokušaj farova,retrovizor ništa,pozadi lampe ništa.Od tad kad naletim na takbog puštam duga i legnem na sirenu,a ako stane i hoće da se raspravlja i za to sam raspoložen.

Nema tu nikakve rasprave niti rodoljublja čovek izjavi da ga boli uvo da stavi rasvetu an priključnu mašinu i prikolice jer on proračunao da možeš da ukočiš ako ne voziš brzo,dakle čovek to svesno radi.Tempirana bomba na putu,takve treba na licu mesta prevaspitavati.
Druze jel ti to meni pretis ili mi se cini??

Sto se duse tice brini te vi za svoje duse a ne za tudje,vecina vas nije okusila ratovanja,jel se i tamo neko seti duse.....ili vlastitog zivota?Pamet u glavu,ako to nemamo nece nas spasiti ni trokut ni migavac.

Da zavrsim diskusiju za ove sto nevide dalje od svog dvorista.Vozite kako hocete,a ja cu voziti kao i celo moje selo i okolina,isto kao i pre 20-30 godina.:ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Ja ti rekoh voleo bih da te sretnem negde na putu,pa ćeš i na glavu da staviš rotaciju i da nosiš one patke što nekad nosila deca što im svetle đonovi,a ti shvati kako hoćeš :haha:
Dodji kod mene u selo imaces posla sa preko 300 traktora:haha::haha:tacnije traktorista:osmeh:

Sto se duse tice brini te vi za svoje duse a ne za tudje,vecina vas nije okusila ratovanja,jel se i tamo neko seti duse.....ili vlastitog zivota?Pamet u glavu,ako to nemamo nece nas spasiti ni trokut ni migavac.

Ti pišeš kao da si i dalje u ratu i kao da ti baš ovo zadnje i nedostaje - pamet u glavu...
A znaš kako, pametan čovek iz rata izvuče neku pouku a budala bi pucala opet

Da zavrsim diskusiju za ove sto nevide dalje od svog dvorista.Vozite kako hocete,a ja cu voziti kao i celo moje selo i okolina,isto kao i pre 20-30 godina.:ppozdrav:

Pa ti prvi ne vidiš dalje od svog dvorišta - Ja ovde kod mene i moji svi tako radimo i tako ćemo raditi!

Budem ljut i besan što
kod mene u selu dobiješ kaznu što voziš bicikl u papučama a kamoli da se praviš takav baja ko ti ali kad vidim da takvih ima i javno se time hvale - poželim da kazne budu - tipa doživotno oduzimanje dozvole i jedno 150000 kazne bez pomilovanja...

Al, jbg, Srbija je ovo...

Послато са Lenovo P1ma40 уз помоћ Тапатока

Druze ti nevidis daleko ili neznas kakava je srbija u celosti,ja zivim u pocerini,citaj Brdo i Planina,kakav bicikl u papucama,policija,kazne i slicno.....Sasvim drugaciji nacin zivota.....trci,trci pa kuca,sume,njive gledaju u nebo,putevi u raspadu....

A kod tebe u tvom selu sam bio nekoliko puta,cak i jedan traktor tamo kupio,lepo ocuvan a nije imao kocnica,imao je rotaciju :ppozdrav:

Ja sam 2010 prodao 540 u Kuršumliju.Ja ga redovno odjavio.Prošle godine lik mene zove da mu pošaljem novi ugovor da bi mogao da proda traktor ( još ga nije ni registrovao ),platiće mi sve troškove.Ja mu poslao ( računam da čovek ne prevaljije toliki put ).Troškove mi do dana današnjeg nije nadoknadio-što nije poenta priče-neka mu je na čast,nego odnos policije.Kod nas ako te zaustavi sa nečim neregistrovanim ima da te ošišaju do glave.Ja imam pobedinu prikolicu koja su bila ranije registrovana u SO a to sada kao ne važi kao registracija ( a imam tablice),ne smem da odem 2 ulice dalje a oni u Srbiji teraju neregistrovane traktore.Da li se tamo policija plaši ili razume situaciju u poljoprivredi ili je kod nas bahata i ne zanima je kako je u poljoprivredi.

Pa što mu nisi poslao brzom poštom sa otkupom? Treba sebe zaštititi i što si prodao bez overe ugovora? Treba poštovati zakone...

Nije tu neka velika para u pitanju -oko 1200 din.Kada je bio da kupi traktor nije mi tako delovao,Nisam se ni setio brze pošte.

MA taj traktor možda asfalta ni video nije samo šuma. al nebitno poenta je da ovde ne jure redovno za papire. ali se desi da bude neka akcija ili bude poneki dokoni pa oderu s vremena na vrema po nekoga. mislim da sam jedini u krugu od 30 -40 km(a i ako nisam nema više od 5 sigurno) koji ima onu karticu sa tehničkog overenu i to sad mi istekla nisam išao do grada a ne dolaze po selima
POšalji mi na pp ime i prezime i odakle je taj tvoj drugar možda se i znamo i li znam nekoga ko ga zna

Nazad
Vrh