Nikad ovako !

Znaci oko 2000din izadje po kj stajnjak....ako je tako to je onda, na spram cene Uree i mesanog bas povoljno...jedino mozda utovar i rasipanje...pa neka je sve i 5000din po kj...opet je isplativije od vestaka...

Hiljadu dinara je tona kod nas.Sopstveni utovar i razbacivanje.
U tom mestu o kom pricam ima dosta stocara, tako da je stajnjak suficitarna roba. Verovatno bi ga neki dali i za dzabe samo da mu se izvuce iz dvorista (narocito u prolece). Idem predvece da radim silazu kod njih, pa cu bas pitati za cenu koja je sada.

"Za kukuruz od 25-30t/ha (pre 25t). Mislim da su moji prodavali 1000rsd-a prikolicu od 10t, pre neku god. Utovar i vuca je kupceva."

Po he izadje 3000din a po kj 1700din...ako idemo na 30t...

Kod nas je cena stajnjaka za prikolicu od 6 tona sledeća: kod gazde od 40 do 50 eura i 20 eura da ti drugi izvuče i rasturi po njivi, tako da to jedna prikolica izađe od 60 do 70eura.

Kod nas je cena stajnjaka za prikolicu od 6 tona sledeća: kod gazde od 40 do 50 eura i 20 eura da ti drugi izvuče i rasturi po njivi, tako da to jedna prikolica izađe od 60 do 70eura.
Treba desetak takvih prikolica po jutru pa da kazes da je dobro nadjubreno i da si miran 5 godina. Nije to bas jeftino. Skuplje izadje
to nego da bacas svake godine po 200kg NPK po jutru i to gotovo duplo skuplje.

Danas uhvatio jednog pacijenta kako krade kukuruz sa njive,nisam ga uhvatio na mojoj njivi ali jesam na komšijinoj preko puta,obe parcele su na asfaltu blizu sela,posle sam ušao u moju njivu i video da je i tu brao,i kod još jednog komšije,prijavio poljočuvaru, a tako bi mu rado prebio obe noge,ali jbg. država ga štiti,pa ne smem.

Ja bio pre neki dan za seno, kad smo krenuli kuci popnem se na prikolicu gore... Lele kad su poceli kao mravi po ataru da izlaze.
Svi iz manjina i svi biciklima, torbe... Konji, kao u teksasu. Uz put samo vidis kako je ocerupano. A placamo poljocuvare a ono jos veci lopovi od ovih.

a sta ce kad zakon takve sitne ni ne optuzuje... onda moze samo budala da ispadne kad pise nekog za 300 din kukuruza

Komšija video da mu kardu šumu,juče ujutru postavio kljusu malopre se vratio kljusa aktivirana,oko nje podosta krvi.Divljač nije sigurno,sad čekamo ko će u selu da se pojavi sa gipsom na nozi.

Ja obišao šumu i pošteno me ojadili,i pokazalo se kao tačno šuma dalje od kuće niko je ne sačuva.

Uffff taj je bas izvisio. Jos ako je kljuse imalo bodlje po sebi, i koska mu je stradala. Cim nisu odneli kljuse, verovatno je bio sam ili su bili bas u panici.
A sto nije sacekao jedan dan tj cuvao sumu, da vidi ko je u pitanju?

Nazad
Vrh