Nikad ovako !

Pa koji svaba ce da se zajebava sa gumom kad ne umeju ni sijalicu da odvrnu, zove se slep sluzba... Ti automobili su za njih i napravljeni a ne za nas nosim u juga pola rezervnih delova, odmah generalka.
A i nisu oni ludi u bmw-u, audiju... namerno prave sve traljavo, 3-4 godine i cao... Kad pocne da svetli instrument ko jelka :D
Moje komsije dosle, drug sa a8 a zena sa bmw 725..nesto, automatik, sve na dugmence... Ali sta njih zabole nek crkaje, bmv sve ucukala kaze namestice se a vrata ko moj auto ceo.

To je pjena za krpljenje gume na licu mjesta,samo se uspe kroz ventil i naduva guma. Inace taj set za krpljenje nije nikakvo pomodarstvo, vec cista racunica. Jevtiniji je za napraviti od rezervnog tocka, zauzima manje mjesta (prvenstveno je isao u mala auta sa sklopivim krovom) i ucestvuje u smanjenju tezine auta.

Ja sam to kupio i nosim u gepeku. Koliko sam ja razumeo, treba se izbusena guma podignuti dizalicom, spojiti ventil i onda stisnuti i cekati da iscuri ceo sadrzaj koji krpi gumu a u isto vreme je naduje. A onda kasnije kod vulkanizera treba to razmontirati i nekako izvuci taj sadrzaj.. To sam kupio kada sam isao na more sa prepunim autom pa nije bilo mesta za rezervni tocak. Sada nosim i tocak i ovaj sprej u gepeku...

Imao ja u Insigniji set za reparaciju,dok u sred nedođije nisam pocepao bok gume,pa sam kleo i Opel i set za reparaciju,od tad ćopavac u gepek i mirna glava

Rece ovaj na videu da je plasticna elektronska vodena pumpa.Ako se pokvari kojim slucajem nova kosta preko 1000$.

Kad se bok pocepa ne pomaže sprej,neki pametnjaković je ili bacio ili mu ispao foršus pleh od oluka i to onaj ukras za ugao,ja kako sam naišao podignem ga tako da se zabode pravo u bok i napravi rez od 3cm.A nigde kuće u krugu od 1km,sat vremena sam čekao ove iz AMSS dok su došli do mene,a pola 2 ujutru :osmeh:

Sta se ovde tacno dogodi? Zablokira PVP i dobije iber turazu ili nekako zapali ulje? Ovo za ulje mi jedino logicno ako je filter zaprljan ili potroseni sklopovi, pa takoreci usisa ulje u cilindre.

Povuce ulje kroz turbinu i radi dok ne snema ulje ili dok ne pukne motor, ja sam gasio jedno vw polo pred dva meseca, poceo decko da turira masinu i desi se ova stvar, ja otrcim do njega i mu kazem da ga stavi u brzinu i da drzi kocnicu, a on je bio sav izbezumjen samo okrece kljuc i kaze da nece da se ugasi, samo ne ide mi u glavu kako bi se ugasilo auto sa automatic menjac.

Iber turaza i ostecenje motora bilo ventili dizne itd. nemas vise izgaranje kako treba a preveliku kolicinu goriva i dobijas takav dim, izgaranje i u auspuhu , ulje ne mora biti uopste razlog dima. Ja sto sam cuo na zapadnim traktorima(prakticno novi) nije bio uzrok turbina vec pvp(navodno nesto sa aditivima).

Nema gašaenja kod iberturaže sem da smanjiš dotok kiseonika tako što ćeš da zapušiš filter vazduha,mada to je rizično jer se kod iberturaže motor vrti i preko 10 000 obrtaja tako da staneš pored i gledaš dok ne potroši ulje i sam stane.

Iberturaža nema veze sa gorivom,već sa uljem kada ono nađe put u radni prostor piši propalo,nije strašno dok je to u određenoj količini ali obično kad turbina povuče malo više ulja dobiješ iberturažu.

Najcesce je uzrok turaze ulje koje procuri u usis kroz turbinu ili ako je motor bas bas los kroz odusak, mada moze da se desi i da pumpa zablokira na max gorivu.
Ugasiti motor u turazi je vrlo jednostavno, samo se zablokira dovod vazduha. E sad problem je stici do dovoda vazduha...

Ja lično prisustvovao kad je Senic ušao u iberturažu,da vidim tog junaka koji bi smeo da podigne haubu :osmeh: Urla i purnja kao lokomotiva,zvekeće ko ciganski vašar,samo staneš pored i polako kreneš da se nerviraš :osmeh:

Najcesce je uzrok turaze ulje koje procuri u usis kroz turbinu ili ako je motor bas bas los kroz odusak, mada moze da se desi i da pumpa zablokira na max gorivu.
Ugasiti motor u turazi je vrlo jednostavno, samo se zablokira dovod vazduha. E sad problem je stici do dovoda vazduha...

Procitaj u opisu videa prvo , stalno ponavljate turbo , turbo sa tim nema veze , na ovom snimku je nov turbo , pvp je krivac.

ja sam to imao zbog pvp.,sa gripovkama sam stiskao crevo i udaljio se za svaki slučaj :haha:

To se retko desava ali desi se ali tad vecinom niko prisebnosti nema pogotovu ako vozi jos osoba u kolima. Iberturaza moze doci na vise nacina a najlakse je spreciti ili kocicom i u brzinu ili gusenjem vazduhom. Vatrogasni aparat moze posluziti svrsi jer sve sem kiseonika mu nece pogodovati za rad. Zato kod mene uvek je vatrogasac u pripravnosti .Zatvoriti dovod vazduha je najbolje ali kako prici tome rukom kad je vecinom na nepristupacnim mestima ali za vatrogasni aparat moze uvek

Nazad
Vrh